Bu memlekette insanların sömürülmediği bir alan var mı ? Avrupa'nın en fakir toplumu her şeyin en pahalısını alıyor.
Bu memlekette insanların sömürülmediği bir alan var mı ? Avrupa'nın en fakir toplumu her şeyin en pahalısını alıyor.
Forumda o kadar yazıldı Spormoto servis fiyatları kazık diye ,götürdüyse oraya kendisi istemiş o kadar para vermek o yüzden No problem .
5000 kmdeki motorun bujisi hava filtresi değişmiş.
Millet forumda soruyor Barkın Bayoğlu KTM tanıtımları için Avusturya'ya nasıl gidiyor diye. Sponsoru kim diye :D Sponsoru sizsiniz ey KTM kullanıcıları.
115.000 rupi ~3650 TL Hindistan satış fiyatı olan motora sen burada gelir 5500 euro verirsen adam bakım faturasına kusura bakma ama 300'de yazar 500'de
Ben 5000 km bakımına motorumun yetkili servisi Sürat motora yağ,yağ filtresi,hava filtresi arka balata + işçilik 55 tl ödedim.Şunu bilirim şunu söylerim servis herşeyi fatura ederse böyle rakamlar çıkar.Hondanın servis faturalarında görüyorum adam zincire yağ sürüyor ve ücretini alıyor + kdv li bu nedir ya bu kadar mı düştünüz
Bujiyi 10 binde değiştiririm. Yağ filtresi 5 binde 15 lira. Yağ 50 lira Shell ax7. İşçilik 50 lira. Zincir gerdirme yağlama temizleme kontrol içinde. Hava filtresinden geçiriyorlar.
İşçilik ücreti oldukça pahalıymış. Bu işleri yapmak ortalama ne kadar sürer açıkçası çıkaramıyorum ama 5.000'inci km'de buji ve hava filtresi değiştirme olayı Spormoto'nun uydurduğu değil KTM'nin el kitabında istediği şey. Bundan sonra her 10.000 km'de bir değiştirin diyorlar.
Hindistan fiyatları tüm dünyanın gerisinde yalnız. Hindistan'da çok ucuz olduğu doğru ama Avrupa fiyatlarının bizim ülke fiyatlarından çok farkı yok. (Aşağı yukarı 500-100 Euroya fark değil dersen O da devlet geçirmesi zaten)
Suzuki Inazuma'ya bak. (Hani en yakın rakibi diye aklıma o geldi o kategoride). TR satış fiyatı 11.000 TL. Hindistandaki stış fiyatı 2500 dolar. Servis ile motor fiyatının bir alakası yok sanki yani, bu tamamen Spormoto'nun olayı.
Bende MINI var. Borusan'a götürünce adam 400 TL işçilik yazıyor, özel servise götürünce 100 lira. Spormoto'ya götürmeyiverin yani nedir.
ulan işçilik alıyorsun o kadar bari parayı ver işçiye di mi
demek ki neymis arastırıp almayı düsündügümüz bu motordan vazgeciyoruz ,duygusal sebeplerden
Farketmedin mi bilmiyorum ama zincirin değişmiş, gidip zincirin fiyatını sorgularsan anlayacaksın.
Yağ 2x31= 62 TL, yağ filtresi 18 TL, buji 32 TL, hava filtresi 45 TL. Yüksek fiyatlar, ama KTM'ye göre aşırı değil. En son 1 lt Motul yağı 25TL'ye aldım, Castrol'ler daha pahalı. Fazer'ın bujilerine tanesine 25TL veriyordum diye hatırlıyorum. Yağ filtresi ve hava filtresi fiyatları da normal sayılabilir. İşçilik pahalı. Anladığım kadarıyla saatlik 128 lira işçilik almışlar. Honda'da 250cc altında işçiliğin saati 50, üstünde 60 TL diye hatırlıyorum. Zincir değişimi/tamiri olmasa yarım saat işçilik yazılırdı.
Ktm kullanıcısıyım.
Fiyatlar yüksek ama Ktm keyfi için mecbur katlanıcaz.
Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur..
Yunus EMRE
castrol 10w 50 yağı istediğin kadar 25 tl den kargolayabilirim bune 62 tl ne arkadaş ver yansın geçmiş olsun geçirenlerde sağolsun ne diyelim...
Yanlış hatırlamıyorsam duke 1,5 lt yağ alıyor kalan 0,50 lt yağ nereye gitti acaba.
hava filtresi fiyatı normal. ilk 5000'de değişmesinin gerekliliği anormal.
yağ filtresi fiyatı normal.
10w50 olduğu için yağ fiyatı normal.
iridyum değilse buji fiyatı anormal.
özel birşey yapılmadı ise zincir bakım fiyatı anormal.
toplam fiyat duygusal olarak çok anormal.
la olm öğrenin artık şu motorların bakımını yapmayı. ha bu arada castrol power1 10w40 1l 20 lira ben kendi zincirimi de ebayden almıştım did hd 80 liraya falan gelmişti sanırım. zincir sökme takma aletini de 65 liraya alıp kullandıktan sonra 75 e satmıştım. bakımdan kar bile ettim
Zincir bakımını anladımda, onarımı ne demek ki, öyle birşey de mi varmış
Benim bildiğim zincir bozulduysa ki japon bile olsa 5000 de ufak bir ayar kaymasıyla bozulabilir ve değiştirmekten başka hiçbir çaresi yoktur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)