Bu motocross ve off road motorları arasındaki fark nedir? Nerelerde satılır? Ortalama kaç paraya alınır? Bilen var mı? (Çok mu enteresan sorular sordum?)
Bu motocross ve off road motorları arasındaki fark nedir? Nerelerde satılır? Ortalama kaç paraya alınır? Bilen var mı? (Çok mu enteresan sorular sordum?)
Motocross biraz daha havada olan zıp zıp zıplayanı =)
DBTYSG
Benim bildigim kadarıyla
Off road dedigin motorlar Endurolar gezi amacli zor sarlarda kullanilabilirler. Moto cross daha zorlu sarlatda spor amacli kullaniliyor.
Motocross motorsikletler için hazırlanmış kapalı(off road) parkurlarda Yarışmak için üretilen motorlardır. Kısaca Toprak pistler için hazırlanmışdır. Üzerinde ağırlık yaratacak aksesuarlar(far,Sinyaller aynalar) Yokdur dolayısıyla normal trafiğe çıkamaz Plaka alamazsınız. Depolarıda küçüktür 8 lt civarı yakıt alırlar.Örneğin YamahaXR650R. Off road motorsikletler ise hem arazide hemde Asfaltta kulanılabilir. Şehir trafiğine girebilirler . Normal hayatda kulanılabildikleri gibi Paris dakar gibi uzun süreli yarışlardada kulanılabilirler. Çok dayanıklıdırlar Seleleri crosslara göre daha konforludur. Depoları daha çok benzin aldıkları (yarış versyonları 30 lt civarı) Daha uzun menzileri vardır daha güçlüdürler fakat daha ağırdırlar örneğin ktm ler
Ne Mutlu Turkum Diyene...
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
Daha iyi nlaman için sana bir off road birde crooss motor linki gönderiyorum
Bu bir motocross dur
http://www.honda.com.tr/motosiklet/m...et/?op=r&id=19
bu ise bir offroad dır
http://www.beldeyama.com.tr/www/urun...er.php?k_id=10
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
moto crosların trafige cikanlarini gordum plakada takılmıstı Tabii bu Türkiye ye özgü birsey olabilir tabii
yaws
off road- enduro olması gerek aynı çamur motosikletine benzer ama o kadarda degildir tekerlekleri aynı kross gibidir. fakat zemindede sürüşü aynı sayılır,
kross ıse tamamen çamurlara hitap eden bir motordur. tarlada, camurda yanı bataklık türü yerlerde zıp zıp gider
Hayır Endurro farklı. Enduro yarış motosikleti ile cross motosikleti karışımı birşey. Off Road ile cross motoru arasındaki fark 10 kilo falan sanırım. Bir de süspansiyonları değişik. Benim merak ettiğim şey off road motoru da cross motoru kadar rahat uçurulabilir mi? Ve olabilcek yarışlara off road motoru ile girilebilir mi?
2. olarak nerelerde ve kaç paraya bulunabilir off road motorları? Burda motosiklet kiralıyan biryerde son model hondalar var ama bir cesaret edip soramadım nerden aldıklarını.
ehuhehue off road olsun cross olsun heryerde bulabılırsın o motorları
cross motorların 2.elleri sanırım 2.500 milyara falan var
mesala senda derbi var 50 cclik cross 2002 model 900 kmde 2.500 mılyar ıstıyor yenı baslayanlar ıcın profesyonel bır motor
eğer motorların 2.el fıyatlarına bakmak ıstersen bır sıte verıyorum genıs kapsamlı ona bakabılırsın
kafana göre istedigin motoru arattır
http://www.sahibinden.com/pls/sahibi...ategoryId=0106
www.wattabe.com.tr
adresine gir. Oraya gidip cross kiralayıp çamurda tepelerden uçup zıp zıp zıplayabilirsin =)
DBTYSG
'Ciddi' bir öneri istiyorsan sana honda xlr 125 i önerebilirim Hondanın ürettiği bir motorsikletdir.
O km fiyatı Herşey dahil 4.399 milyar tl dir Teknik özeliklerini aşada veriyorum. off road la crosun farkı Yukadrda anlattığım gibi . Off road bir makina alıp crossa çevirebilirsin Böylece plakanda olur. Amma cross motorsiklete PLAKA ALAMASSIN. 50cc lik yeni başlayanlar için profesyonel motor olmaz. Eğer gerçekden cidiysen Geyik yapmıyorsan. Sana Offroad makina bulurum. Offroadla endro tamamen farklı 2 konseptir alakaları yokdur.
Motor 4 zamanlı, hava soğutmalı, OHV, tek silindirli
Silindir Çapı x Strok 56,5 x 49,5 mm
Silindir Hacmi 124,1cm3
Sıkıştırma Oranı 9,2 : 1
Ateşleme sistemi PD C3J
Max. Güç 12,5 BG @ 8.250 d/d
Max. Tork 10 Nm @ 7.500 d/d
Ateşleme CDI
Çalıştırma Marş pedallı
Şanzıman 5 vitesli
Aktarma Zincir
Boyutlar (UxGxY) 2.069 x 795 x 1.160mm
Tekerlekler Arası Mesafe 1.336mm
Sele Yüksekliği 836mm
Yerden Açıklık 267mm
Yakıt Kapasitesi 8,5lt (0,6-0,8lt yedek yakıt haznesi dahil)
Lastikler
Ön 2.75 - 21 45R
Arka 4.10 - 18 60R
Süspansiyon
Ön Teleskobik Çatal / 190mm
Arka Pro-Link / 180mm
Frenler
Ön 130mm tambur
Arka 110mm tambur
Ağırlık 114kg
2003-2005 NX4 FALCON
2006 CBF600S ABS
ehueheu nxt olmaz diyorsun ozmn sen derbi senda motorun satıldıgı suzikinin dispiritoru altında sanırım git herhangi bir bayisine sor ozmn eger o motor hakkında bılgın yoksa ben ne dıyebılırım
Ya baya bi ciddiyim yazın alıcam (aslında yaş küçük babam alıcak ) motosikleti. Tabi ben 250lik falan düşünmüştüm ve Kuşadasında yaşıyorum. O yüzden İzmirde falan bulmak lazım satan yer. Neyse İzmirde birkaç yere bakarım sorarım.
hmmm ehu ehu yasın kac ki küçüksün burada bır ben kucuk oldugumu sanıyorum yasım 18 sayılır sen ondanda kücükmüsün ?
Valla Mayıs 1987 doğumluyum Yıllardır ehliyet yaşımı bekleyip debeleniyorum. Nihayet 3 ay sonra ehliyet kursuna başlayacam
ehuehue ama motosıklet ehlıyetı dımı araba ıcın daha 1 sene var heeuheue
Ben arabayı ne yapıyım yahu Bir de babam kaptan ehliyeti alalım sana diyor
ehuheheu ıyı lo ozmn kıyak desene , hımm pekı neden scooter gıbı motorla baslamak ıstemıyorsun deneyım edınmek ıcın
Ya ben zaten 12 yaşlarından beri scooter kullanıyorum Peugot Trekker. Az hoplatıp zıplatmadım mereti küçük kasislerden
heee tamam sımdı cross almak ıstıyorsun tamam bab nasıl ıstersen ben sanmıstım ki sen ılk olarak bu tıp motor kullanmak ısıtıorsun evet konu dagılmadan muhhabeti kesek
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)