Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet Öğretmek?

REKLAM ALANI
    Rider95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F
    Arkadaşın Super 8 i var bende Mc-x bana Vitesli sürmeyi öğretirmisin dedi.Seyrek araç geçen bir sokağa gittik motorlarla 30 dk da Vitesli kullanmayı kavradı.Tabi 10-15 kere istop ettirdikten sonra ve biraz meğilli yolda öğrettim vitesliyi kavramayı falan iyice öğrensin diye. Sonra dedi sen benim motorla git ben bunla senin motor daha keyifli diyordu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    Koruma demiri taktıran devirdiğinde sapasağlam kalır ikisi de + full koruma ile.

SuperLigter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SuperLight 150
    bende öğreticek birini arıyorum ehliyete yazıldım ama direksiyon dersi vermicekler . (sonradan öğrendim) .
    2 saatte kavrarım gibime geliyo komşudan rica edicem öğretir umarım

dogrusukru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250cc +toyota yaris
    Alıntı sodalimon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kişisel görüşüm; bulaşmayın...
    Neden?
    1. Ona bir şey olsa, siz bir şekilde sorumlusunuz.
    2. Motora bir şey olsa, siz sorumlusunuz.
    3. Size bir şey olsa, siz sorumlusunuz.

Bastırsın parayı, kursa gitsin. Kimi işler vardır, paradan kaçınırsak daha pahalıya patlar... Sonra keşke der dururuz.
    Şakası yok bu işin, bir paniklese bileği kaysa, gazı açsa, işlem tamam. Basit düşmeye de benzemez, ağaca direğe girer, kırar boynunu, olur biter.
    Bisiklet öğretirken en çok düşer. Araba öğretirken en çok arabayı vurur. Motosiklet öyle mi sizce? Düşünsenize panikle gaz nasıl açılıyordu nasıl kapanıyordu, bir karıştırsa. Sonra da sert bir ön fren.
    Olabileceklerin sayısı çok. Riskler yüksek.
    Sonunda pişmanlık olasılığı çok yüksek...

Bu; o, bulaşınca sonunda iyi niyetle kötü olunan işlere benziyor...
    Hocam soylediklerinin olma ihtimali var. Ama çok karamsar da bakmamak lazim diye düşünüyorum. Cevap için teşekkürlet.

albaywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125
    Arkadaşlar scooter ile başlayın. Ben 5 dakikada öğrenip altıncı dakikada paket servisine çıkmıştım. Tabi öncesinde bisiklet ve trafik tecrübesi baya vardı.

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    yeteneği varsa zaten vitesi debriyajı anlatırsınız 3-4 kere stop eder sonra turlamaya başlar.. ama benim gibi filtre çok sıkıysa 20-30 kere stop eder ondan sonra kapar

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    7 yıldır ankara trafiğinde aktif araba kullandım.. Bisiklete binmeyide ilk okul 5 te öğrenmiş ve uzun yıllar binmiştim.. Bu sebeple;

1 saatli motosiklet deneyimi sonrası. Ankara Etlikte Trafiğe daldım ve bir problem yaşamadım.

ama bu demek değilki öğrendim bu işi.. Motorsiklet çok farklı ve çok dikkat isteyen bir araç.... yıllar geçsede bu işi layıkı ile yapıyorum demek yanlış olur gibi...

Birine motorsikletin belli özelliklerini anlatırsınız bir iki pratik veya tecrübeye dayalı bilgi verirsiniz.. İnsanın kendi uygulayarak öğrenmesi gerekir..

Senin yapacağın sadece gözlemleyip., uyarıda bulunmak... Kontrol sende olmayacak...
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

Motosikleti
    Aynen öyle sinavi gecsin zaten hemen motora binmeyecek. Kendini iyice gelistirir sonra biner bizimkisi ufak bi destek.

Motosikleti
    Arkadaşlar bugün sürüş çalışmalarına başladık. İlk olarak fren debriyaj ve vitesin yerini gösterdim. Nasil çalıştığını anlattım. Kavrama noktasını anlattım. Ve bindim arkasına. İlk denemede başarısız. İkinci denemede güzel kalkiş ;) 100metre kadar 1. Viteste gittik. Sonra durmasini istedim. sert bir fren arka teker biraz kaydi. Ama durduk. bir kaç tekrar yaptik ve 2. Vitesi denedik gayet başarılı. Daha sonra durmayı tekrar anlattim çünkü hala sert basıyordu frene. Bir iki tekrarda frenleme de tamam. Hatta contra tekniğini bile gosterdim :D ilk deneme için başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Kavrama noktasına biraz daha çalışmamız lazim arkasına binmekle iyi mi ettim kötü mu ettim bilemedim fakat bir kaç kez durduktan sonra dengede durmadı müdahale ettim.

Acemi birinin arkasına binmek onu dahada zorlamaz mı?

ecz.erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 HD crossbones, 2012 HD CVO Roadglide
    eşim de motosiklet ehliyeti alma aşamasında (ilk 2 direksiyon sınavında şanssızca geçemedi haftaya 3.yü deneyecek).. kursun da eğitimine gitti ayrıca extradan da ankarada özel eğitim aldırtıyorum, gördüm ki eğitimini almadan olmaz.. benim bile bilmediğim bazı şeyler çıktı, 15 senelik motosiklet kullanıcısı olmama rağmen.. dengede kalmakla vites yüseltebilmekle iş bitmiyor; motosiklet sürmek kombine bir terapidir, yaşayarak öğrenirim diyenler hayati riski göze alıyor demektir, en güzeli işin prof. eğiticilerden eğitimini almaktır...
    dogrusukru, nietzsche ve blackarca bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı Wiking adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acemi birinin arkasına binmek onu dahada zorlamaz mı?
    zorlar diye düşünüyorum fakat tek daha tehlikeli olur diye düşündüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------

Alıntı ecz.erdem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eşim de motosiklet ehliyeti alma aşamasında (ilk 2 direksiyon sınavında şanssızca geçemedi haftaya 3.yü deneyecek).. kursun da eğitimine gitti ayrıca extradan da ankarada özel eğitim aldırtıyorum, gördüm ki eğitimini almadan olmaz.. benim bile bilmediğim bazı şeyler çıktı, 15 senelik motosiklet kullanıcısı olmama rağmen.. dengede kalmakla vites yüseltebilmekle iş bitmiyor; motosiklet sürmek kombine bir terapidir, yaşayarak öğrenirim diyenler hayati riski göze alıyor demektir, en güzeli işin prof. eğiticilerden eğitimini almaktır...
    Haklisiniz tabi.fakat şuanda eğitim alacak durum yok. Ehkiyeti aldiktan sonra. Gitmek isterse kendi gider. Kursa yazildi fakat kurs Eğitim vermiyor. Mecburen böyle bir çözüm bulduk.

Motosikleti
    https://www.youtube.com/watch?v=ELWy...e_gdata_player
    Arkadaşlar çalışmaya başladık bu video ikinci saatin sonundan bir kesit. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Motosikleti
    Yamaha MT 09 Tracer, SYM Fiddle II
    Alıntı dogrusukru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=ELWy...e_gdata_player
    Arkadaşlar çalışmaya başladık bu video ikinci saatin sonundan bir kesit. Tavsiyelerinizi bekliyorum
    Kafayı biraz aç çeviriyor Şükrü bey, U dönerken daha yakın bir yerden döndürün ve bağırın bana bak, bana bak şeklinde. Dönerken tam size bakıyor olması lazım o darlıkta. Dönerken çünkü biraz yere bakıyor gibi geldi. Yere bakarsa düşer biliyorsunuz...
    dogrusukru ve blackarca bunu beğendiler.

ben direk ybr ile öğrenmiştim. gayet basit gelmişti
    dogrusukru bunu beğendi.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Gayet güzel kullanıyor yani başlayan için..bize böyle öğreten olmadı her 2 bin kmde bir asfaltı öperek kullandım hala daha öğrenmiş değilim..sadece düşme aralıklarım uzadı
    dogrusukru bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ayhan.s adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kafayı biraz aç çeviriyor Şükrü bey, U dönerken daha yakın bir yerden döndürün ve bağırın bana bak, bana bak şeklinde. Dönerken tam size bakıyor olması lazım o darlıkta. Dönerken çünkü biraz yere bakıyor gibi geldi. Yere bakarsa düşer biliyorsunuz...
    Ayhan bey yorumunuz için cok teşekkür ederim. U donusu yaparken ben U 'nun sonunda olacağım o zaman. Dogru mu algiladim acaba?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------

Alıntı ybalci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben direk ybr ile öğrenmiştim. gayet basit gelmişti
    Ybr candir

Motosikleti
    Ayhan bey yorumunuz için cok teşekkür ederim. U donusu yaparken ben U 'nun sonunda olacağım o zaman. Dogru mu algiladim acaba?
    evet dönüşe başlarken size görmeye çalışması lazım. Diğer seferinde de öbür taraftaki sabit bir noktaya. Öyle öyle alışacak. Yere bakmaması önemli. Motosiklet biliyorsunuz el becerisi, kas becerisi değil beyin becerisi. Beyini eğitince istemsizce dönecek o zaten.
    dogrusukru bunu beğendi.

Motosikleti
    Teşekkürler üstad. Elimizden geldiğince öğrenmeye v4 öğretmeye çalışıyoruz. Diğer derste slolom yaptıracaktim. U ya devam edelim o zaman

Motosikleti
    Teşekkürler üstad. Elimizden geldiğince öğrenmeye v4 öğretmeye çalışıyoruz. Diğer derste slolom yaptıracaktim. U ya devam edelim o zaman
    Bence tam doğru döndüğüne inandığınız sürece U'ya devam edin. Zaten u'da geri gelirken slalom yaptırabilirsiniz her halükarda. Kolay gelsin.
    dogrusukru bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)