Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

KORUMA TAKOZU

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ehliyeti alayım :)
    Burdan öğrendiğim kadarıyla KORUMA TAKOZU denilen motor kaza sırasında önleyen sağ ve sol tarafına takılan parça hakkında bir konu açılmıştı koruma takozunun asıl amacı yarışlarda motoru sürücüden uzaklaştırmak ve olası bir kaza durumunda motor toparlanamaz hale gelir denmişti ama bakın şu videoda motoru iyi korumuş aslında bir çok maddi masraftan kurtarmış gibi sizce? ?
    http://www.youtube.com/watch?v=f0Jg-qm4dO0

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Adı üzerinde, koruma takozu. Grenajların çizilmesini, kırılmasını engeller. Sürücüyü korumaz, motoru korur...

Tecrübe ile sabittir. Çok isteyene dağılmış takozlarımın resimlerini atabilirim

Motosikleti
    İşte bende öyle bir açıklama okuyunca aslında mantıklı olduğunu düşündüm ama o video yu görünce orda ki adamı grenajını yaptırmaktan kurtardı orda ki parçalar özel mi yani serviste özel olarak mı taktırılıyor

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Parçalar özeldir. Standart motorla gelmez...
    Motorunuza uygun takozu sipariş verip, motorunuza taktırırsınız. Bir çok modelde grenaja delik açılır ve şaseye sabitlenir.

Neden grenaja delik açılır takoz için ? Takoz, şaseye montajlanması gereklidir. Grenajda müsait bir boşluk olmaz genelde. Bu yüzden özel alet edavatı vardır grenajı delmek için hatta. Neyse bu işin ince ayrıntısı

Kısacası delme muhabbeti şöyle bir şey;

Bazı motorlada uygun yer vardır demiştik, oda şöyle bir şey;

Alternatif ürünler ile delme işlerine bulaşılmaya biliyor bazı modellerde.

Motosikleti
    Anladım teşekkürler demek ki kulaktan dolma bilgilerle değil görerek inanmak lazım

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı zarem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladım teşekkürler demek ki kulaktan dolma bilgilerle değil görerek inanmak lazım
    Ağzı olan herkes konuşur genelde. İnsanları aşağılamıyorum asla ama şöyle bir şey var.

Adam 125cc motordan başka bir şeye binmemiştir... Bir sorarsın, bir anlatırki off off... Sanki yılların SS kullanıcısı... Motoru söküp toplar. Her haltı bilir...

Affedersinizde, hatta affetmeyin; BİR BOK BİLMEZ... Bunlardanda her yerde olduğu gibi, bu sitede bolca bulmak mevcuttur.

Alınmak isteyen alınabilir...
    ergün1968 bunu beğendi.
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

Motosikleti
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağzı olan herkes konuşur genelde. İnsanları aşağılamıyorum asla ama şöyle bir şey var.

Adam 125cc motordan başka bir şeye binmemiştir... Bir sorarsın, bir anlatırki off off... Sanki yılların SS kullanıcısı... Motoru söküp toplar. Her haltı bilir...

Affedersinizde, hatta affetmeyin; BİR BOK BİLMEZ... Bunlardanda her yerde olduğu gibi, bu sitede bolca bulmak mevcuttur.

Doğru söze ne denir tabi ki de doğru söylüyorsunuz bu sitede onlardan çok olduğu gibi neyse ki sizin gibi gerçeği analatacaklarda var

motokovic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    Koruma takozları tamam yan yatma halinde grenajı koruyor ancak bunlar şasiye bağlanıyor ve şasinin yamulmasına sebep olur mu? yeri gelmişken sorayım bende Birde bu adamın neden düştüğünü bulursak koruma takozuna da ihtiyaç kalmayacak sanki bana motoru fazla yatırdı ve fazla gaz açtı gibi geldi...
    Evrenalpar bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı motokovic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Koruma takozları tamam yan yatma halinde grenajı koruyor ancak bunlar şasiye bağlanıyor ve şasinin yamulmasına sebep olur mu? yeri gelmişken sorayım bende Birde bu adamın neden düştüğünü bulursak koruma takozuna da ihtiyaç kalmayacak sanki bana motoru fazla yatırdı ve fazla gaz açtı gibi geldi...
    Birazda rüzgarın etkisi var gibi

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Yolda boya gibi bir şey var, şeritin yerini beyan etmek içinmi... Artık adı her ney ise.. İşte o tarz zımbırtılar lastiği kaydırır genelde. Hatta bizim yollarda beyaz şeritler vardır. Aynı şekilde onlarda lastiği kaydırırlar... Anlatamadımda, anladınız siz

O bahsettiğim boya gibi zımbırtının üzerindeyken dönmeye çalıştı. Birazda yatırınca motoru... Haliyle çatt, yere kapaklandı.. Kısacası nedenleri;

Fabrikasyon lastik ile boya tarzı şeyin üzerinde dönmeye çalışmak... (Fabrikasyon lastikler genelde beş para etmezdir)

Gaz vermesi, vites düşürerek motor freni, frene basmak... Nedenler bunlardan birisi olabilir.

Motoru kontrolsüz yatırması.

Viraj içerisinde gaz vermesi..

Tekrar tekrar izledimde. En büyük nedeni o boya tarzı kırmızı şeyin üzerinde dönmeye çalışması bence.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Alıntı motokovic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen o turuncu yer yoldan farklı bir yüzeydi ve arka teker ile ön teker farklı yüzeylerde hareket edince yattı motor.
    Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...

Motosikleti
    O tip bir yüzeyle karşılaştığında olabildğince yavaş ve yatırmadan geçmek lazım o zaman öyle mi ?

Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Bence takoz candır. Maddi hasardan garenajı korur cokda faydalı bısey gıbıme gelıyor bilmıyorum daha once takmış kullanmıs olanlar daha ıyı bılır ama yenı baslayanlar ıcın bence guzel bi icad . ( o yeni başlayanda ben oluyorum ) :D . Taktırmayı dusunuyorum motorumu alınca

Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Videoyu izleyipte, sorduğun sorunun cevabını idrak edemedinmi ?

Her hangi bir motor ile bahsettiğim çizgilerin üzerinde biraz ilerle, anlarsın demek istediğimi...

Motosikleti
    Videoyu izleyipte, sorduğun sorunun cevabını idrak edemedinmi ?

Her hangi bir motor ile bahsettiğim çizgilerin üzerinde biraz ilerle, anlarsın demek istediğimi...
    :D anladım anladım
    Evet hemen o çizgilerden gidip düşmeliyim :D hayır tabi kide yollarda ki küçük ama büyük tehlike yaratıcak şeyleri yavaş yavaş öğreniyorum arasına bir tane daha katılmış oldu

motokovic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    Haklısınız yol boyası! videoyu yavaşlatınca belli oluyor boyanın üstüne girdikten sonra arka kopuyor.

Motosikleti
    Herkese verdiği bilgiler için teşekkürler faydalı şeyler öğrendim sayenizde dahada öğrenirim inşallah

Merhaba kawasaki z1000 SX modeli var bende ve sağ tarafındaki koruma takozunu kırdım demirden kırıldı ve tekrar taktırabilmek için normal kaynak yaptırmak yetiyor mu ya da başka türlü geri yerine nasıl taktırabilir im bilgi verebilirseniz sevinirim çok teşekkürler.
    [IMG][/IMG]

Yolda boya gibi bir şey var, şeritin yerini beyan etmek içinmi... Artık adı her ney ise.. İşte o tarz zımbırtılar lastiği kaydırır genelde. Hatta bizim yollarda beyaz şeritler vardır. Aynı şekilde onlarda lastiği kaydırırlar... Anlatamadımda, anladınız siz

O bahsettiğim boya gibi zımbırtının üzerindeyken dönmeye çalıştı. Birazda yatırınca motoru... Haliyle çatt, yere kapaklandı.. Kısacası nedenleri;

Fabrikasyon lastik ile boya tarzı şeyin üzerinde dönmeye çalışmak... (Fabrikasyon lastikler genelde beş para etmezdir)

Gaz vermesi, vites düşürerek motor freni, frene basmak... Nedenler bunlardan birisi olabilir.

Motoru kontrolsüz yatırması.

Viraj içerisinde gaz vermesi..

Tekrar tekrar izledimde. En büyük nedeni o boya tarzı kırmızı şeyin üzerinde dönmeye çalışması bence.
    Viraj icerisinde gaz vermesimi =D sen gaz vermedenmi donuyorsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Yanlis anlamada sen biraz yansitma yapmissin kendi yaptıklarını bos konuşmalarını baskalari konusuyor gibi sanki. Psikolojide dersini gormustuk bunun. Virajda gaz vermesi ve kontrolsuz yatırmadann kastin nedir kontrollu yatirma nedir yada..virajda kaza yapan her motora kontrolsuz yatti diyelim gecelim. Cok bos konusuon varya hele virajda gaz vermesi yazina oldum oldum dirildim

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viraj icerisinde gaz vermesimi =D sen gaz vermedenmi donuyorsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Yanlis anlamada sen biraz yansitma yapmissin kendi yaptıklarını bos konuşmalarını baskalari konusuyor gibi sanki. Psikolojide dersini gormustuk bunun. Virajda gaz vermesi ve kontrolsuz yatırmadann kastin nedir kontrollu yatirma nedir yada..virajda kaza yapan her motora kontrolsuz yatti diyelim gecelim. Cok bos konusuon varya hele virajda gaz vermesi yazina oldum oldum dirildim
    tr_select te 1 sene sonra cevap verir artık..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)