Zaten 1 2 3 viteslerde hızlanıyormuş, normal olanda bu 4. viteste hızını sabit tutuyor sadece. Bu arada km değerleri şişirmedir kesin ben 5 vites 150 cc ile 137 gördüm (bol rüzgarlı bir havaydı) senin cup baya yüksekten uçuyor
Zaten 1 2 3 viteslerde hızlanıyormuş, normal olanda bu 4. viteste hızını sabit tutuyor sadece. Bu arada km değerleri şişirmedir kesin ben 5 vites 150 cc ile 137 gördüm (bol rüzgarlı bir havaydı) senin cup baya yüksekten uçuyor
ulan bende şeyi anlamıyorum millet bu hızlara nasıl ulaşıyor bu kadar düşük cc de. ben ihtiyarla iki kişi 87 görüyorum dahada gitmıyor siz 100 motorlar 80 görüyosunuz daha fazlasını görüyorsunuz ilginç gerçekten.
Hocam direk cevaba geleyim ben muhtemelen biraz ağır bi vatandaşşınız kilo/boy olarak...
Aletin silindir hacmide küçük normalde 4. vitesde biraz daha süratlenmesi gerekir fakat 4. vitesde tork oranı iyice azaldığı için alet devirlenmiyor...
Bunda motorun bakımsızlığı veya eskimesi (buji,hava filtresi,vs. vs.) gibi etkenlerde rol oynar...
Yüksek hacimli motorlarda bu tarz şeyler fazla farkettirmesede 100ccde etkisini hissettiriyor yani endişelenecek birşey yok diye düşünüyorum fazla kafaya takmayın...Malum küçük cc alet artık siz elinizden geldiğince bakın o sizi götürdüğü kadar idare edeceksiniz...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)