Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

kapıda ödeme ile gönderdim ama

REKLAM ALANI
    Oguz7734 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha 2014 xmax 250 :)
    Bilerek Açmış Arkadaşımız neyseki göndermiş oldugu mont bu gün geldi ve ptt görevlisi göstermeye yetkesi olmadıgını söyledi bende arkadaşı arayıp kendisiyle konuşmasını montunu göstertmesini istedim ve denedim giydim oldu ve satın aldım her 2 tarafa hayırlı olsun yalnız (mt üyülerinin) kendi aralarında alışveriş yaptıgı zaman aklındaki soru işaretlerinin olmaması lazım bu arkadaşımız biraz tereddüt edip konuyu buralara kadar taşısada gençligine verip her 2 tarafada hayırlı olmasını temenni ederim iyi günler.
    tr_select bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Yanılıyorsunuz arkadaşlar...

Ptt kargo ile gönderdiğinizde şöyle bir ibare vardır: KONTROLLÜ TESLİM.

Yani siz kapıda ürünü kontrol ederek, ödemesini öyle yapıyorsunuz.

Aklınızda olsun, birileri size bir şey yolluyacakken... Bu şekilde yollamasını isteyin.
    Oguz7734 bunu beğendi.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı kashmar54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ptt de sıkıntı olmaz o konuda.kontrollü teslim yollamadıysan parayı almadan kesinlikle teslim etmez. bayram üstü olduğu için yoğun işler ondan biraz aksama olabilir
    Alıntı rs_guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ptt ile asla problem olmaz. Parayı almadan paketi göstermez bile.
    Alıntı Oguz7734 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    parayı almadan kontrol ettirmesse ben o montu nasıl deniyip bana olup olmıyacagını bilicem ? öle bi saçmalıkmı olur
    Ben de aynı şekilde böyle saçmalık mı olur diyecektim ki Serk21 benim yaşadığım ve yağtığım durumun aynısını yapmış.

Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ptt ile 2 kere kapida odeme egzoz aldim ikisinde de acip baktim sonra parayi verdim. Ilkinde calisanla tartistim dedim"ulan bakmayacaksam neden kapida odeme aldim? Icinden taş ciksa napicam" dedim actim baktim,ikincisinde arkadasimin amcasinin oglu cikti getiren ses etmedi yine actim
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aklınızda olsun, birileri size bir şey yolluyacakken... Bu şekilde yollamasını isteyin.
    Olması gereken de budur arkadaşlar. Açıklamayı yada ibarnein neyi kastettiğini bilmem. Kimisi diyor ki kargo görevlisi parayı almadan teslim etmiyor bu da kontrollü teslim oluyor. Kimisi de satın alan kişi ürünü kontrol etmeden teslim almıyor, bu kontrollü teslim oluyor.

Ki bana göre mantıklı olan ve ibarenin kastettiği 2.kısım. PTT veya başka bir firma kapıda ödeme seçeneği ile ekstra para alıyor. Bu parayı niye alıyor?? Madem benim satın alan olarak kontrol etmek şansım yok ozaman hiç bu ekstra parayı ödemeyeyim, satıcının hesabına parayı yatırayım sonra herşeyi satıcının insafına bırakayım. Arada hiç bir fark yok.

Bu durumu PTT görevlisine ben de anlattım. Ayakkabı almıştım, dedim ya "43 değil de 45 göndermişlerse, ya kutunun içi boş ise" adam da o benim sorunum değil dedi. Ben de ona işte PTT buyüzden ekstradan 7TL daha ücret alıyor dedim, yoksa niye ödeyeyim ben bu ekstra parayı dedim. Kargo görevlisi de "ama böyle olunca kutu açılıyor ve mesela ürün arızalı olduğu için teslim alınmaz ise; satıcı ürünüm sağlamdı, alıcı da ürün arızalıydı diyip olay kargocunun başına patlıyor. Sırf bu yüzden kayboldu durumu belirtilen ürün var." dedi. Gerçi ben yinede kontrol ettim sonrasında.

Yani kayboldu muhabbetinin de bir ihtimal sebebi belli aslında.
    #sürenadam

Oguz7734 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha 2014 xmax 250 :)
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşın Dedigi Dogru Böyle Yollayın
    tr_select bunu beğendi.

kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    .her kes konuşmuş bişeler.
    ürünün üzerinde kontrollü teslim yazmassa paket kesinlikle açıklmaz.
    yollanan ürün teslim edilinceye kadar satıcıya aittir.
    satıcı kolisinin açılmasını istemesse açılmaz. parayı verirsen koli senin olur ozaman açarsın.
    HE... içinden başka bişey çıktıysa o da alıcının sorunu. güvenmediğin kimseden ya almıyacan yada kontrollü teslim isteyecen

malına güvenen zaten kontrollü teslim ile yollar.
    şahsen kontrollü teslim olmayan ürünü kesinlikle açtırmam.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)