Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

16 Yaşıma Bastım Scooter Almak İstiyorum?

REKLAM ALANI

Herkese merhaba öncelikle. 4 gün önce 16 yaşıma bastım ve scooter almak istiyorum. Ama yaşıtlarım gibi hız merakım, aman ona buna hava atiyim gibi isteklerim yok. Scooter almak istememin tek sebebi idmanlara giderken ulaşım sorunu çekmem. Daha deneyimim olmadığı için çoğu arkadaşım 2. el al dedi ama yeni başlayan herkes kesinlikle düşer mi diye bi soru sormak istiyorum öncelikle. Alacağım motoru 1-2 yıl kullanmak istiyorum 2. ele pek yakın bakmıyorum onu da ekliyim.
    İkinci olarak zaten yukarda dediğim gibi az hız yapacak (en fazla 50-60 civarı) göze hitap edecek fiyatı 1500 ü geçmeyen öğrenci scooter ı arıyorum. Böyle bişey bulabilir miyim acaba? Şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğim özellikle. Bu yaz almayı planlıyoruz ve bir de tabii ki kaska vs. çok önem veriyorum onlar için ne kadar bütçe ayırmalıyım bu arada cevaplarınızı bekliyorum.
    Çok soru sordum kusura bakmayın bi yerden başlamam lazımdı umarım aradığım cevapları bulabilirim şimdiden teşekkürler herkese iyi akşamlar.

Ve bu arada; 16 yaş çok mu erken? Bu yaşta scooter ehliyeti alınabiliyor diye biliyorum? Eğer alınmıyorsa bütün planlar çöpe sanırım :(

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    yapma böyle yapma böyle seni burda taşlarlar vallaha tikkat et kendine

Neden ben sadece fikirlerinizi almak istiyorum? 16 yaşında ehliyet alınıyor diye biliyorum zaten hız yapmak istemiyorum. Yorumunuzu pek anlayamadım açıkçası

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Al babacım önce kaskını ve montunu al ki kışında rahatca kullan.
    Bide biraz daha para biriktirsen adına daha guzel olur daha iyi bir scooter alırsın sıkıntı yasamazsın
    alikan bunu beğendi.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    İlk kullandıgım motor 14 yaşındayken, babamın scooterıydı. Yiyorsa düş! Hiç düşmedim, hız yapmadım, hiç bişey bilmesem de hep kask takardım.
    alikan bunu beğendi.
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

Motosikleti
    henüz yok
    haberlerini aldım birazdan taşlamaya geliyorlar...

hevesini anlıyorum bende okula gitmek için motor bakıyordum bu foruma üye oldum bu gibi konuları çok çok açtım sonuç olarak ehliyetsiz trafiye çıkmak çok büyük hata ve yaralamalı yada ölümlü kazalarda cinayetten yargılanıyorsun haberin ola.

neyse 1.500 tl ye sıfı motor bulursunn belki ama çok araştırman lazım 1.000-1.500tl atası güzel scooterler var kask+eldicen+dizlik+mont++++ gibi şeylere ne kadar yatırım yaparsan kendine o kadar önem veriyorsun demek bu işin sonu yok 50tl yede kas var 5.000tl yede :D 100tl yede mont var 5.000tl yede tulum var işte ama işini görcek şeyler için 300-400 ayır sen

hee bu arada ailen ne diyor bu işe umarım valide hanım razıdır yoksa işin çok zor sana bildiğim tüm anlarnatifleri sundum bilmen gerektini düşündüm şeyleri yazdım karar senin...

bu arada bende 17 yaşımı doldurdum valideyi ikna etsem ya kursa yazılıcam ama her seferinde başka bir tarih belirliyoruz bakalım ALLAH(C.C) izin ederse 12. ayda yazılıyom :d

Yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle.
    Annem izin veriyor ama beni herkesten iyi bilen o. Tabii ki ehliyetsiz çıkmam öyle birşey yapmayı aklımın ucundan geçirmedim. Ben biriktirebildiğim kadar biriktiricem gerisini ailem tamamlayacak ama tabii ki kask ve ekipmanlar herşeyden önce gelir benim için. Sorumsuz biri olduğumu düşünmüyorum. 16 yaşında ehliyet alınmıyor mu diye bir kez daha soriyim bu arada çünkü bu konuda tam bir bilgim yok.

Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    yok alınmıyor. ehliyet sistemleri sürekli değişio şansını 2014te tekrar dene.
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı EceCtnbss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba öncelikle. 4 gün önce 16 yaşıma bastım ve scooter almak istiyorum. Ama yaşıtlarım gibi hız merakım, aman ona buna hava atiyim gibi isteklerim yok. Scooter almak istememin tek sebebi idmanlara giderken ulaşım sorunu çekmem. Daha deneyimim olmadığı için çoğu arkadaşım 2. el al dedi ama yeni başlayan herkes kesinlikle düşer mi diye bi soru sormak istiyorum öncelikle. Alacağım motoru 1-2 yıl kullanmak istiyorum 2. ele pek yakın bakmıyorum onu da ekliyim.
    İkinci olarak zaten yukarda dediğim gibi az hız yapacak (en fazla 50-60 civarı) göze hitap edecek fiyatı 1500 ü geçmeyen öğrenci scooter ı arıyorum. Böyle bişey bulabilir miyim acaba? Şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğim özellikle. Bu yaz almayı planlıyoruz ve bir de tabii ki kaska vs. çok önem veriyorum onlar için ne kadar bütçe ayırmalıyım bu arada cevaplarınızı bekliyorum.
    Çok soru sordum kusura bakmayın bi yerden başlamam lazımdı umarım aradığım cevapları bulabilirim şimdiden teşekkürler herkese iyi akşamlar.

Ve bu arada; 16 yaş çok mu erken? Bu yaşta scooter ehliyeti alınabiliyor diye biliyorum? Eğer alınmıyorsa bütün planlar çöpe sanırım :(
    50cc bir scooter al.
    Alabilecegin en kaliteli kaski al.
    Motoruna bin keyfine bak.
    16 yasinda motosiklete binmeyi yasaklayan zihniyet utansin.
    Bu ülkeyi yöneten sazanlar yilda 5bin kisinin öldügü trafigi unutmuslar,
    motosiklete binme yasinin derdindeler.
    16 yas motosiklet için çok geç bir yastir.
    Ama elbet bir gün düzelecek bu salaklik.
    alikan ve EceCtnbss bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    henüz yok
    benimde bir bilgim yok yeni düzenlemeler geldi kafam karıştı bildiğim 16 yaşını tamamlayınca alıyordun yarın okul çıkışı bir sürücü kursuna git kimliyi koy masaya ben ne zaman ehliyet alabilirm de?

(bende öğle yapmıştım )

bu arada işin zor ALLAH kolaylık versin ehliyet parası+ motor parası+ ekipman parası ben aileme kararlılımı göstermek amaçlı kaskımı falan aldım evde duruyor he bu arada iddaa falan oynayıp haram para katma o paraya taklaya gelirsin benden söylemesi

ne güzel seni destekleyen kararlarına saygı duyan bir ailen var kıymetini bil.

SuperLigter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SuperLight 150
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50cc bir scooter al.
    Alabilecegin en kaliteli kaski al.
    Motoruna bin keyfine bak.
    16 yasinda motosiklete binmeyi yasaklayan zihniyet utansin.
    Bu ülkeyi yöneten sazanlar yilda 5bin kisinin öldügü trafigi unutmuslar,
    motosiklete binme yasinin derdindeler.
    16 yas motosiklet için çok geç bir yastir.
    Ama elbet bir gün düzelecek bu salaklik.
    ne güzel yazdın usta be

Motosikleti
    henüz yok
    aynen valla şimdi içeri gidip yumrumu masaya vurup -ulen yarın ehliyete yazılıyom demek geldi içimden ama şimdi kapı buz gibi önündede yatılmaz saygısızlıkta etmek istemem neyse ben 12. ayı bekleyim en iyisi

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    motosiklet kullanmak eğitim ister eğitimi alınabilecek yaş da 18 üzeridir. 18 yaş altı henüz çocukluktan gençliğe yeni geçmiş olduğu için bir yandan okul vs devam ettiğinden böyle bir eğitimi almayı bünye reddeder. Yeni yasa ile eğitimsiz ehliyet almak iyice zorlaşacak. Şu an salaklık olarak gördüğünüz şeylerin yaşınız 30lara gelince çok doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Her şey zamanında daha güzel ve hiçbirşey için geç değil. Şu çocukluk hevesi ile vereceğiniz yanlış bir karar sizi gelecekte de bu keyiften alıkoyacaktır. Bilginize.
    Saygılar.

arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    50-60 yeter diyorsan 50 cc bir motosiklet seni paklar.

Coq'un da dediği gibi, korumaların kaliteli olmalı mutlaka.

Akan trafiğe girme, mümkünse trafiksiz ya da ara sokaklarda kullan.

Ara sokakta 20-30 u geçme. Sürekli etrafını kolaçan et, tehlikeye karşı hazır bulun. Ha bu başına bir tehlike gelecek anlamında değildir. En azından her şeye potansiyel tehdit gözüyle bakarsan (köşe başından çocuk fırlayacak, duran araba kapısını açacak, yolda görünmeyen yağ var, araç arkasına bakmadan park yerinden çıkacak, az evvelki köpek nerede? falan filan gibi.) yarın öbür gün tehlikeli bir durumla karşılaştığında hazır bulunursun.

16 yaş hem geç, hem erken bir yaştır, evet. Ama tehlikeli bir yaştır. Bir sene sonra ehliyet almaya hak kazanacakken, bir kazaya karışırsan üzülürsün. Ehliyeti alınca olacağından daha da dikkatli olmak zorundasın.

Ben tahminen 13-14 yaşlarımda başladım motosiklet kullanmaya. Dershaneye giderken arkadaşların evin oraya kadar motosikletle giderdim, orada motosikleti bırakıp yürüyerek dershaneye giderdik.

Lisenin başlarında yine motosikletle giderdim okula. Okul E-5'e çok yakındı. Evden yine bir tanıdığın evine kadar motosiklet ile gider, orada bahçesine motosikleti bırakır, 5 dk yürüyerek okula giderdim. Günlük kullandığım mesafe 3-4 km'yi geçmezdi. Sonra 17 yaşımı doldurduğum lise son zamanı ehliyetimi aldım ve rahata kavuştum.

Ha unutmadan ilk düşüşümü de ehliyeti aldıktan 6 ay kadar sonra yaptım. Salaklık işte.
    EceCtnbss bunu beğendi.

Alıntı yeknet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet kullanmak eğitim ister eğitimi alınabilecek yaş da 18 üzeridir. 18 yaş altı henüz çocukluktan gençliğe yeni geçmiş olduğu için bir yandan okul vs devam ettiğinden böyle bir eğitimi almayı bünye reddeder. Yeni yasa ile eğitimsiz ehliyet almak iyice zorlaşacak. Şu an salaklık olarak gördüğünüz şeylerin yaşınız 30lara gelince çok doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Her şey zamanında daha güzel ve hiçbirşey için geç değil. Şu çocukluk hevesi ile vereceğiniz yanlış bir karar sizi gelecekte de bu keyiften alıkoyacaktır. Bilginize.
    Saygılar.
    Görüşünüze katılıyorum zaten benim scooter almak istememdeki amaç ulaşım sorunu çekmemdi. Zevk için kesinlikle değil dediğiniz gibi 18 yaşından sonra daha iyi bi motosiklete geçişi planlayabilirim. Ama şimdi hem de deneyim elde etmek açısından çok az hız yapan bi scooter almak istiyordum ama ehliyet yaşı 17 ymiş. Her kafadan farklı bi ses çıkıyor ama kafamdaki fikre en yakın olan buydu. Tek katılmadığım nokta motosiklet eğitimi konusu. Bence 17 yaşındakilerin de bünyesi bu eğitimi kaldırabilir ama tabii ki sizin fikriniz.

Herkese tekrar tekrar yorumları için teşekkürler, iyi akşamlar

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı yeknet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet kullanmak eğitim ister eğitimi alınabilecek yaş da 18 üzeridir. 18 yaş altı henüz çocukluktan gençliğe yeni geçmiş olduğu için bir yandan okul vs devam ettiğinden böyle bir eğitimi almayı bünye reddeder. .
    Bu yazinizi hangi bilimsel veriyle destekleyeceginiz çok merak ettim.
    Merak ettim çünkü gelismis ülkelerde ki uygulamalar ileri sürdügünüz fikirlerle pek uyusmuyor.
    Mesela burada(Fransa)
    14 yasindan itibaren scooterinizla okula gidip gelebilirsiniz ve bu aletleri kullanmak için ehliyet falan gerekmez.
    Dogrusu da budur.
    18 yas,
    motosiklet kullanmak için çok geç bir yastir ve bu nedenle bir çok can kaybediyoruz.
    Rakamlar ve istatistikler ortada.
    EceCtnbss, arca94 ve cemolos bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Burası Türkiye kardeşim gel de burda yaşananlara bir bak istersen. motosiklet kazası yapanların yaş ortalaması kaç ve hata oranı kaç. Şu anki zihniyetle yaşı aşağı çekerseniz can kaybı artar ve kayıpların yaş ortalaması daha da aşağı iner. Bunu görebilmek için bilimsel verilere istatistiklere bakmaya gerek yok. Avrupa'da dediğiniz geçerli olabilir. (Hollanda'da uyuşturucu kullanmak serbest bu doğru olduğu anlamına gelmez. )

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)