ırandakı motorsıket ve totkon larının doromu
Reklamlar
-
slm
ılk once sızden ozor dılyerek çonky turk alfabe sıny bılmıdımdan kelımelery yanlısh yazabılırm
ban sajad ıran maku şıhrından turkye ıran sınırna yakın bır yar sızenle olmakdan çok mutlo yom
ıran kanonona gore 250cc çıft sılındyr dan fazla motorsıklet yasakdır va pılaka verılmaz hata ıtal ve alesh verıshy dahy yasak dır ona gore mevcod tom yoksek hacımly motorcsıklet ler kaçak olarak olkıye gırmısh dır bazan kanony yol lardan da ıtal etmak olabılır ama kortolmosh fıaty akıl almaz derecede fazla olyor mesela bır cbr1000rr 2013 40bın dolara satımakdadır onon ıçın 90% kolanıcılar kaçak motorları tercıh adıorlar ky bo tur motor ların saysy da çok fazla bo motorlary kolanan adam kolanır kan yakalanırsa ılk onje gozaltena alrnır motor sıklet devlat nafıne zabtedılır ve sonra hakım krşenda çıkarlr ve 6 ay hapıs ve motorn 3 katy fıatına cezaya çarpdırılır
Reklamlar
-
Yarısına kadar zar zor okuyabildim. Çözemedim soruyu-yazıyı ama evet diyorum
-
ben çözdüm.. 250 cc üstü motor yasak ve ülkeye çok fazla kaçak motor giriyor herkezde kaçak gelen motorları alıyor yakalanırsanız önce gözaltına alınıyorsunuz motora tabiki el koyuyorlar 6 ay hapis ve motorun fiyatının 3 katı para cezasına çarptırılıyorsunuz..
vallaha çözmüşüm
-
İran kanunlarına göre 250cc çift silindir motorlar yasaktır ve pilaka verilmez. Mevcut yüksek motor hacimli kullanıcılar ülkeye kaçak girmiştir. Bazen ..... ithal etmek olabilir (bu kısmı anlamadım.) Mesela 13 1000RR fiyatı 40 bin dolara satılmaktadır.(OHA) Onun için kullanıcıların %90'ı kaçak motorları tercih ediyorlar. Bu tür motorların sayısı çok fazla ve motoru kullanırken yakalanırlarsa göz altına alınıyorlar. Motora devlet tarafından el koyulur-hakim babanın karşısına çıkarlar-6 ay hapis çakarlar-motorun 3 katı fiyatı kadar cezada cabası olur.
Yani diyoruzki arkadaşlar... Yüksek cc merakınız var ise irana gitmeyin, gitmeyi düşünmeyin. He gideceğim dersenizde şu atasözü aklınıza gelsin;
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
-
irandaki motosiklet tutkunlarının durumu
ilk önce sizden özür diliyorum ,çünkü türk alfabesini bilmediğim için yanlış yazabilirim .
Ben sajad iran maku şehrinden . iran türkiye sınırına yakın bir yerden ,sizinle olmaktan çok mutluyum.
İran kanunlarına göre 250 cc çift silindir den büyük motosikletler yasaktır ev pilaka verilmez ,hatta ithal ve alışverişi dahi yasaktır .
Bu yüzden ülkedeki mevcut tüm yüksek hacimli motosikletler ülkeye kaçak olarak girmiştir . bazen kanuni yollardan da ithal etmek mumkun olabılıyor ,ancak fiyatlar akıl almaz derecede fazla oluyor mesela bir cbr 1000rr 2013 40 bin dolara satılmaktadır .Bu yüzden kullanıcıların %90 ı kaçak motosikletleri tercih ediyorlar . ve bu tür motorların sayısıda çok fazla . bu motorları kullanırken yakalanan olursa ilk önce gözaltına alınır ,motosiklet devlet tarafından zaptedilir ve sonra hakim karşısına çıkartılarak 6 ay hapis ve motorun fiyatının 3 katı cezaya çarptırılır ..
-
iran da hükümete karşı çık bak sana neler yapıyorlar bizimkinler yine iyi
-
vayyy be konuştuğu gibi yazan bir ben değilmişim adam nasıl konuşuyorsa aynen öğle yazmış.
bende evet diyorum...
acaba dedim nereye el sallıyoruz şaka falan mı bu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------
abi çeviri yapmayan kaldımı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------
BİZİM BURDA ÖĞLE BİRŞEY YOK ne kadar yüksek silindir o kadar yüksek vergi devlet elinden gelse 600 cc altını yasaklıycak
-
cumhur başkanımızın koromaları gsx1400 kulanıor
-
sajad ır adlı üyeden alıntı
slm
ılk once sızden ozor dılyerek çonky turk alfabe sıny bılmıdımdan kelımelery yanlısh yazabılırm
ban sajad ıran maku şıhrından turkye ıran sınırna yakın bır yar sızenle olmakdan çok mutlo yom
ıran kanonona gore 250cc çıft sılındyr dan fazla motorsıklet yasakdır va pılaka verılmaz hata ıtal ve alesh verıshy dahy yasak dır ona gore mevcod tom yoksek hacımly motorcsıklet ler kaçak olarak olkıye gırmısh dır bazan kanony yol lardan da ıtal etmak olabılır ama kortolmosh fıaty akıl almaz derecede fazla olyor mesela bır cbr1000rr 2013 40bın dolara satımakdadır onon ıçın 90% kolanıcılar kaçak motorları tercıh adıorlar ky bo tur motor ların saysy da çok fazla bo motorlary kolanan adam kolanır kan yakalanırsa ılk onje gozaltena alrnır motor sıklet devlat nafıne zabtedılır ve sonra hakım krşenda çıkarlr ve 6 ay hapıs ve motorn 3 katy fıatına cezaya çarpdırılır
aramıza hoşgeldin kardeşim Türkiye den selamlar sana da
Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
-
Aramıza hoş geldin kardeşim;
Bizim de başbakan motorlu koruma polislerinde 2013 BMW gtl 1600(6 silindir)var...fiyatı yaklaşık 90.000 liracık...
-
O nasıl bir Cumhuriyet miş
-
@ sajad ır aramıza hoş gedin. aramızda olmandan bizde çok mutlu olduk.
elmalara armutları karıştıranlar var onun için burada hükümetler ve devetleri hakkında fazladan gereksiz yazışmalar oluyor. kafanı karıştırmasınlar. konu motosiklet olduktan sonra burada güzel yazışmalar yapa biliriz.
bizim burada kaçak motosiket azdır. dışarıdan bir çok motosiklet modeli geliyor. bizim burada benzin pahalı onun için aldığımız motorları yıkayıp silip karşısına geçip bakıyoruz.
kontağı açıp gezmeye gitmeden önce çok düşünüyoruz.
-
Sizde de benzin ucuz Sajad. Hoş geldin...
-
hepınızdan teşekur ederım (yanlış yazmaya davam ) ıranda benzın çıft fyatlı ayda 60 lıtre sezın paranız 25 koroş ağar 60 lıtreden fazla alırsanız 50 koroş yanı bızde benzın skentısy yok
-
Hosgeldin insallah uzun seneler burada olursun.
Seni iran disisleri bakani sananlar olabilir onlara aldirma sen .
Mesela bizim ulkemizde surekli motosikletlerimiz caliniyor . Diyorlarki bu calinan yaris motorlarini suriye iran irak gibi ulkelere goturup satiyorlarmis. Bu konuda bir fikrin varmi. Hic boyle birsey duydunmu.
-
sajad kardeşim senin motor avatarda yazan motormu??
-
keşke bizdede kuruş hesabı olsa benzin.
-
250 cc üzerindeki motosikletleri niye istemiyorlar. Allah kolaylık versin sizlere. hep mantıksız işler. benzin sizde ucuz, bizde benzin 10 kat pahalı. bizde büyük cc motosiklet alıyoruz ama zar zor geziyoruz
-
cool113 adlı üyeden alıntı
250 cc üzerindeki motosikletleri niye istemiyorlar. Allah kolaylık versin sizlere. hep mantıksız işler. benzin sizde ucuz, bizde benzin 10 kat pahalı. bizde büyük cc motosiklet alıyoruz ama zar zor geziyoruz
ambargoyla alakalı birşeydi ama tam hatırlayamadım bak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)