baya tecrubeliymişssin be üstat.
baya tecrubeliymişssin be üstat.
Sevgili kardeşimiz metehan140 senin anlamadığın nokta şu.
Senin kullandığın 4 teker.
Ama istiyorsun 2 teker.
Birde hani hüçük crosslar falan mobilet tarzı da değil.
Direk süpersport tarzı istiyorsun birde 125 ve 250 lik istiyorsun.
İşte sen yanlışı burda yapıyorsun.
4 tekerden inip 2 tekere binmek çok farklı bir durum.
Haliyle bizler bile yeri geldiğinde 100 küsür kiloluk motorlarla zorlanıyoruz.
Birde daha 13 yaşındasın.
Bak sana en basitinden motor ağırlıklarından bahsedeyim.
125 cc Cbr 125 R 137 kilo.
250 cc Cbr 250 R 161 kilo.
Ayrıca 1.64 boy ile bu motorları rahat kullanamazsın.
Kullanan muhakkak vardır.
Yok demiyorum.
Fakat bu boyla bu motoru kullananlar birde yanında kas gücünü konuşturmak zorunda kalıyor.
Haliyle senin böyle bir motor istemeye hakkın olsa dahi şuan için sen bu haktan mahrum kalmak zorundasın.
Ha yaşın büyür ehliyetini alırsın o zaman kadar boyunda uzar.
Vücudun gelişir güçlenirsin.
Ondan sonra gel sor sana herkes bir tavsiye versin.
Ama bu şartlarda senin istediğin imkansız.
Toprak Razgatlıoğlu'nu örnek verenlere sormak isterim.
Peki babası ne iş yapıyordu.
O da motorcu bir abiydi.
Hatta sırf oğlu turnuvalara yarışmalara katılsın diye motorlarını satmıştı.
Yani Toprak'ı takip edecek ona birşeyler öğretecek bir motorcu babası vardı.
Ama bu çocuğun böyle bir babası yok.
O yüzden örnek verirken arkasını da düşünmenizi talep ediyorum.
Bu konunun buralara varacağını bilseydim hiç başlık açmazdım. Ben ilk atv eğitimimi selçukta kuşadasına giderken sağda (bilen bilir) atv ve at sürme eğitimleri vardı orda aldım ilk eğitimi ve babamdan motor istedim karneni hepsi beş getir dedi getirdim aldım. 10 yaşında kuzenimin pocket bike vardı iki tekeride ilk orda öğrendim ve babam iş yerinde kullanmak için şehiriçinde scooter aldı işyerinin karşısında pazaryeri vardı orda kendimi bayağı geliştirdim sonra 1 sene önce amcam hayabusa ile gezdirdi beni ve 2 tekere merak sardım. burda istediğim motor o kadar büyük değil zaten. Honda cbr 125 örneği versem yine hızlı tabiki ortalama 140 km/h hız yapıyor ama ben bunu sadece çiftliğe giderken uzun bir yol var orda kullanıcam veya şehiriçinde kısa mesafelerde.
'' bu aptal yapamıyacağı, erişemiyeceği hayaller kuruyor '' diye düşünen varsa eğer , ben burda size danışmak için konu açtım eleştri yapın diye değil. Bu siteye kayıt oluş amacım siz büyük abilerimsiniz, motordan anlarsınız bana fikir verirsiniz diye. ''insan abilerine böyle saygısız konuşurmu '' diyen de olursa eğer, bana saygı göstermeyen benden saygı beklemesin.
Bak şehir içinde kullanıcam ve çiftliğe giderken uzun yolda kullanıcam diyorsun.
Yani trafiğe gireceksin.
Tut ki bir kaza yapsan birine vursan babanın haline ne olur bir düşündün mü?
Ya da sen kaza yapsan ve sadece sana birşey olmuş olduğunu varsayalım.
Sence neler olur?
Neden kötü örnek veriyorsun diye sorarsan hayatta olabilecekler bunlar.
Beni de ilk motor tutkusu 7 yaşında sardı ama hep beklemek zorunda kaldık.
Bak profilimde asya 150 yazıyor.
Ben bilmiyormuydum gidipte süpersport almayı.
Sende bunları anlamıyorsun.
Sorsan burdaki çoğu kişi zaten cubla veya 150 lik ile bu işe başlamıştır.
Sen hala atv diyorsun.
2 teker sürmeye başladığın an itibariyle atv ile olan tecrübe sana hiçbirşey katmaz.
Metehan seni gerçekten ayakta alkışlıyorum.
Yaşına rağmen 20-30-40 yaşındaki forum arkadaşlarının gösteremediği olgunluğu gösteriyorsun hala. Yolundan dönme kardeşim. Cbr la çiftlik meselesine gelince biraz askıya al bu fikri. Bu boşlukta yavas yavas ekipmanlarını topla kask-mont-eldiven-pantolon vs. Kapının önünde cbr yatarken ne sen binmeden durabilirsin nede ben. Ailenle aran bozulur onlar binme deyip senin bindiğin için vs. biraz bekle...
Ben özgüvenimi bi arkadaşımdan aldım. 14 yaşında Honda Cbr 600 aldı ve sık sık aliağa - izmir yapıyormuş bende bundan cesaret alarak başladım onlarca video izledim. Ama atv tutkusu apayrı birşey
Babana bu durumdan bahset almayı kabul ederse senden baya sıkılmış kurtulmayı düşünüyo demektır Şaka bır yana senın bır suçun yok yaşın algıların durumu kavramaya musaıt değıl ama sana motosıklet alacak aıle nasıl bır aıledır? Kendı çocuğunu tehlıkeye atmak sokaktakı hıç bır suçu olmayan ınsanı ölümle tehtıd etmek..
Teşekkürler...Bu cevapların karşısında verebileceğim tepki zaten bu olabilirdi her kim olsa aynısını yapardı. Eğer sabretme konusuna gelirsek , bu cevabınızdan sonra emin olun ki sabredicem..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Babamla daha yeni konuştum bana '' kesinlikle almam , sen canını sokaktan bulmadın '' dedi ve bana kızdı. Seni düşünmeseydim,sana motor almak isteseydim eğer 500 lira verip minicross alabilirdim,ama 4 bin liraya atv aldım '' dedi
beypazarlının kayıp dölü bulundu beylerr bu konuyu görünce aklımda beypazarlı geldi
hyosung gt-250 comet + suzuki sv650s
makinan ne olursa olsun yeterki v-twin olsun...
Maymun da biniyor motora. 13-14 yaş grubu 600rr da kullanır, s1000rr da kullanabilir ayakları yetiyorsa.
Şu an yarışlarda izlediğimiz adamların hepsi o yaşlarda başlıyor bu işlere.
Ama bir de şu var. Adamlar bilinçli yapıyor. Üstü başı tam oluyor ve trafikte olmuyor. Gidip paşa paşa eğitim alıyor, kendisine yardımcı olmak isteyenlere pabuç kadar ağzıyla kendini bilmez cevaplar yetiştirmiyor.
Az otur da düşün ne yapıyorum ben diye. 7 yıl tecrübe neyine senin? Atv kullanmakla tecrübe mi olurmuş. İlla motora binecem diyorsan git bir offroad motoru al toprakta atla zıpla, trafiğe çıkıp da kendini ve bizi tehlikeye atacak hareketlere girişme.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)