Yeni üyeler herkez baksın lütfenn.
Reklamlar
-
güvenyahya adlı üyeden alıntı
selamın aleyküm arkdaşlar ben bu foruma 1 yıldır üyeyim eskidende üyeligim vardı 3 yıl kadar hep takip ettim sizleri bana bir kapı açtınız ne sorduysam cevapladınız eyvallah şimdi dikkatimi çekiyor yeni üyeler yok benim motor 150 gidiyor 125 cc yok şöyle yapsam yok böyle yapsam yok aynaları söksek yok cc büyültsek yok vs vs ondan sonra tabi bizim burdaki görmüş abilerimiz saolsun uyarı yapıyorlar ya oglum kaskın ehliyetin varmı diye sonra üyeler gidiyor kızıyor yani anlamadım ben biz sizin kötülügünüzü istemiyoruz ki bazıları bizi yanlış anlıyor forumdan kovdugumuzu sanıyor herhalde ama şunu unutmayın hepsi sizin için bunları yok sa burdaki adam afedersiniz ama ölseniz size yardım etmez sizi düşünüyorlar size bişeyler katıp türkiyedeki motorsiklet bakış açısını düzeltmeye çalışıyorlar tmm motorla oynayın süsleyin cc yükseltin ama fren sinyal tertibatlarınızı lütfen ama lütfen sökmeyin kaskınızı takın montunuzu gidiyin bunların hepsi sizin iyiliginiz için arkdaşlar lütfen beni yanlış anlamayın kask takıyoruz diye 25 liralık kask takmayın en azında kazada sizi koruyabilcek biraz daha iyi kask alın hepimiz degerliyiz ALLAH korusun birimize bişey olsa hepimiz üzülürüz biz bir aileyiz ben 17 18 yaşında biriyim ehliyetimi aldım ama almadan öncede bindim r6 sınada cbr 1000rr da binmek önemli degil ben kaskımı taktım montumu giydim yaşım tuttu gittim ehliyet işlerimi çözdüm ne olur kasksız montsuz plakasız farsız sinyalsiz kornasız yola çıkmayalım üzülmeyelim... ölüm haberleri duyMayalım..... hayırlı akşamlar saygılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:42 ----------
KONU ÖNDE KALSIN
hele hele de kesinlikle aynasız yola cıkmayalım.
hem kendi güvenliğimiz hemde trafikteki diğer aracların güvenliği için
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
-
rockrider adlı üyeden alıntı
iyi hoş yazmişsinda adam soruyo şu paraya hangi motor alinir?..millet yaziyoda yaziyo kask ekipman su bu arkadaşım nlik....eeee motor tavsiyesi? O yok...ya belki var kaski ceketi sen sorulana cevap versene arkadaş!......
Sevgili rockrider arkadasim öncelikle söyleyeceklerimi yanlış anlamamani umarak birkaç şey söylemek istiyorum
İlki soru olacak o da şu: sizin bu cevabı vermeniz ne kadar zor oldu ?
Sizin bu cevabi vermeniz ne kadar zor olduysa eminim motor tavsiyesi isteyen arkadasinda o ehlieytini korumalarını diye devam eden size göre zırvalamalara (yanlış anlamayın soyleminize göre bu tür söylemler gereksiz ve önemsiz miş gibi gösterdiğiniz icin bu tanımlamayı yaptım) cevap vererek "ehliyetim ve korumalarım var/yok " demesi de o kadar zor olacaktır... Yada konuyu acarken "ehliyet ve ve korumaları hallettik şimdi sıra geldi motosiklet secimine..." Veya "ehliyeti aldim korumalari ise tavsiye edeceginiz motosiklet turune gore alacağım scooter ise ne bileyim acik kask ss ise kapalı kask cross ise cross kaski alacagim " (ki genelde tavsiye isteyenler tarzlarını belirlemiş olurlar...) (ayrıca kurdugum cumle scooterde acik kask kullanilir kapali kask kullanılmaz anlamini cikarmayalim sadece bir ornektir) şeklinde konuya giriş yapması o kadarda zor olmamali...
Burada maalesef ehliyetsiz korumasız ne yapmaya çalıştığı bilinmeyen (motorcu olmaya calisiyorlar sanırım) kişiler yuzunden gerek trafikte gerekse toplum icinde gercekten motorcu olan insanlarida kotulediklerini ve serseri izlenimi bıraktıkları icin de burada ve bu gibi platfomlarda insanların bu soruyu sormaları böyle tepki görmemeli aksine inatla konuyu acan sahistan bu onermelere cevap vermesi icin baskı yapilmalidir... Kimsenin beni motosiklet tutkumdan oturu toplumda "serseri" imajı ile lanse etmeye hakki yok çünkü...
Bu yorumunuza cevap verme sebebim sadece birkaç tavsiye konusunda bu tür (sana ne ya adam ne sormuş sen ehliyetten girmiş korumalardan cikmissin konuya crvap vermemissin adamın belki korumaları var) gibi (maalesef belkilerle olmuyor bu iş kesinlik gerekiyor çünkü olum yaralanma veya sakat kalmak yeterince kesin) yazi gördüğüm icin (belki. onlarida sen yazdin veyaa senin dusuncende olan bir kaç arkadas daha var forumda onlar yazdı) bu yoruma cevap verme gereği duydum...
Bilen tecrübeli insanlardan bilgi alabilmek icin bazen o kişilerin sorularına cevap vermek zorundayız... Bu o kadarda zor olmamalı diye dusunuyorum...
Not : mobilden yazdim noktalama yanlışlıkları olabilir affola...
-
AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı
Sevgili rockrider arkadasim öncelikle söyleyeceklerimi yanlış anlamamani umarak birkaç şey söylemek istiyorum
İlki soru olacak o da şu: sizin bu cevabı vermeniz ne kadar zor oldu ?
Sizin bu cevabi vermeniz ne kadar zor olduysa eminim motor tavsiyesi isteyen arkadasinda o ehlieytini korumalarını diye devam eden size göre zırvalamalara (yanlış anlamayın soyleminize göre bu tür söylemler gereksiz ve önemsiz miş gibi gösterdiğiniz icin bu tanımlamayı yaptım) cevap vererek "ehliyetim ve korumalarım var/yok " demesi de o kadar zor olacaktır... Yada konuyu acarken "ehliyet ve ve korumaları hallettik şimdi sıra geldi motosiklet secimine..." Veya "ehliyeti aldim korumalari ise tavsiye edeceginiz motosiklet turune gore alacağım scooter ise ne bileyim acik kask ss ise kapalı kask cross ise cross kaski alacagim " (ki genelde tavsiye isteyenler tarzlarını belirlemiş olurlar...) (ayrıca kurdugum cumle scooterde acik kask kullanilir kapali kask kullanılmaz anlamini cikarmayalim sadece bir ornektir) şeklinde konuya giriş yapması o kadarda zor olmamali...
Burada maalesef ehliyetsiz korumasız ne yapmaya çalıştığı bilinmeyen (motorcu olmaya calisiyorlar sanırım) kişiler yuzunden gerek trafikte gerekse toplum icinde gercekten motorcu olan insanlarida kotulediklerini ve serseri izlenimi bıraktıkları icin de burada ve bu gibi platfomlarda insanların bu soruyu sormaları böyle tepki görmemeli aksine inatla konuyu acan sahistan bu onermelere cevap vermesi icin baskı yapilmalidir... Kimsenin beni motosiklet tutkumdan oturu toplumda "serseri" imajı ile lanse etmeye hakki yok çünkü...
Bu yorumunuza cevap verme sebebim sadece birkaç tavsiye konusunda bu tür (sana ne ya adam ne sormuş sen ehliyetten girmiş korumalardan cikmissin konuya crvap vermemissin adamın belki korumaları var) gibi (maalesef belkilerle olmuyor bu iş kesinlik gerekiyor çünkü olum yaralanma veya sakat kalmak yeterince kesin) yazi gördüğüm icin (belki. onlarida sen yazdin veyaa senin dusuncende olan bir kaç arkadas daha var forumda onlar yazdı) bu yoruma cevap verme gereği duydum...
Bilen tecrübeli insanlardan bilgi alabilmek icin bazen o kişilerin sorularına cevap vermek zorundayız... Bu o kadarda zor olmamalı diye dusunuyorum...
Not : mobilden yazdim noktalama yanlışlıkları olabilir affola...
Benim anlatmak istedigim asil soruya cevap versinler kaski ekipmani sonra sorgulasinlar...bi tavsiye alana kadar illallah ettiriyolar tepli gosterincede adimiz kiziyo,apaçi flan oluyo..aslinda alakasi yok eisini halletim diyorum hala kask al pantolon al flan flan flan.
-
V n mobilet bionik kullanıyorum kaskım ls2 forumdan hediye etti wand diye bir abim iyi kotu montumda var sen bir yere gitmek icin motora biniyorsan burdaki insanların cogu motora binmek icin bir yerlere gidiyorlar ben bunu kimseye yazmadım sadece gorun istiyorum ben 1 yıl kanuni tiger kullanım afedersini ama tuvaletee bile motorlar giderdim kaskımı gene taktım gene taktım 500 liralık ekipmanım olsun 100 tl lik motorum olsun bana bisey olmasın. Hepimizin canı TATLI
mobilden yazdım eksikler varsa ozurdilerim
-
aynalar çıkınca +5 bg diyorlar biri çok sağlam sıkmış burası belli zaten 8 bg üreten makina aynaları cıkartılarak 13 beygir oluyor, cok sacma seyler uyduruyorlar bence en önemli sey aynalar hele ki o kadar motoru takmayan sürücüler varken onlar sizi takmıyor diye sizde onları takmazsanız canınızdan siz olursunuz. kask cok onemli diğer koruma ekipmanları çok önemli ama cogu motor sürücüsünü yollarda görüyorum 250 cc makina almayı biliyor fakat kask takmayı akıl edemiyor sorsan kafası terliyordur bu tür bahane yapan cok insan bulunuyor acınası durumdalar tamam korumalı mont ve pantolon giymemesine birsey demiyorum ama insanımız bildiği halde yapmıyor bunları yazık vallahi yazık...
-
beko12345 adlı üyeden alıntı
Allahım sen büyüksün
Sizin ilk karşılaşmanızı merak ediyorum
-
rockrider adlı üyeden alıntı
Benim anlatmak istedigim asil soruya cevap versinler kaski ekipmani sonra sorgulasinlar...bi tavsiye alana kadar illallah ettiriyolar tepli gosterincede adimiz kiziyo,apaçi flan oluyo..aslinda alakasi yok eisini halletim diyorum hala kask al pantolon al flan flan flan.
Ne demek istediğimi hala anlamamışsın... Bende diyorum ki o arkadaşta var veya şu an yok ama alıcam veya hiç almayacağım sanane diyecek bu çok zor değil. Bende hiç almayacağım sanane diyene öneride bulunmayacağım! Demek istediğimde bu konuyu açan kişi ehliyetimi aldım korumam kaskım vs var şu iki motor arasında kaldım hangisini önerirsiniz vs. diyecek çok zor değil inan... Benim sana seninde bana derdini anlatmaktan çok çok daha kolay!
Aynı varsayımla "belki ehliyeti vs yok " sonucu da çıkar ki ben neden apaçinin apaçilik yapmasına çanak tutarak ayrı bi apaçilik yapayım?
Bütün Sosyal Medya Mecralarında
DoganLokman işte... lokmandogan.com
-
RODWIN250R adlı üyeden alıntı
Ben bugün saat 2 gibi evden çıktım Sultan Ahmet'e giderken istanbul. E-5 trafiğinde yenibosnadan hava alanına doğru giden küçük 150cc lik bir scooter üzerinde 1 adam 1 kadın 16-18 yaşlarında 1 genç kız 9 yaşlarında 1 erkek çocuğu binmişler süratleri yaklaşık 70km gibi gidiyorlar küçük olan çocuk adamın önünde ayakta gidiyor diğerleri selede tost olmuş vaziyette kask sız montsuz gidiyorlardı motorda eski birşey arkadan duman Ata Ata geçip gittiler.
Kardeşim bin metrobüse ailenle sohbet ederek git nereye gideceksen. Motorculuğunda bir şerefi var aile faciasına ne gerek varki.. Ya frenin tutmasa ya en arkadaki kadın kayıp geri düşse ne kadar vurdum duymaz Bir adamsınki tüm aileni riske atıyorsun
bu gibi motorsiklete binenleri düzcede çok görüyorum insan üzülüyor ya düşse birşey olsa diye ama kendileri düşünmüyorki başına neler gelebileceğini belki otobüse verecek parası yok anlarım kendi canlarınında bu kadar ucuz olamaz :(
Uyarsan trafik ışıklarına, levhalarına, sağ salim gidersin yoluna.
-
AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı
Ne demek istediğimi hala anlamamışsın... Bende diyorum ki o arkadaşta var veya şu an yok ama alıcam veya hiç almayacağım sanane diyecek bu çok zor değil. Bende hiç almayacağım sanane diyene öneride bulunmayacağım! Demek istediğimde bu konuyu açan kişi ehliyetimi aldım korumam kaskım vs var şu iki motor arasında kaldım hangisini önerirsiniz vs. diyecek çok zor değil inan... Benim sana seninde bana derdini anlatmaktan çok çok daha kolay!
Aynı varsayımla "belki ehliyeti vs yok " sonucu da çıkar ki ben neden apaçinin apaçilik yapmasına çanak tutarak ayrı bi apaçilik yapayım?
O dedigini birisi yazsinda gorelim nasil infaz ediyolar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)