13 Yaşındaymış arkadaş :| Dicek söz yok... Fazla yaşamazlar geleceğin apaçileri
13 Yaşındaymış arkadaş :| Dicek söz yok... Fazla yaşamazlar geleceğin apaçileri
ohaaaaa.....(maksat demiş olalimda yalanci çikma
Velet güzel kullanıo gene hee Yigidi öldür hakkını yeme demişler
İyi işte o yaşta tek tük öğresinler sonra öğrenmeyipte ehliyeti aldıgı gibi trafiğe sap gibi cıkmasın
Yanlız belliki vücut kuvveti direksiyonu yenemiyor devalı gidonda bir sallanma söz konusu .allah göstermesin bi ani hareketle yatsalar beyin kanamasından gidecekler haberleri yok.
saç kurutma makinesiyle falan çekmiş heralde 2.14 saniyem boşa gitti
Kullandıkları motorda seri hızlana bilen bir motor.
iyi kullanıyor ama ani bi durumda panik yaparlar güme giderler.
ufak ufak cadde aralarında geziyorlar .... o yaşlarda çocuklar böyle vitesli aflli gıfilli motorlara binebiliyorlar, ulem bizim zamanımızda kavak ağacını yuvarlak kestirip onlardan teker yapıp , yaptığımız derme çatma tahta arabacıklarla rampalardan aşağı salardık , teker göbeklerini aşınmasın diye yağlardık , hele hele su motorlarının, pancar motorlarının altlarındaki dolma bilyalı tekerlerden bulupta yaptırabilirsek ferrari sahibiydik yani yokluk vardı yoktu hiç bir şey , her şey çok kısıtlıydı , bisiklet hak getire sayılı insanlarda vardı ,
şimdi bakıyorumda 10,12 yaşında bir çocuk kendinin olmasa bile benim o dönemlerde hayal bile edemeyeceğim motosiklete binebiliyor ama emanet ama kendinin !!!
empati kuruyorum bir an ....
çocuğun gözüyle baktığımda , gayette motosiklete hakim kullanabiliyor , eleştirecek olsak tabiki kafadan haksız , ehliyet yok , o yok bu yok ! herşeyi bir yana bırakın cahillik her zaman başa bela olmuştur
baysettiğim yukarıda anlattığım şeyler bundan 30 yıl öncesine dayanıyor ama 12 yaşımda vitesli motor kullanamadım kaçamak kaçamak babam mobiletin rodajını doldurmam için göz önünde bana veriyordu ,trafikten mesgun alanlarda, muhtemelen bu çocuklar o motoru kaçırdılar, kendini bilen adam o çocuğa motor vermez çünki
çocukluğum Kuşadası'nda geçti 7-8 yaşlarımda motosiklete bindim, yani bindim derken babam çalıştırıp beni koltuğa oturtuyordu ayaklarım yere değmediği için ben turlayıp geliyordum 12-13 yaşlarımda hurda bi motor getirdi 18-19 yaşlarıma kadar bindim sadede gelecek olursak küçük ilçelerde ehliyet ruhsat plaka sormuyorlardı, tabi şimdi değişmiş olabilir liseden sonra Ankara ya taşındık, motosikleti senin olduğuna dair faturası varsa başka hiçbir şeye gerek yok. yukarıdaki videoya gelecek olursak biz daha deliydik Söke den kuşadası na giderdik rampada motor çekmezdi kamyonların kasasına takılırdık şimdi diyorum hadi biz çocuktukta yaptık, hiç bir kamyon şöförü de yapmayın, tehlikeli, şöyledir, böyledir demedi yaşadıklarıma bakarak bu çocuklar çok akıllı uslu maaaaşallah şimdi bütün evraklarımız tam, kafamız rahat, motosikletin keyfini çıkarıyoruz
Nerede diyorduk oha?
Şaka bir yana. Daha parmak ucu anca değiyor. Ani durmaya çalışsa motorun altında kalacak. Biz 13-14 yaşında ramzey scooter'la tın tın takılıyorduk.
Eğitim şart.
5 yasinda cb125 kullanan gordum ben bu ne ki? )
herşey bi yana, çocuk güzel kullanıyor =D herkes ehliyete takmış ama esas kaskı yok. O daha önemli bence. Her ilde, ilçede ufak ufak trafik eğitim merkezleri kurulsa, bu kardeşlerimiz orda trafiğe kapalı ve denetimli olarak bu işlerden heveslerini alsalar. Hem bilinçli, daha profesyonel hemde güvenli yetişseler.
Gelecegin apaçileri. Canlarım benim Biz bu diyardan göçüp gittikten sonra namımızı böyle gençler devam ettircekler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)