Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Açılma

REKLAM ALANI
    SalcanoV6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf V6
    yavaş kullanılmış bir motorsiklet acılır mı acılırsa kac km sonra acılır
    Ve her motor icin son hız yapmak mı gerekir acmak ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    motor açma devri tofaş kuş serisindeydi artık öyle birşey yok
    günümüzde yeni araç eskisinden çok daha iyidir

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nicin boyle hiz meraklisisiniz anlamiyorum acilma hikaye rodaj vardir bunu yap gerisini bosver
    ormankebabi bunu beğendi.

Motosikleti
    Salcano Wolf V6
    rodaj ne abicim yaa :/

tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    kardeşim bende rodaj falan anlamam. rodajda normal kullandım benim motoru. şu an 17.000km de. düzde tamgaz sabit 90-95 gidiyor. yokuşaşağı 100ü geçsede ben cesaret edemediğimden basmadım. (125cc motorla 100km ve üstü hız yapmayı doğru bulmuyorum, devir aşırı yükseliyor).
    hafif kiloluysan ve motorun düzgün ayarlıysa düzde sabit 100-105 km yapar wolf.
    ama benim gibi boyun 1.90 kilon 120 ise 90-95km yi geçmiyor. 125cc motor içinde bence kafidir bu değerler.

iyi bir rodajın nasıl yapacağı kitapçığında yazıyor.

1- 0-150 km arası : gaz kolunu 1/4 den fazla çevirmeyiniz motor devri 4000 rpm olmalı 1 saatlik kullanımdan sonra motoru stop ediniz. 10 dk motorun soğumasını bekleyiniz. tekrar kullanmaya başlayınız. gaz kolunu sık sık çevirerek değişik devirlerde kullanmaya çalışınız. sabit hızda kullanmayınız.

2- 150-500 km arası : kullanım süresince 1/2 gaz vermeye başlayınız. motor devri 5000 rpm olmalı. kesinlikle tam gaz vermeyiniz. hızınızı ve vitesini sık sık değiştiriniz. sabit gazda kullanmayınız.

3- 500-1000 km arası : motor devri 6000 rpm olmalı. kullanım süresince 3/4 gaz vermeye başlayınız. kesinlikle tam gaz vermeyiniz. hızınızı ve vitesinizi sık sık değiştiriniz. sabit gazla kullanmayınız.

4- 1000 km den sonra : motorun devri 8500 rpm yi geçmemeli motorunuzun hızını yolun durumuna göre ayarlayınız.
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

her motorun rodaji farklidir valla rodajin ne oldugunu bilmeyen gitsin motoru yaksin hatta binmesin konuya geri donelim motor ile ilgili kitapcigini al pralari duzgunce oku

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Evet, gereken her şey kitapçıkta yazar. Yazmıyorsa burada söylenenleri yap.

hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    peki ikinci el bir motor alındığı zaman rodaj ın doğru yapılıp yapılmadığını anlamak mümkün mü? mesela 15.000-20.000 km. de bir motor alıyorsunuz. bu durumda nasıl anlayacağız.

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her motorun rodaji farklidir valla rodajin ne oldugunu bilmeyen gitsin motoru yaksin hatta binmesin konuya geri donelim motor ile ilgili kitapcigini al pralari duzgunce oku
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

o biraz zor tek cozum bir ustaya goturcen o karar vericek

hissizadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Puch Maxi - Hyosung GT 250 Naked
    şu ana kadar iki tane usta bindi. motoru beğendiler. sanırım sorun olmasa gerek. ben de kullanıyorum tabii ama deneyim olmayınca anlamak zor. ama motor sorunsuz gidiyor

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o biraz zor tek cozum bir ustaya goturcen o karar vericek
    Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.

bende notora bakinca anlamam cok iyi benim tanidigim usta var hemen calistirir bir tur atar gelir onlar zaten motora asina olmus hemen cozuyor bir de soyle ustalar vardir soker dagitir sonra cozmeye calisir eger yapamazsa bozuk der cikar usta secerken iyi secmen gerekiyor

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Adamın konuşmasından anlaşılır rodaj yapacak kapasite olup olmadığı. Ben ybr yi sattıktan sonra devire giderken alan elemanın arkadaşı benim de arkadaşımdı onda da ybr vardı ve rodaja inanmıyordu motorun bastıkça açıldığına inanıyordu. Notere giderken benim eski motoruma bindi ve ışıktan kendi motoruyla kalkar gibi kalkınca tekere kalktı motosiklet ondan sonra anladı rodajın ne kadar faydalı olduğu. Zaten üretici özel zımparalı rodaj yağıyla gönderirken motoru rodaja inanmamak biraz saçma geliyor.

Motosikleti
    Salcano Wolf V6
    Benim BABAM Kitapcığı Bizim Evde unutmuşş Vee Ben Motoru 1200 km ye geldi biz o sıralar bizim şehrimize 50 km olan bi yazlıktaydık daha yeni geldim ve kitapcıgı hala okuyamadım desem yeridir. ve olan oldu yapacak birşey yok askerden sonra ninja 250 cc alacam

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:15 ----------

abicim öncelikle cok tşk ederiom cok yardımcı oldun 1200 kmde benim motor kafaya göre kullandım ama ilk 800 km zorlamadım bile motoru elimde değildi kitapcık getirmemiş babam onun ici nbiraz cahilce giriş yaptık bugu nbi arkadasla hız denedim 95 i zor gördüm yani ark 70 ben 55 kg yim bu normal değil mi anldıgıma göre normal yalnızken deneme yapmadım coktandır 500 kmdeyken 120 demişti yama aşağı neysee tşkler abicimm yardımın dokundu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)