Bak şimdi ya
Geleceğiz büyük olasılıkla, gelmek istiyoruz, ayarlamaya çalışacağız.
Kafamda bir plan var -bilmem insanların aklına yatar mı- şöyle ki:
Buluşmamızda görev dağılımı yapalım, -gönüllü usulü- bir organizasyon sorumlusu çekirdek kadro olsun örneğin.
Etkinlikleri profesyonelleştirelim. İki haftada üç haftada bir, büyük organizasyonlar yaparız.
Örneğin, sonraki hafta, Pazar günü saat 12'de falanca yerde (mesela Patlıcan'da, var mı hala Patlıcan :D) brunch...
Katılım kayıt usulü, 15 gün önceden ilan edilir, sürekli eklenenlerle güncel liste tutulur...
İnsanlar ister motosiklet ister arabalarıyla gelirler, çoluk çocuk bile olur, kapar yeğenimi gelirim mesela
Sonrakinde -toplu sürüşü hiç tasvip etmesem- de tur ayarlarız. Organizasyon komitesi insanları -taleplere göre- böler 2li 3lü (neyse artık 4lü) gruplara, buluşma saatinde herkes bir noktada toplanır, bir yerde yemek v.s. kahve yapılır.
Mesela saat 11'de Çeşme bilmemne sahilinde buluşmak üzere, Güzelyalı'da 10'da toplanırız.
Gruplar ara vererek ayrı ayrı çıkarlar...
Herkes kafasına, tarzına göre tercih ettiği, partnerliğine güvendiği kişilerle sürmüş olur.
Grup bütünlüğü korunmakla beraber, kalabalığın güvenliği derdi kalmaz ve trafik riski azalır.
Sakin gitmek isteyen sakin gider, basmak isteyen tadına bakar.
Herkes toplanma saatinde orada olur.
Etkinliklerin arasını 2-3 hafta gibi yaparsak, hatta ayda bir, ulaşılması güç (yani değerli) olacağı gibi (tadı damağımızda kalırsa iyi olur), hazırlık için insanlara olanak tanınmış olur, tanıtım ve düzenleme için organizasyon kadrosunun fırsatı olur.
ZOr gelirse organizasyon, kadro dönüşümlü olur...
Düşünsenize 50 kişi 100 kişi hoş bir mekanda brunch yapmak ne güzel olur, İzmir'in çevresinde dünya kadar buna uygun mekan var...
Sezonunda denize gidilir.
Ve akla gelen bir sürü etkinlik.
Hem de 100-200 km. 50 kişi sürüş yapmak stres ve riskine girilmemiş olur. Trafiği de felç etmemiş oluruz öte yandan...
Gelenekleştiririz başarılı olursa...
Tahmin ediyorum, etkinliklerin katılım boyutu ve kalitesi arttıkça katılanlar daha da artar.
Evlenip çoluğa çocuğa karışan arkadaşlarımız için de katılım fırsatı doğar belki...
Toplantılarda insanlar sonraki etkinlikler için önerilerini yazarlar, oylarız, sıraya koyarız...
Daha önce üniversite kulüpleriyle, gezi kulüpleriyle çokça yapılmış işler, biraz emek ve zaman ayırabilirsek aslında hiç de fena olmaz...
Şahsi düşüncem... Bilmem nasıl düşünüyorsunuz...
Sana katılıyorum, ayarlamaya çalışalım kardeşim. Kaçırmazsak iyi olur....
Bir de şimdi aklıma geldi, Alper Abilere haber verelim de, ilk kurultayımız(?) için temsilci göndersin "karşı" taraf :D da
Tanışmak için gittim geçen hafta karşı'ya, 3 arkadaşımızla tanıştım; sağ, salim ve memnun olarak döndüm (bir de üşümüştüm)...