Slm arkadaşlar pek çogumuz severek motosiklet kullanıyor bense fazla meraktan ve aşırı mekanik ilgisinden ötürü motorlarımı söküp üretim standartları dışına çıkmayı seviyorum.Elimdeki xt 600 e 660 modelindeki gibi rulmanlı egzantrik uygulaması yaptım.Biraz hayal gibi bişi yani regtefiyecilere vs sorarsanız çalışması fln çok zor ben şuan epeyce hor kullanıyorum sıkıntı yok.işi biraz açarsak ki mekanik vs ilgisini çekmiyen arkadaşlar soldan anasayfa ikonuna clicliyebilir
Yamaha xt 600 yataklı bir egzantrige sahiptir.Bilmiyorum benim kadar xt 600 le kafayı bozmuş varmı ama yinede anlatmak isterim.
Yataklı olması rulmanlı abisi 660 dan beygir olarak düşük saglamlık olarak yüksek kılıyor onu.
ama bir rulmanı yagsız bırakmakla bir egzantrik yatagını yagsız bırakmaz çok uç noktalarda birşey.
Yamaha xt 600 ün silindir üst kafa yaglama düzenegi malesef benim yetersiz gördügüm gömlek içinden gecen bir 3 milimlik delikten ibaret eger silindir kapak contasına vs sıvı conta süren acemi ustanız varsa bu 3mm lik delige tıpa takar ve güm egzantrik yuvaya sarar.Ben bu işlemi 2 xt de bizzat denedim oluyor ama cidden öyle saglam yapmışlarki yaglamayı komple kapatıp motoru kullandıgımda silindirim şişene kadar motor istop etmedi ve motor zarar dahi görmedi bu kadar saglam bir motor xt.
Yamaha xt 660 da benim xt 600 de gördügüm eksiklikler giderilmiş ama enjeksiyonun vermiş oldugu pasif ilk atak beni double carbüratörlü bir motordan aldıgım zevkten mahrum etmiştir.Eger ilgilenen olursa egzantrige rulman montaj videosu elimde mevcut youtubiye yüklüyebilirim.
Herneyse 1 hafta önce Antalyadan 2. xt 600 ümü bir otobüsle teslim aldım otobüs şöförü sagolsun 200 tl kitledi bana oda ayrı konu.
Şimdi birken 2 oldu kafamda farklı teoriler işlemler var.Eger xt 600 ünüz varsa kafanızda soru işareti varsa bana burdan pm atabilirsiniz yardımcı olurum.
yeni motorum bu motor foto tarihine bakarsanız 1 sene önce bizdeydi İzmir Antalya gezdi durdu imkansız diye birşey yokmuş tekrar ben satın alana kadar.
Hepinizin tekeri düz bassın motor sürmek kadar motoru sökmekte ayrı bir zevk bence.