4 kışı kaldırp 2 kışı sehbay yerleşterdık
bunu sunradan yapdım çok ıyımş daha 6 kışıe ıhtıacm yuk
4 kışı kaldırp 2 kışı sehbay yerleşterdık
bunu sunradan yapdım çok ıyımş daha 6 kışıe ıhtıacm yuk
sajad bu motosikleti şuanda satsan kaç riyal eder ?
170000000rıal eder sızın paranız yaklaşık 14 bıntl
Motosiklet yasal olsa iyi de. Kaçak kullanıyorsun bana pahalı geldi
haır bu motor şuan kaçak deıl ban almadan onçe 2010da tutuklanmış ve sunradan 2013 de açık artırmada yedek parçası kulanmak adına satılmış ve bır belgesı var yany ağer kulanırken tutuklanırsa 100tl kadar jez udyurson ve motoro gerı verıorlar ıkıncı defa tutuklanırsa prçalanmış halde gerı verıorlar
Sajad öncelikle hoşgeldin.
Türkçeyi bildiğini iddia edenlerden daha mantıklı ve güzel şekilde yazıyorsun. Anlamak isteyen de , ne demek istediğini gayet iyi anlıyor.
Senin ülkende Amerikan ambargosundan dolayı her istediğin yok. Olanda çok pahalı.
Benim ülkdemde ise yöneticilerin gözünü doyucabilecek bir şey çok. Yağmacı ve hırsız çok olunca , hazinedeki para yetmiyor, ve vergiler artıyor , benzin dahil herşey çok pahalı.
Ülkende motorlu araçlar üzerinden alınan vergiler nasıl ? bunu açıklayabilimisin ? resimlerdeki motorların hiçbirinde plaka yok. Bizzatmı söküyorsunuz ?
ıranda uretılen araçlar üzerine nasıl ve kaç faız vergı çekyorlar tam bılınmyor ama bu araçları dış ulkelere ıhraç fıatının tam 2 katyına bıze verıorlar ama dış ulkelerdan ıtal araçların üzerine tam 120% vergı udemelıız mesela turkye de 20bın dolara bır sıfr araç alırsam ırana getıre bılmak ıçın yaklaşık 25bın dolar daha ıhtıaıçm var
dedığım gıbı ıranda 250 cc uzerı motorsıklet lere pılaka verılmaz ve kulanmasıda belı zamanlar ve controlar dışında yasakdır unun ıçın kaçak. belgelı ya belgesız yoksek cclı motorların hıçbırının pılakası ulmaz
Sajad aramıza hoşgelmişsen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
Peki Sajat orada motor hırsızlığı oluyor mu ?
Bu konuda sorun var mı ?
genel olarak trafiğinizin çok karışık olduğunu biliyorum,yani Türkiyeyi aratacak kadar düzensiz.
2 yıl icinde bir İran gezisi projemiz var ,onun icin soruyorum.
savaş bey teşekurlar
haryarda oldu gıbı ırandada motor hısızlı var albet ama koçok sehırlarda pek boyla vakalara raslanmaz ama buyk şehırlarda bazan gasb olaylarına şahıd oluyoruz ky bu daha kutu bu gıby şehırlarda gece vagty trafık yuğn olmadından kaçak motor kulananlar hep gecelery dışarı çekıyorlar ky bu gaspçılara ıyı bır fırsat halene gelır tahran başkent da bu motorlarla gece vagty dışary çıkmak tam bır kabus
trafıke gelınce evet karşık ve koralara pek fazla uyulmaz ıran dunyada en çok trafık kazalarına sahıb bır ulke ylda 25 bın kışı bu kazalarda hayatını kaybeder
ama bu dedıklarım sızın ıran gezınıza bır engal olaştermaz ırana avrupa uzerından çuk fazla turıst gelyor hemde motorla ırnlılar turıst lere çuk saıgılıdırlar ağar gelırsenız bır kaç basıt kural var yerına getırırsenız hıç bır problam yaşamasınız
bayan loıs prıs engeltere ly bır unlu turıst şu anda tenha ırany gezmakde
İranda yüksek cc'li motosiklete binenleri yine kendi motoruna binip ve başına ip bağlayıp o ipi de köprü direk gibi yerlere bağlayıp tam gaz açmaları sureti ile idamları gerçekleştirilmektedir. Yazık
Allahtan iranda değiliz.
Bukadar köklü kültüre sahip muhteşem bi halka yaşatılan yasak dolu hayat ve eziyetler... ooof of.
İran 'ın tekrar çağdaş demokratik özgür bir ülke olacağına inanlardanım, çünkü o derin kültür halkın genlerinde var, bunu yurtdışına çıkan tüm İranlılarda gördüm
Bunun için halkın tamamına yol gösterecek tek "1" kişi yetiyor!
Gün gelir çocukların kızların istedikleri motosiklete binebilirler bundan hiç şüphem yok ama umarım bizlerde görebiliriz
Sağol Sajat,
Ben de Ferdinand dostumun dileklerine katılıyorum.
İran gibi dost ve kardeş bir ülkede islamın cahillerce kötü uygulanması sonucunda ortaya çıkan tüm olumsuzlukların tez vakitte yok olması dileğiyle.
bızde yasak yok ama bızde buyuk cc ye bınemeyen kişileriz ne yazıkkı.
G for life life for G
bir gece umutona kı sabahının sevınçenden gozlerıme uyku gırmeye
sajat hosgeldin...aramıza katıldığına çok sevindim...
motoruda kaçak diyemi samanlığın arkasına sakladın
ne yapalim durodrost bir yerde durup fotograf çekmek nemumkun !!! sureklı hareket halendeız bır su almak ıçın saklamak çok pahalıa mal ulabılır
sajad nazar değdirecen motora
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)