Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

fren ve denge performansında cbf 150 mi tvs apache mi ?

REKLAM ALANI
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    arkadaş forumda aratıyorum. konuların %99 u apache mi ovvvvv titreşim.. cbf mi ovvvv gitmiyor yağ yakıyor.
    millet takmış hıza. 150cc hızıda ne hız yapılacaksa ?? 80 gitsin yeter. zaten motosikletlerin yasal hızı 80.
    ne sonhızı ne yağ yakması ne titreşimi umrumda değil.
    benim merak ettiğim bu motorlardan hangisinin fren performansı yada fren mesafesi daha kısa.
    ve gidiş ve frenleme esnasında dengesi hangisinin daha iyi ?
    ikisini kullananlar nedir yorumlarınız ??
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    İkisinide kullanmış ve yol yapmış birisi olarak diyebilirimki; TVS...
    Orjinal balatalar tırt. Ebc diye hatırlıyorum takılı olan balataları. Frenleme performansı harukulade idi.TVS için

Cıbıf her ne kadar yağ yaksada Güzel motordur fakat gidiş olarak TVS rakibi değildir...
    tahsins bunu beğendi.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    kullanıcı ve balata farkından bence değişiklik gösterir.
    dün 100 civarı hızla geçerken aklıma soldaki dükkandan bişe almak geldi tık diye durdum adam nasıl durdun öyle dedi ben devam edeceksin sandım dedi
    bide kle 500 için frenleri çok zayıf derler.

Motosikleti
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkisinide kullanmış ve yol yapmış birisi olarak diyebilirimki; TVS...
    Orjinal balatalar tırt. Ebc diye hatırlıyorum takılı olan balataları. Frenleme performansı harukulade idi.TVS için

Cıbıf her ne kadar yağ yaksada Güzel motordur fakat gidiş olarak TVS rakibi değildir...
    sanki aynı balataları kullanıyor gibiydiler ? kasa ağırlıklarıda aynı. belki kaliper sistemi farklı olabilir.
    arka zaten kampana. pek fark olmazda..

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanki aynı balataları kullanıyor gibiydiler ? kasa ağırlıklarıda aynı. belki kaliper sistemi farklı olabilir.
    arka zaten kampana. pek fark olmazda..
    İnanın hiç dikkat etmedim balatalara veya kaliperlere. Ama frenleme olarak tvs daha bir kararlı duruyor...

Bu arada titreşim diyen kara cahiller, motordan anlamıyorlardır. Ybr-titrer... Cbf-titrer... Duke 125-titrer... Tek silindirde illaki makul titreşim olucaktır arkadaş
    tahsins ve M.balibey bunu beğendiler.
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    iki motorda da orj balata olsun fark etmez
    fark eden kullanıcıdır ön freni kullanmıyorsan malesef küçük cc veya abs olmayan motor u durdurmakta çok zorlanırsın hatta durduramazsın..

---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------

İnanın hiç dikkat etmedim balatalara veya kaliperlere. Ama frenleme olarak tvs daha bir kararlı duruyor...

Bu arada titreşim diyen kara cahiller, motordan anlamıyorlardır. Ybr-titrer... Cbf-titrer... Duke 125-titrer... Tek silindirde illaki makul titreşim olucaktır arkadaş
    bu söylediğin 3 motoru da kullandım (ybr 20000km.cbf aktif kullanmaktayım 2100 oldu.duke yi de koca gün kullndaım duke nin sadece oturuş pozisyonu rahatsız ve hiçbirinde apache kadar TİTREŞİM YOK .hatta hatta ybr de cbf hiç titreşim yok ybr ile 125km/h ile gittiğinde bile)
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    oturuş sürüş güzelliği cbf de.. rahat yolu hissetmezsin .... ama fren de bir adım öne apache çıkıyor... hatta sağa sola girip çıkmak için apache daha kıvrak....

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    oğuz abi bu işi bilirsin bir bmw gördüm sanırsam 1150 rt o makine bile titriyor

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Makul bir titreşim vardır dedim. Tvs apache isimli motor kadar titriyor demedim. İlla üzerine içi su dolu bardak koyup size titreşimimi kanıtliyim ? Bu bahsettiğim motorlara sahip komşu-akrabalarım var. Hiç üşenmeyip video çeker koyarım

Polemik yaratmayalım lütfen titreşim olayı için. . . Adı japon olabilir fakat çin üretimi bu motorlar ve bu motorların kalitesizliğide bilinen bir gerçektir.

Motosikleti
    gene başladı titreşim tartışması
    yapmayın arkadaşlar. titreşim göreceli bir kavram. bari bu başlıkta irdelemeyelim.
    çünkü bütün tvs başlıkları titreşim , bütün cbf başlıkları yağ yakma kavgasıyla bitiyor
    tvs titremiyor , cbf de yağ yakmıyor diyelim. fren ve dengeyi inceleyelim bu başlıkta.
    hani bir tane titreşim veya yağ yakma kavgası olmayan farklı başlık olsun yav şu forumda

cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    abi sen ikisini kıyaslıyorsan bence cbf al. apache biraz spor kaçıyor oturuş pozisyonu olarak. rahat edemezsin bence

Motosikleti
    Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi sen ikisini kıyaslıyorsan bence cbf al. apache biraz spor kaçıyor oturuş pozisyonu olarak. rahat edemezsin bence
    bütün yollar tvs ye çıkıyor cem. sorduğum bütün herkes tvs dedi. kuryeler. forumdaki kişiler. hepside
    forumlardaki araştırmalarımda da cbf nin kalıptan başka artı bir özelliğini bulamadım tvs ye karşı.

TVS (2007-2011 yeni kasayı bilmiyorum kullanmadım)-Çin malı gibi titrer.Ama çekişi daha kuvvetlidir.Farkı en deneyimsiz kullanıcı bile anlar.Sanki 200 lük gibi.Son hızı da CBF'den 5-10 km daha yüksek.
    CBF-Bunda da konfor-ergonomi-rüzgar direnci daha fazladır.Arkadaki mono süspansiyon yüzünden azıcık daha dengelidir.İşçilik kalitesi de bir tık daha iyidir.

Fren denge değerleri aynı olup;fren denge gibi komplike ölçümler anlamsızdır.Bunlar r6 ile zx6 değil.Vasat fren vasat gövde vasat motor vasat teknolojiye sahiptirler.Çok da üstüne düşünmeden, temizi alınır ve konu kapatılır.
    İmportant ve tahsins bunu beğendiler.

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    Kesinlikle tvs
    www.erkakurye.com

Motosikleti
    honda cbf 150
    ben bir cbf kullanıcısı olarak olaya dahil olmak istiyorum yaklaşık 6.000 km dir kullanıyorum motorumu ve yola çıkarken nedense bundan önceki motorlarım gibi yolda kalma gibi bir korkum olmuyor.Eğer söylediğin gibi 80 km hızla kullanıcaksan cbf makul titreşim olayına çok değinmiş arkadaşlar titreşim yok motorda sele konforu tvs ile kıyaslayınca daha iyi çünki tvs de racing motor gibi öne yükleniyorsun ve uzun boyluysan benim gibi tvs bitiriyo adamı fren kısmına gelirsek cbf diren konusunda hiç sıkıntı yaşamadım ve denge konusunda sana tatmadığın duyguları tattıra bilcek bir motor ve unutma ki frenlemede yardımcı olacak büyük unsur lastik seçimin olacaktır
    tahsins bunu beğendi.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Michilen lastikle kim ne derse desin Cbf 150'nin fren performansı daha iyi.
    Cbf de kıvrak motordur ama Tvs Apache'nin grenajı olmaması artısı.2.5 senedir Cbf 150 kullanıyorum kıvraklık namına hiçbir kötü olay yaşamadım.Keşke şöyle olsaydı da rahatça akardım trafikte demedim.Tek sıkıntı sadece diğerlerine göre ağır.Cbf nin biraz nazik kullanılması lazım.
    Yağ konusu muamma aslında 1 litre yağ koyuyorsun zaten bunu büyütecek ne var onu da anlamıyorum.
    Benim motorum garantiden değişti 15 bin km yaptım yağ yakma olayı üzerine şuan hiçbir sıkıntısı yok.
    Uzunyolda Tvs Apache daha çok yorar.Cbf 150 Sele konusunda artçı için mükemmeldir.
    Tvs ye gelince performansı evet gözardı edilemez.Ve az yakar.
    tahsins bunu beğendi.

Motosikleti
    apache klanından tvs
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bütün yollar tvs ye çıkıyor cem. sorduğum bütün herkes tvs dedi. kuryeler. forumdaki kişiler. hepside
    forumlardaki araştırmalarımda da cbf nin kalıptan başka artı bir özelliğini bulamadım tvs ye karşı.
    açıkçası wolften sonra apache'ye geçtiğimde günlük kullanım rahatlığım o kadar düştü ki. gidon dönmüyor adam akıllı oturuş zaten eller aşşağıda sürekli öne eğik. motor daha yüksek. titreşim de var şimdi kim ne derse desin wolfe göre. ben sana gitmez uzak dur derim abi cidden. veya birisinden kısa bir süreliğine ödünç alıp denemelisin en azından. veya bekle biraz daha bajaj geliyor bak onlara da bakabilirsin iyi modelleri olucak sanırım
    tahsins bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açıkçası wolften sonra apache'ye geçtiğimde günlük kullanım rahatlığım o kadar düştü ki. gidon dönmüyor adam akıllı oturuş zaten eller aşşağıda sürekli öne eğik. motor daha yüksek. titreşim de var şimdi kim ne derse desin wolfe göre. ben sana gitmez uzak dur derim abi cidden. veya birisinden kısa bir süreliğine ödünç alıp denemelisin en azından. veya bekle biraz daha bajaj geliyor bak onlara da bakabilirsin iyi modelleri olucak sanırım
    aslında evet apache bayaa racing duruyor. ciddi bir boy sorunum olduğu aşikar.1.90 boy kilom 115. apache de titreşim olabilir, zaten satıcısıda söylüyor olduğunu. tümgün kullanımda yorarmı onu bilemiyorum.
    açıkçası wolfte titreşimden eser yok.
    tümgün gezdiğimde bile uyuşma sıkıntı vs. yapmıyor. ama dengesi ve fren aksamı pek hoşuma gitmiyor ne yalan söyliyeyim :(
    o yüzden titreşim ve yağ yakmadan çok denge ve fren performanslarını merak ettiğimden bu başlığı açtım.

Motosikleti
    apache klanından tvs
    ben sana tvs düşünme bile derim açıkçası abi ama sen bilirsin
    tahsins bunu beğendi.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    TVS deki titreşim sizi rahatsız etmez, direksiyon aynalar titremez sadece alttan motor kısmından gelen ve yüksek devirde ayaklarda daha çok hissedilen ve rahatsızlık vermeyen bir titreşim var zaten şehir içinde 5000-6000 deviri pek geçmiyorsun o zaman yok gibi zaten bu alet şehir içi motoru kırk yılda bir uzun yol yapacaksında... bu küçük motorlarla şehirler arası yol gitmek çok tehlikeli .
    tahsins bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)