Valla bizim burda scooter bile calistigi zaman ses yukari cok geliyor. Yani ses yukseldikce sanki siddeti artiyor. Hele bir harley vardi acik egzoz, tam kufurluktu. Ama alet yanindan gecsin o kadar rahatsiz etmiyor.
Bizim sitede de sikayet edenler oldu,site guvenligi ricaniz olarak iletiriz, ama biz trafikci degiliz mahkemeye gidin bir sey yapamayiz dedi. Herkes suspus. Yani egzoz orjinalse hicbirsey yapamazlar. Sen ne yapabilirsin?. En fazla 1 dakika calistir, motoru yolda isitirsin. Calistirmadan once Binadan ne kadar uzaklasirsan o kadar iyi. Ses duvarlara carpiyor mubarek. Kapali otoparkta da ondan asiri ses cikiyor.
250r ile başladım öğreneyimde yaz gelince 600rr alırım diyordum şimdi korkuyorum yaza bisiklete kalacağız
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------
Ben hemen çalıştığı çıkıyorum motorun ısınmasını beklemiyorum normalde. Zaten havalar çok soğuk olmadı aldığımdan buyana. 1 dakika sürmede. Siteden çıkıyorum ....
mahkemeye versinler anasını satayım milletin ağzında sakız oldu mahkeme sanki köpek besliyorsun garajda senin motorun standartlara uygun mu uygun desibel değeri yazıyor mu yazıyor trafiğe çıkabilir mi çıkabilir senin motorun bir motorlu taşıt mı evet motorlu taşıt garaj nedir taşıtların bireysel olarak yararlandıkları üstü kapalı yer. bırak versinler bi halt çıkmaz ama mahkeme masrafları güzel kaçar mahkeme masrafına sana yokuştan çıkartabilecek tipte küçük vinç yaptırsınlar
Benim hakkımdada böyle bir durum oldu, gidip egzosun içini boşalttım. Yanlaya yanlaya çıkıyorum. Bide tek silindir çift egzos sen düşün nasıl gümbürdüyo.
Şikayetleri varsa yardımcı olamayacağını söyle, motorun standart. Muayene belgen ekstra bir durum yaratmadığını rahatça gösterir.
Bizim sitedekilerin de motora kılı var, bende iyi niyet gösterip çözmeye çalışınca tepeme bindiler, artık güvenliğe bir şikayet varsa daire numaramı söyleyip beni aratın diyorum. Güvenliğin kendi kıçından uydurmasıda olabiliyor çünkü bazen.
Mahkemeden birşey çıkacağını zannetmiyorum zaten sıra gelene kadar yorgan gitmiş olur.. Çıksa da ne çıkacak evden atamazlar,motoru sattıramazlar.. Para cezası olur onunda fazla birşey olacağını sanmam..
Beni de şikayet etmişlerdi ancak ben sitenin arasındaki merdivenlerden motorla inip çıkıyordum merdiven kırılıyormuş
Çalıştırmadan çıksın diyenleri topla çıkart motoru de bence.. Çok laf eden olursa da git mahkemeye de.. Oturduğu evin garajına motosikleti koymak kadar doğal ne var?
Kapalı yerde çalıştığı için gürültünün oranı 3-5 kat artıyor olabilir. Motoru çalıştırıp eve git bakalım, evinize nasıl gürültü geliyor.
Bizim evin 300-400 metre ötesinde farklı bir 600F'i olan arkadaş var. O motoru çalıştırınca cam-pencere kapalı olmasına rağmen çok net ses duyuluyor ve uğultu uyuyan birini rahatsız eder. Bende motoru evin arkasına koyuyorum, çalıştırmadan yola kadar itiyorum, yolda çalıştırıyorum. En azından kapalı yerde yankı yapıp sesi yükseltmiyor.
"yellensen akropavic zannediliyor."
iyi güldüm ya bu lafa ) olay ayrı bir trajedi zaten :(
akustiğe (modal rezonans) dikkat edilirse gürültü çok farkeder
kardeşim bir gün forumdan toplanıp gümbüt gümbür eksozlarla senin eve gelelm misafirliğe sonra daha ses çıkarcaklarını sanmam )
250lıkten ses mı cıkar dıyenler sılencer olmadan tıger'ın yanında duramıyordum ben.
he hoş muydu hayır? ama cıddı ses cıkarır ıcten yanmalı motorlar...
Kulak asma boşver.ne yapıyorsan aynen devam.Erken uyansınlar.Bana da demişlerdi zamanında bu ne ses mahkeme falan da fasa fiso o işler.Siz mahkeme olmuşsunuz canım deyip son gaz yanlarından geçiyorum şimdi..tek kelime yok.
Kendilerini hayatta kaybetmiş, kurallar dahilinde sürekli sınırlanmalara alışmış insanlar işte. Bilemezler motosiklet üstündeki özgürlüğü,rüzgarın verdiği o hazzı.
alıcan mobilet gerisi videoda geçen gün paylaşıldı ama izlemeyen varsa izlesin
http://www.youtube.com/watch?v=spKzUAk5O88
Sizlerle bu konuyu paylaşmak harikaydı. Süper motive oldum. Konuyu açtığımdan beri gelen mesajları çok beğendim.
bence motor itici falan gelmiyordur. gerçekten rahatsız oluyorlardır. kapalı alanda motor sesi gerçekten yüksek çıkar ve akustik müthiştir. aynı şey arabalar içinde geçerli ancak motor sesi daha yüksek ve alışılmadık. sabah 8 de uyuyan ,geç kalkacak insanları uyandırıyorsun diye seni atamazlar ancak komşuluk gereği konuşarak çözebileceğinizi düşünüyorum. bende site bahçesinde gece 3 4 gibi çalışan motor sesi ile uyanıyordum. beni çok rahatsız ediyordu şikayet etmedim ama ciddi sıkıntı oluyordu uyanmamam gereken saatte uyandırılmak. biraz empati yaparsanız uykulu komşularınızı anlayabilirsiniz
ortak bir nokta buluşup sorunu çözeceğinizi umuyorum.
Ya allah aşkına o motorun sesi ne ki ya Benim motorumu da bağladığım yer için beğenmediler. Doğal gaz borusuna bağlıyordum (doğal gaz borusu dediysem 20 cm çağında 30 cm de bi duvara sağlam monte edilmiş bir boru) motor ayakkadan dolayı sola yatıyor boru ise sağda kalıyordu. Motorun sola devrileceğini (nasıl olacaksa) boruyu duvardan söküp doğal gazın dışarı çıkacağını ve hatta apartmanı havaya uçarağımı söylediler çok amerikan filmi izlediklerini söyledim tabi lojmanda kaldığım ve bu mevzuyu işletme müdürüne açtıkları için motoru borudan söktüm kendine kilitliyorum.
senin tek sıkıntın bence kapalı alan olması. düşük devirle garajdan çıkmayı dene bir orta yol bulun gitsin
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)