Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cbr'ımla kaza yaptım.Allah korudu

REKLAM ALANI
    nefretxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki gsxr-1000 l5 -Honda cbr 250 2013
    Aman abi aman sakın ekipmansız apaci gibi yola çıkma.Ne seni sevenleri nede bizi üzme.Dainese mont-eldiven aldığım zaman babam bana bayağı bi kızmıştı.Ne yapıcaksın o kadar pahalı montu.Sanki senin montun yok demişti.Montum vardı ama hem textil hemde korumalar vücuduma oturmuyordu.Sağ-sol dönüyordu.Kazadan sonra babamın hayretler içerisinde nasıl birşeyin olmadığı hatta yunus polisleri bile şaşırmıştı.Bi bana bakıyorlar birde uçtuğum yeri anlatıyorlar.Allah korudu.Tedbir bizden Takdir allah'tan.Hiç bir zaman bu sözü unutmayarak ve komple ekipmanım olarak yola çıkacağım.İstiyorsa 10 derece olsun istiyorsa 40.2 damla kanım akmaktansa 2 damla terimin akmasını kabullenirim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------

Alıntı porsche911tt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük geçmiş olsun Allah korumuş. 16 yaşında başında kavak yelleriyle ehliyetsiz ve alkollü insanların kıydığı canlar istatistiği, cezanın 2800 olmasının en büyük nedeni oldu+cezanın maliyeye hatırı sayılır bir geliri var.ehliyet sürmüyor ama bişeylerin cezası da olmalı

ha bu arada lastikler duro ise sana sebep olmadan onları çöpe at
    Biliyorum o gün bende ehliyet olsada olmasada ben o kazayı yapıcaktım.Kaderim böyleymiş deyip daha temkinli motor kullanmaya başlıyacağım.Lastikler IRC roadwinner.İşte bugün michelin pilot power lastik gelicek.Kargomu bekliyorum.
    Ehliyete daha tam olarak 1 senem var.O yüzden beklemekten başka bir şeyim bulunmuyor.
    Emrah abi biliyorum acele ettik.Neyse olacağı varmış diyelim.29 ekim korteji varmış abi.Kanuni uzun yola çıkınca orasını burasını dağıtıcak diye korku geliyor.Belki Yamuk olmasını aldırış etmeden cbr ile gelebilirim.Bilmiyorum.İyi günler abi.
    Kazayı yaptıktan sonra ekipmanlarım olmasaydı acaba ne olurdum diye düşündüm.İşin içinden çıkamadım.Ya ölecektim yada ölmeyerek kolum-bacağım bir yerlerim kopucaktı.Ama iyiki ogün sıcağa aldırış etmeden takmışım diyorum.Bu yaz eğer müsait olursam zaman-maddiyat geniş olursa honda'nın güvenli sürüş okuluna gidicem.Motoru aldığım bayii ile de bir sürü konuşma yaptık.Kısmet...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

Alıntı egelim 43 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun genede ucuz atlatmışsın motor kendi üzerine değilmiydi 1400 ruhsat sahibine 1400 de sanamı kestiler cezayı
    Yok abi daha yaşım 17.Daha doğrusu yeni 16 yı doldurdum.Motor babamın üzerineydi.O yüzden onada cezayı yazmış bulunuyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:14 ----------

Alıntı Oguz7734 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş Olsun Allah korumuş.2800 Tl yerinde bir karar ehliyetsiz binmessin bir daha sana ders olur! virajlara girerkende eger bilmedigin virajsa +90 km hızda girmessin zaten en az 1-2 boyunca virajlara yatıramıcaksın motorunu çünkü içinde gene düşücem hissi uyanacak motorun hakkını veremiceksin ama neyseki geçicek merak etme.
    Tamam cezayı kabullendim.Allah korudu ehliyetsiz olarak kimseye çarpmadım,başkalarına zararım dokunmadı.Tek neşem o durumum.Viraja gelecke olursak.Neredeyse 15-20 kez o yoldan motosikletim ile gittim.Ama cbr ile değil.Kanunim ile o virajı ve 1-2 başka virajları çok seviyordum.Gecen hafta salı günü o yol üzerinden Hayraboludaki köyüme giderken 85-90 km hızla viraja girdim ve motor ne istikrarını bozdu,nede arkasını attırdı.Motorun üzerinde Michelin pilot sporty lastik var.Tamam tek sorun lastikte bitmiyor.Cbr'ın lastik kalitesi berbat.Hem o özelliği sağolsun hemde benim daha motora alışamam o kazayı bana yaptırmış bulunuyor.Neyse Allah korudu verilmiş sadakamız varmış.
    Saygılar....
    Oguz7734 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Size yazılan cezanın yanında ruhsat sahibine de ayrıca ceza yazılır. Motorumu çalmış! derse o başka tabii :D

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    geçmiş olsun

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)