Euro degerleniyo durduk yere para kazandın onlarda easter tatil calismıyolardır fcmoto candır
Euro degerleniyo durduk yere para kazandın onlarda easter tatil calismıyolardır fcmoto candır
Başlığı biraz canlandırayım dedim.
Türkiye'de beğendiğim kampanyalı ürün fiyatı ekipman totalde 5000 TL tutuyor. FC Moto'da aynı ekipmanı buldum totalde 3150 tutuyor. Arada 2000 TL kadar fark var. Şimdi siparişi verdiğim zaman ne kadar gümrük vergisi ödemem gerekecek?
Yüz kere söylendi. %18. Hesabı da bir zahmet siz yapın.
Çok sağolun, önceki sayfalarda yazıyormuş kusura bakmayın. Şu an her ürüne %10 indirim kodu veriyor. Onu kullanarak kargoyu da bedava getirdim (normalinde 200 TL civarı). Üstüne %18 vergiyi de koyarsak yine avantajlıyım baya. Bakalım. ''Alman'' oldukları için biraz rahatım aslında ama internet alışverişinde hiç belli olmaz
Vergi 18, 15 günde kapında olur ürünler. Fox'un enduro gözlüğünü aldım kask ile beraber gayet memnunum beden sorunu da olmadı düzgün sipariş verirsen sen de yaşamazsın.
Kask ve mont siparişi vermiştim. 1 haftadır gümrükte bekletiliyor. Türkiye'ye giriş yaptığı günden beri PTT Uluslararası PIM'ı aramaya çalışıyorum. Telefona bakan yok. Şaka değil 50 kez denemiştim. En son bugün nihayet operatöre ulaşabildim. Gümrüğe gelmek gerektiğimi söylediler (aramasak hiç haber vermeyip geri göndereceklerdi herhalde) Paketleri inceleyeceklermiş. Daha önce Aliexpress, DHGate gibi sayfalardan birkaç alışveriş yapmıştım hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Böyle sorunlar yaşayan olmuş muydu hiç size? Geri çevirme ihtimalleri var mı? Kaskı falan satmıştım bu kargo gelecek diye. Dımdızlak bırakmasınlar şimdi beni
Çağırma olayı ilginç. Paketleri açma yetkileri var, faturadan huylanırlarsa internetten fiyat da bakabiliyorlar, sizden belge de isteyebiliyorlar. Çağırma yetkileri de var da gerek yok. Ama burası Türkiye.
Aslında yurd dışına gidip almak daha mantıklı gibi çünkü tax free olayı var.
cok avantaj veriyormu bilemedim. aslinda kask almaya niyetim var ama champion helmet ve fc moto yollamada gayet basarili ama ustune vergi ve diger seyler binince uygun oluyormu bilemedim. ornegin begendigim kask 5740tl sitede burdaki tedarikci 6450 istiyor.
Daha önce Çin'den intercom almıştım, gümrüğe cagirmislardi paketi açmak ve kredi kartı ekstresi ibrazı için. Taaa İkitelli'ye gittim Küçükyalı'dan. Ürün cinsine uymayan fatura meblağı yüzünden çağırıyor olabilirler. Verdim paralarını aldım intercomu ellerinden.
fc fotoda 5750 kargo dahil. buraya gelincede kdv ve baska seyler eklenince burdakiyle fark kalmiyor be hoca. yada ben mi yanlis hesap yapiyorum.
fc motoda bedeli 5750 + 18kdv + extra tutar
bunlar dogrumu bilemedim yanlisim varsa affola. dogru sekilde duzeltilirse sevinirim
Yüzde 10 değil de 20 yaptıkları zaman bayağı uygun oluyor aslında.Ben geçtiğimiz hafta motoinden yaz sonu yüzde 20 indirim ile C4 pro karbon modelini 4500 liraya aldım.Tabi bunun üstüne yüzde 18 vergi+ 180 TL kargo ücreti var.Toplamda 5500 civarı bir rakama geliyor.Burada bırakın karbonu standart C4 pro modelleri 7000 lira civarında.Karbon muhtemelen 8.000-8.500 falan olabilir.Aslında FC Moto ve Motoin'in bence buraya göre en büyük artısı fiyattan ziyade çeşit bolluğu.Zevkinize uygun kesin ürün bulursununz.
şu an yurt dışından ürün almanın hiçbir esprisi kalmadı.
2-3 hafta önce aliexpressten aldığım 2 dolarlık ürüne (sibop kapağı) 16 lira vergi aldılar.
%18 falan hikaye, kafalarına göre vergi biçiyolar.
Sizinki vergi değil. Gümrük sunum inceleme vs ücreti.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)