çin çan çon :D
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
vibrasyondan kaynaklanan sorunlar.... vibrasyon her şeyi dağıtıyor kuırıyor.. vibrasyonun yanında kalitesiz parçada eklenince ortaya bu görüntü çıkıyor....
Çinliler sanıldığı kadar dandik değil.SAnırım birazda şans a bağlı fabrika hatasımıdır neyse işte.
Ben motorumu Haziranın sonunda aldım şuanda 5500 yaklaştı.Hiç tık demedi sorun vermedi sadece bakımlarına götürdüm servise o kadar.
200 km kontak kapamadan dip gaz gittim tık demedi.Vida gevşeme falan ise olmadı ama ben ginede yokluyorum arada.
para yok diye çin alıyoruz diyorlar ama paran çoksaçin alacaksınki masraf yapıp yapıp durasın ;)
çinden çine çok fark var gidip ras gele bişey alırsan çok normal bisiklet fiyatına.. bende drift vardı çok memnundum anasını ağlattım yinede bi gun olsun sorun vermedi şimdi inazuma ve phantom var biri çinli biri japon phantomuda 250lik yaptırdım bazı işlemlerle arada çok fark var inazuma 10 binde phantom 5 e yaklastı ama 2 side taş gibi gel gör ki kıyas almaz bi kalite farkı var ki oda normal biri 5.800 biri 11 milyar..
akın görüşmeyeli nasılsın arada topiğe ugra :D
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Bu motoru satıp hayalimde mcx vardı ama yok abi çinli herzaman uzak dursun 1 lira daha koyarım japon alırım 3buçuk mcxe vermeyi gözden çıkarmıştım ama yok vazgeçtim gözüm yemez artık çinliye binmeye
iidir kardeşim geziyoz tozuyoz.. arada bakıyomda çok enteresan tipler toplanmaya başlamış yazmakdan vazgeçiyom.. :D yazık o motora ne hale getirenleri duydum driftte modifiye yapılmaz.. sonrada su bu diğe çamur atıyolar tek atabilcekleri çamur yakıtı geri kalana nası çamur atıyolar hayret.. şuan altımdaki inazumayada phantomada okadar guvenemıyom yada kıyamıyom.. :D
kardeş bi yerde haksızlık ediyosun, genel olarak çinli deselerde ben motorumdan memnunum... tahmin edemeyeceğin şekilde hor kullandığım mondial drift 125 mh markalı motorum var.. taş gibi taşşş... 125 cbr yada ybr 125 neymiş_? bu iki markayıda aynalarımda çok gördüm ;) mekanım belli merak eden görmek, denemek isteyen buyursun gelsin kırklareli iline bağlı, babaeski ilçesinde yaşıyorum, 125cc ve 150cc grubunda (6 ileri vites dahil) marka farkı olmadan KONTAK ANAHTARINA her motorla yola cıkarım (ancak mesafe motoruna göre değişiyo abartmaya da gerek yok) o derece motoruma güveniyorum.. savurma, titreme, vidası gevşemiş, ayaklığı kaybolmuş :D ne bilim her hangi bi sorunu yok, bakmadığım halde yok... 2 seneden fazla oldu alalı sadece periyodik servis bakımları yapıldı o kadar... ya senin şansına o motor, yada benim şansıma bu motor... ama makineme laf ettirmem, zaten şımarık karakızım kendine laf edenlerin ağızlarına veriyo payını ;) Hee şunuda ekliyeyim kızımla baya oynadım.. Orjinal fabrika çıkışlı hali değil...
yine herkes her zaman olduğu gibi çinli motorlara tabiri caizse pok atacak ama neyse. bende de vardı bir çinli güzel kardeşim vida gevşeme sorunu vardı evet ama bakımlarını zamanında yaparsan hiç bir sorun çıkarmaz sana benim motorumda tık yoktu maşallah. motorun bakımlarını iyi yaparsan ona iyi bakarsa milletin beğenmediği çinli elin japonunu yolda bırakıyor. kendimden biliyorum. bir çok japon 100lük yada 125lik benimle neredeyse yarışa bile giriyorlardı. uzun lafın kısası herşey bakımda biter ona iyi bakarsan o da seni yarı yolda bırakmaz kardeşim. ha bakımını sürekli yaptırdın mı? o zamanda gideceksin servise ekşiyeceksin güzel kardeşim motoruna suç bulmayacaksın. sorun motorunda değil servistedir adamgibi yapmıyordur bakımını. saygılarımla...
servis için gittiğim mondial bayisi 125 -150 cc drift, roadracer vs mondiallerin cbf 150 den daha sorunsuz olduğunu söylüyordu, gelen müşteriler de memnundu, bilginize ...
Tüm çinli motorları aynı kefeye koymamak lazım.
Yaklaşık 4 senedir Monero Xf200 kullanıyorum, sık sık 500km+ uzun yola çıkıyorum ve her türlü arazide kullanıyorum. Hiç yolda bırakmadı.
Motor 60binde ve buji-eksos dağılması ve elektrik sorunları dışında masraf çıkarmadı. Kısa süre önce piston-sekman değiştirdim, bir 50bin km daha motordan yana sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Arkadaşın biri yazmış aslında kısa ve öz bi şekilde "Ne kadar ekmek, o kadar köfte" diye. Tabi böyle düşünenlere saygım var herkes istediğini düşünmekte özgür ama japonda ancak ikinci elini alacakken sıfıra aldığın çinli dediğin motorda en ufak sorunda lanet okuyacaksan bir anlık öfkeden başka bişey değildir bu. Ayrıca çinli dediğiniz motorlar japonlar diye tabir ettiğiniz modellere kafa tutacak hatta onlardan daha kaliteli ürünler üretmeyi de başarıyor. Tabi insanlara sağladığı iş imkanları da ayrı bir konu.
Çin motoru alıp da sıkıntı yaşayıp isyan eden kullanıcı tiplerini sıralayayım :
1) Motordan anlamadıkları için gidip ne idüğü belirsiz saçma sapan modellere para verenler.
2) Modellerin değil de ısararla markaların peşinden koşmaya devam edenler (Çin markalarından bahsediyorum). Oysa her markanın iyi ve kötü modelleri vardır, önemli olan seçmesini bilmekte.
3) Titreşimi bir sorun olarak görmeyip titreşimli olsun hızlı gitsin mantığında olanlar
4) Biz burada rodajı düzgün yapın diye kendimizi yırtarken, motorcudan çıkıp evine gelene kadar son sürat denmeleri yapıp, iki kişi şu kadar bastım, deviri sonuna dayadım diye buraya gelip hava atanlar.
5) 2006 ve öncesi modelleri kullananlar veya kullanmış olanlar.
Bu benim üçüncü motorum, ilk motorum da Çin malıydı. İkisi de bugüne dek ampül patlaması, akü bitmesi dışında arıza vermedi. Şu andaki motorumun da hiçbir şekilde bozulmayacağını biliyorum. Bundan sonra da 10 tane daha Çin motoru alayım, 10'unu da problemsiz sürerim. Çünkü seçmesini biliyorum, rodaja çok dikkat ederim, her zaman kaliteli yağ kullanırım ve motoru insan gibi sürerim. Sen yarış için üretilmemiş motorla yarış yapıp, kaldırımlardan atlarsan ondan sonra Çin motoru şöyledir, böyledir diye yazarsın.
Bütün bu yazdıklarımı yapmayıp yine sorun yaşayanlar ise gerçekten şanssız arkadaşlar.
Eskiden bir çinli scooterim vardı, satamadım, gittim iş yerindeki bir arkadaşa noter masrafları karşılığı bedava verdim. O motor garajdan gitti ya, nasıl rahatladım anlatamam.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)