hayır kilitlemez ama enjeksiyonluda yaparsan zararı daha fazla olur
hayır kilitlemez ama enjeksiyonluda yaparsan zararı daha fazla olur
egzoz patlatmak motora zararlı diye biliyorum. güçlü bir korna işini görebilir. ya da özel ilaçlar var üzerine sıkınca köpek saldırmıyor.
biber gazını çıkarırken veya kaçarken umarım düşmezsin. çok sakat bir durum ama iyi tarafı düşünce köpekler saldırmıyor
bu işin üstadı olarak sana tüyolar verebilirim herşeyden önce silah sesi gibi eksoz patlama sesi istiorsan eksozun açık olacak (susturucularıda aldırman lazım) daha sonra 1 viteste deviri en sona daya birden gazı kes pat küt patlama sesi duyabilirsin. Veyada Deviri bırakırken kontagı 2 kere aç kapat. Yok ben bu kadar çetrefilli işe gelemem dersen o işin çözümünüde anlatayım ;
- motora vu tu tu yani devir kesici taktır. yaklaşık bi 5-10 saniye vitesi boşa al vututu düğmesine bas 2 bagırttır. sonra düğmeden elini kes devir düşdüğü zaman çatara patara puffffff
sahsım adına egzoz patlatanlara çok pis küfür ediyorum. olur olmadık merkezi yerlerde yapıyorlar.
Böyle şeylerle uğraşmana gerek yok. Hepsiburada.com' da köpek kovucu aletler var. Uzaktan kumanda gibi köpeğin duyabileceği frekansda bir ses yayıyor. Köpekler kaçışıyor sinek gibi sonra. Kullandım bayağı bi, epey efektif.
Yinemi yaaa
www.erkakurye.com
İt sürüsü hangi hal-i ruhiye ile yaklaşırsa yaklaşsın o an freni ani sık durma noktasına gel,ama durma, ayağını yere koyma.Gitmeye devam birdaha geleceklerdir yine aynı.Bunu gayet soğukkanlı yapacaksın.Korktuğunu asla belli etme.Onlarada bakma.
S.A Arkadaslar Benim Asya Turcupum Var. Rahat 110-120 Kmye Geliyor. Normalde Kontakla Çok Güzel Egsoz Patlıyordu Fakat, Abim Motorcuya Götürüp Ne Yaptıysa Artık Patlamıyor Sebebi Nedir???
Giderken motoru yığdırıyorsun yani bi küçük vitese atıyorsun hiç gaz vermeden kontağı kapatıyorsun kontak kapalıyken 2 veya 3 kere gazı pompalıyorsun sonra gazı salıp kontağı açıyorsun ve çaaat ama bu dediklerimi 6000 devir üzerinde yapman lazım ayrıca subablara zamanla zarar verebilirsin bi süre sonra kendi kendine patlamaya başlar buda sana rahatsızlık verir bir zamanlar bende apaçiydim ordan biliyorum :D
cg türü motorların egzozları çok kolay patlar.
Köpek saldıracak tam o anda can havliyle bunları yapabileceğinizden emin misiniz?
Köpekler maalesef belirli bölgeleri kendi alanları olarak belirleyip o alanları tehdit unsuru olarak gördükleri her türlü şeyden koruyorlar bunu içgüdüsel olarak yapıyorlar. Motorlar onlar için değişik cisimler garip sesler çıkarıyoruz onlar için ve onlar da bunu tehdit olarak algılayıp gelip o tehditi uzaklaştırmak istiyorlar. Egzoz patlatıp köpek kaçırmaya çalışayım derken motoru stop ettirip panikleyip çalıştıramamak gibi bir şey de mümkün. En iyisi böyle bir senaryoda mümkün olan en çabuk şekilde eğer yol uygunsa uzayıp gitmek o bölgeden.
Hiç bişey yapmaya gerek yok saldırmaya başlayınca durun kendisi çekiliyor zaten hayvan hızlıca gitmeye çalışırsanız yine kovalar durduktan sonra ufaktanufaktan uzaklaşıcaksınız sadece
O belli olmaz siz durunca da köpek gelip size saldırabilir kesin duracak veya gidecek diye bir genelleme yapamayız.. Daha 5-6 ay kadar önce galiba Kayseride okul çıkışı boş bir araziden geçerek evine geçip gitmek isteyen iki gence o bölgedeki köpekler maalesef ki ciddi şekilde saldırdılar ve gençlerden biri maalesef hayatını kaybetti. Sürüdeki Alpha köpek bir şeyi tehdit unsuru görüp saldırırsa arkasından bütün sürü saldırır. Güya 25 köpek saldırmış.. Sayıyı nereden biliyorlar da haber yapıyorlar bilmiyorum ama kayıtlara böyle geçmiş.. Bu hayvanların doğasında olan bir hareket ve sokak köpekleri de evcil köpekler değiller bu şekilde yaşıyorlar.
Not: 10 yıldır köpeği olan biriyim.
Hayvanseverler saldıracak şimdi ama bana sokak köpeklerinden nefret ederim,(evimde 2 köpeğim 3-4 kedim var)
bana saldırmıyorsa hiç elleşmem uzağından geçerim,bana saldırıyorsa yandın ben ona daha feci saldırırım
motoru üzerine sürüp 4 tane kornanın verdiği güç ile sülalesinin kulağını çınlatıyorum zaten hayvan can havliyle kaçıyor isterse en baba kangal olsun :D bir daha o sokaktan geçersem elleşmiyor bana
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)