Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

istanbul dan izmir e motor kargo ile nasıl gider

REKLAM ALANI

merhaba arkadaşlar izmirde bi arkadaşa motorumu satmak üzereyim ama kargo ile nasıl gönderecem bilemiyorum. Yurtiçi kargo sandık kutu tarzı bir şeyin içinde anca giderse gider diyor daha önce yazlık a başka şehire gönderen oldumu nasıl oldu yardımcı olursa sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Trenle göndemeyi dene ? bi araştır tam bir bilgim yok www.tcdd.gov.tr yede bir bak

@hmedim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125 REPSOL İDİ ŞİMDİLİK NİSSAN PRİMERA
    arkadaşım kargo motoru parçalar onlara güvenme ya benim gibi O 403 bir otobüsün bagajına yerleştir ben izmirden vana öyle getirdim yada bin git tabi motorun büyüklüğü önemli ben cbr 125 i yan olarak içeri soktuktan sonra içerde dikledim daha sonra bir battaniyeye güzelce sararak arabanım şase demirlerine bir güzel bağlama teliyle bağladım gelene kadar tek çizik bile olmadı e tabi teknik yerleştirdik

pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    TCDD artık motosiklet taşımıyor.

serkankiyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz6
    bencede motor çok büyük değilse otobüsün bagajı en mantıklısı..
    kargocular patronlarına veya müdürlerine kızıp sinirini kargolardan çıkarıyorlar..sürekli kargo ile uğraştığım için çok sorun yaşıyorum.
    [FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]

serref - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    presto pr150
    arkadaşım ambarlada yollayabilirsin... istanbuldan izmire gelen birsürü şirket var.

cantillman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni
    bineceksin ve gideceksin...bu kadar...BİR MOTORCU NERE OLURSA OLSUN MOTORUNA BİNEREK GİDER...
    [IMG]http://img284.imageshack.us/img284/4986/untitled29jl.gif[/IMG][/URL][/IMG]

Dostum bak gerçekten kızacam , kusura bakma ama insan doğru düzgün model yazar...

O bahsettiğin motoru ne tarz bişey? Scooter , naked , crusier , enduro??

Biz nasıl bir motor olduğunu öğrenmeden nasıl bir yorum yapacaz ,
    hadi bu konuda prof. olmasak sallar geçeriz , ama eğer modelini verecek olursan
    ,sana nasıl ambalaj yapılacağından bahseden arkadaşlarımız bile olacaktır.

Lütfen bu hususta dikkat edelim...

Ahmet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125-ZN @ ZeN Scooclub
    Sevgili arkadaşım,

Serref arkadaşımızın da dedigin gibi en ekonomik yöntem ambarlarla göndermek sanırım, bizim ofise bi koltuk takımı yolladılar izmirden sadece 9 ytl'ye. istanbul - izmir arası çalışan nak kargo diye bi firma var, ayrıca sana Nakliyeciler derneginin site linkini veriym burada bütün firmaların iletişim bilgileri var.

http://www.tnd.org.tr/index.php

Ambarla malzeme taşımada bir iki de ipucu;

* Bi tane tahtadan yapılmış paletlerden bul ve motoru (dik veya yatay) bu palete sıkıca bagla, (paleti ambarların sitesinden kolayca bulabilirsin 3-5 YTL bişeydir.

* bi tane forklift kiralarsın paleti forkliftle kamyonlarına koyarsın. (o da 10YTL falan tutsun) forklifti de oralarda kolayca bulabilirsin.

Yanlız paletli olunca fiyatta artış olurmu, ne kadar olur orasını bilemem, belki paletsiz de motora zarar vermeden götürebiliyolardır.

Artık kafana göre araştırırsın.

Sana kolay gelsin.

DaRKWaLKeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    inşallah SL150
    ben kargo sitelerinden hesap yaptım.yaklaşık 200ytl tutuyo.motorun desi ve kg sine bağlı olarak.ama sigortalıyolar.bunuda düşünebilirsin.tabi paraya kıyarım diyosan...
    [I][B]kafaya koydum alacam motosikleti[QUOTE][/QUOTE][/B][/I]

slamdunk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial X-Treme Supermoto 250
    NAK kargo.. maximum 100 YTL tutar ama bi kasa uydurman gerekli... Daha 2 hafta önce yolladım bir motor izmirden istanbula.. Sen en güzeli bir motor satıcısına git 100-120 ytl veririm size alın bu motoru paketleyip yollayın de.. Onlara en fazla 80 e falan mal olacağı için kabul ederler. Ben öyle yaptım..

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Istanbul-Izmır feribot onumuzdeki hafta sefere baslıycak... Ona yukleyebilirsin...
    Ayrıca bu sehirler arası sefer yapan Tırlar 20-30 YTL ye goturuyor... Arastırman lazım tabii hangi sirketler oldugunu...
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Alıntı pazer adlı üyeden alıntı
    TCDD artık motosiklet taşımıyor.
    1996 da Ankara'dan İstanbul'a 1997 de İstanbul'dan Ankara'ya motosikletimi 2 defa trenle taşımıştım. Bazı trenlerin arkasında bir yük vagonu oluyor bu vagonlara hertürlü yükü kabul ediyorlar. Motosikletin deposu boş olarak götürülmesi lazım. Ben yanımda şişe götürüp orda boşalttım ve üstelik şişeyide yanıma alıp kompartmanda İstanbula ladar götürdüm. İnince depoya doldurup yoluma devam ettim. Ankara'dan Güney ekspresiyle İstanbul'a gitmiştim. İstanbul'dan yataklıyla döndüm. Tcdd nin sitesinde taşıtların kabul edildiği yazıyor. Pazer yukarıdaki bilgiyi neye göre verdi bilmiyorum. Haydarpaşa garına yada sirkeci garına gidip bu konuda bilgi alabilirsin. Benim motorum 160 kg ve yaklaşık tren bileti parasına taşımıştım. Kg başına para alıyorlar ruhsatı götürürsen tartmıyolar ruhsattaki ağırlık üzerinden hesaplıyolar. Bundan daha ucuz bir taşıma da bulacağını sanmıyorum.

bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    evet tcdd gibisi varmı hem hesaplı hemde saglam bir şekilde götürülür bana kalırsada motosiklete birsey demezler belki araba ve ya büyük vasıtalar kalkmış olabilir ama sonuşta kapladıgı yer bakımından bir koltukla bir motosiklertin arasında hacim farkı yok

ohyeah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F 650 GS DAKAR
    ben gecen hafta antakya'dan ankara'ya motorumu getirdim. hemde otobüsle. bi ambar 50 ytl dedi ama üzerine esya düser onun için kasa yaptır aktarmalı gidecek çünkü dedi. bir baskası 150 ytl istedi kasaya gerek yok dedi.
    tren zaten antakyada yok.
    bide otobus firmasına sorayım dedim. tanıdık wardı sadece 0403 mercedes otobuslere sıgıyor dedi. 60 ytl verdim bende aynı otobuse bindim. benzini boşaltıyosun güzelce bağlıyolar sağına solunada karton koyuyolar çizilmesin diye canavar gibi geliyo walla. tavsiye ederim git konuş ama istanbul otogarına motorla sokmazlar otobus bolumune. onun için otobüsün parka çekildiği zaman gidip direk şoferle konuşup anlaşacaksın yoksa firma izin wermiyor.
    Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz
    M.Kemal ATATÜRK

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler