Bende 26 000 km tecrübem var 150 cc ile ileride seneye büyük ihtimal 250 düşünüyorum 500 600 belki zor ihtimal 1 kere er6n e bindim indiğimde tir tir titriyodum gidiyo durmuyo alışmak kolay değil. Biraz daha tecrübe şart.
Bende 26 000 km tecrübem var 150 cc ile ileride seneye büyük ihtimal 250 düşünüyorum 500 600 belki zor ihtimal 1 kere er6n e bindim indiğimde tir tir titriyodum gidiyo durmuyo alışmak kolay değil. Biraz daha tecrübe şart.
Bence bir süre daha bekleyin ve daha fazla km yapın.. Tecrübenizi arttırın..
Heyecanınızı tahmin edebiliyorum ama Aceleye gerek yok..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Açıkcası bende uzun zamandan beri yeni kasa 600f almak hakkında düşünüyorum. Otomobil kullanıcısıyım iyi trafik tecrübem var. Sadece 1 günlük cbr 125 tecrübem var. Kesin niyetine girersem hondanın 2 ve 3 seviye eğitimlerinden sonra direk bunu alıcam. Sonucta arabam da 200km yi rahatlıkla yapıyor. Ve hızlanması iyi bir arac ancak motosikletle kıyaslamıyorum bile. Gaz pedalı ayak altında olduğu gibi motosiklette de gaz elinizde siz olur olmadık yerde gaz acarsanız araba ile de kaza yapabilirsiniz. Araba ile de 200kmh ye çıkabilirsiniz. O hızda yapılan bir kaza da arabanın içinde bile olsanız yasama sansı belki %1 dir. Bu sebeple almışken abs lisini alayım iyisini alayım mantığı hakim.
senin düşeceğin hatayı yapıp motoru pert eden çok genç gördüm.tecrüban yetersiz.600rr alabilecek bütçen varsa o paranın bir kısmı ile git eğitim al,oradaki hocaların tavsiyesi ile 600cc ye geçiş yap.bu arada doğru karar vermişsin biraz daha trafik tecrübesi edinmen şart...
Önümüzdeki yaz boyunca Cbr 250 ye binmeye devam et yaz sonu eğitim alıp 600 rr ye geç
henüz tecrübeniz çok az, araştırmalara göre çoğu kaza 10.000 km tecrübe sonrası kendine güvenmekten artık iyi sürüyorum dedikten sonra olmaktadır..
600rr a binmek ile paraşütle atlamak aynı riskte. Ya paraşütün açılır yada açılmaz. Açılmama riski düşük. Ya açılmazsa diye düşünürsün atladığında ama artık atlamışındır. 600rr da gaza yüklendikten sonra artık çoktan ok gibi fırlamışsındır, ve gerisi senin sadece 1000km kullandığın tecrübenle baş başa çoktan kalmıştır.
Benim şahsen, arada çift silindir 300 lük veya gelirse cbr500r almadan ve 2 yıl binmeden kesinlikle böyle bir riske girme cesaretim yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)