arkadaşlar motosiklet ile otobana girilebiliyomu? Bunun icin ayri Hgs varmi?..arastirdim ama kimisi girer diyor kimisi yasak diyor polislere soruyorum bilmiyorlar ne yapcam sasirdim.
arkadaşlar motosiklet ile otobana girilebiliyomu? Bunun icin ayri Hgs varmi?..arastirdim ama kimisi girer diyor kimisi yasak diyor polislere soruyorum bilmiyorlar ne yapcam sasirdim.
apaçilere sorma gerçek bir polise sor öğrenirsin
hız videoları neden otobana çıkılıp yapılıyo diyerekten haa demekki çıkıyomuş denmeli
illegal is yapmak istemiyorum..yasalar ne diyosa ona gore davranmak istiyorum..
Hgs ni git al otobana çıkabilirsin.
Sıkıntı olmaz.
Millette t.şak geçecek yer arar anca.
Herkes herşeyi bilemez güzelce bir soru sormuş cevap verseniz elinize mi yapışır.
MOTORSİKLET L3
MOTORSİKLET L4,L5,L7 SINIFLARI OTOYOLLARINA GİREBİLİR.
MOTORLU BİSİKLET L1,L2,L6 OTOYOLLARA GİREMEZ.
L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen üç tekerlekli araçtır.
L3 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetsiz iki tekerlekli araçtır.
L4 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen yolcu sepetli iki tekerlekli araçtır.
L5 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i ve içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü geçen, simetrik olarak yerleştirilmiş üç tekerlekli araçtır.
L6 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s’i, elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.35 tonu, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³’ü, diğer tip içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW’ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW’ı geçmeyen dört tekerlekli araçtır.
L7 Sınıfı: Elektrik motorlu araçlarda akü ağırlığı hariç yüksüz ağırlığı 0.4 tonu (yük taşıma amaçlı araçlarda 0.55 ton), azami net gücü 15 kW’ı geçmeyen ve L6 sınıfına girmeyen dört tekerlekli araçtır.
Benim bildigim 49cc uzeri her arac otoyollara cikabilir
Senin ehliyetin, plakan, ruhsatın, hgs, vs bütün evrakların tam olsun bir de kaskın olduktan sonra istediğin yola girersin.
Not: Motosiklet için hız sınırlarına bak bilgin olsun ceza yeme.
Arkadaşım, toprak mı alıyorsun? hayırdır. Ne bu zerzeve? İyice dh kalitesizliğine indirgediniz burayı..
Sanki 1-2 saat sonra bu mesaj'ı düzenleyebilecekmişsin gibi her konu altına bu şekil saçma sapan yorumu atıyorsun, kazık gibi çakılıyor işte daha ne değerlendirmesi.
Varsa bir yorumun yap, yok ise Guru gürültü yapma
Dostum motorsiklet için ayrı hgs yok malesef... binek araçlarla aynı parayı ödüyorsun
Hımmm. Biri bana seslendi galiba. L3 (yolcu sepetsiz motosiklet) ve L4 (yolcu sepetli) sınıfı 50cc üzeri azami hızı 45 km/s olan araçlar otobana çıkabilir ve bu araçlara HGS çıkartılabilir. Ek bilgi olarak Otoyolda azami hız 100 km/s tir. %10 unana kadar arttırılabilir, yani 110 km.
cevaplar için herkese teşekkürler..
Gençler ortamı germeyelim,ağzı olan konusmasin
Çıkabilirsiniz tabiki ama hgs dert tabi gişelere yaklaşınca cebinden çıkart göster acaba görücekmi sıkıntısı yap
Gerçi görmese dahi plakana kayıtlı hgs varsa ve bakiyen yeterli ise ceza yazılamıyor diye biliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)