Bu siteden alışveriş yapan var mı ? Sipariş verdikten sonra ürün elime kaç günde geçer ? Atıyorum 300 Dolara kask aldım ülkemizde vereceğim gümrük vergisi ne kadar olur ?
Bu siteden alışveriş yapan var mı ? Sipariş verdikten sonra ürün elime kaç günde geçer ? Atıyorum 300 Dolara kask aldım ülkemizde vereceğim gümrük vergisi ne kadar olur ?
Merhaba,
Ben Fc moto'dan alış veriş yaptım.İlk seferinde 1 hafta da ürün işyerime kadar geldi.Bedeli 400 usd civarı olmasına rağmen.
2. alışverişimde ise fiyatı 271 eur olan bir kask aldım ve gümrüğe takıldı.Gidip 130 tl ödeyerek kendim teslim aldım.
kargo fiyatı da dahil 100 usd ve üzeri mallar vergiye tabidir.
Hayır kargo fiyatı dahil değildir. Kargo fiyatı hariç 75 euro yani şuan ki kurla 100 dolar üzeri siparişler ve sene içerisindeki 5'ten fazla yapmış olduğunuz tüm alışverişler normal şartlar altında gümrüğe takılır. Ancak devlet kargosuyla isterseniz muhtemelen geçer, kontrolleri çok daha az düzeydedir.
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
Türkiyede FOX marka ekipman satan bildiğiniz bir yer var mı kask neysede eldiven ceket falan alıcam beden olmazsa geri gönder falan cok sıkıntı olucak. Distrübitörü falan var mıdır FOXun
Bende buradan sipariş verecektim ancak hem sezonun kapanması hemde bir arkadaşın erasmusla almanyaya gitmesi üzerine vazgeçtim. Arkadaş gelirken yanında getirecek gümrüğe takılma riskinden kurtulacağım.
Ancak durum böyle olunca kaşıntı düştü, acaba almanyada satış yapan daha ucuz yada daha çok çeşit olan bildiğiniz başka site varsa paylaşın, sömürelim
Sepete ekledim 3 parça ürün Türkiye'ye 30 Dolar bi fiyat çıktı kargo. acaba bunun dısında kargo öder miyim. Gümrük vergisi %18miş.
Hocam fc-moto.de sitesinden kask+eldiven almak istiyorum da ptt ile mi geliyor ürünler acaba? Yurtdışından çok alışveriş yaptım ve ürünler hep ülkenin yerel postasına teslim edildiğinden ya direkman vergisiz bana ulaştı yada ptt görevlisine vergisini vererek gönderimi teslim aldım.Adamların sitesinde ürünler DHL ve UPS ile gönderilir diyor ama en azından onların DHL dediği galiba onların yerel postası, yani bizdeki fahiş fiyatlar isteyen DHL değil araştırdığım kadarıyla(yanlış da biliyor olabilirim).Çünkü malum özel kargo firmasıyla gelen ürünler gümrüğe kesin takılıyor ve vergi haricinde bir dünya masraf çıkarttıklarından adamı pişman ediyorlar yurtdışından aldığına.
evet kargo konusu netleşirse iyi olur, bende bişeyler almayı düşünüyorum.
Adamlar zaten sipariş muhtemelen gümrüğe takılacağından tax-free olarak gönderiyorlar eksik olmasınlar.O yüzden vergiyi ödemek koymaz.Ama özel kargo şirketlerine(dhl,ups,fedex vs.) ordino ücreti, ardiye bedeli gibi haksız saçma sapan ücretler vermek zorunda kalmayalım eğer Türkiye içi teslimatı ptt ile yapılmıyorsa.
çok ebatsal olarak büyük değilse alacağınız ürünler müşteri temsilcisiyle görüşün Paket üzerine 18$ altı veya gift yazsınlar o zaman sıkıntı çıkmaz
fc-moto.de nin düşük gösterme gibi şeylere girmediğini biliyorum.malum adamlar alman ve de zaten avrupa birliği dışına siparişleri tax free olarak gönderme gibi bi güzellik yapıyorlar.
Sipariş vereniniz oldu mu? 65€ luk bir sipariş versem gümrüğe takılır mı?
Gümrükçüye sordum.
75€ ya da 100$ > mal + kargo tutarı
şeklinde olmalı.
Ben alışveriş yaptım geçen ay kask aldım 344 TL kargo dahil. DHL ile geldiği için Türkiye PTT dağıtımı yapıyor. Yani gümrük vergisini kapıda alıyorlar. 54 TL vergi ödedim. Bu ay 313 dolar bakalım vergisi ne çıkıcak. Arkadaşının göndereceği ürün çok büyük değilse hediye paketi tarzında kolileyip üzerine gift yazsın büyük ihtimal vergi çıkmaz.
Western Union 100€ ya kadar para göndermede 15 € para oluyormuş bu yüzden vazgeçtim.Direk e-bay'den alıcam.http://www.ebay.com/itm/Alpinestars-...df897f&vxp=mtr
http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...on=ViewProduct
Fiyat biraz daha uygun ve DHL ile gönderiyorlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)