Motosiklet emanet vermenin veya almanın adabı nedir?
Reklamlar
-
Arkadaşlar ben emanet olayını hiç sevmiyorum.içim gittiği halde bir arkadaşımdan isteyemiyorum fakat benden isteyen olduğunda istemeyerek de olsa veriyorum.bu işin raconu nedir?nasıl geri çevirebiliriz?tecrübelilerden yardım "tövbeliyim, prensip meselesi..."gibi.kim,nasıl geri çeviriyor?emanet verme işine bakış açınız?
Hayat bize güzel çok şükür
Reklamlar
-
abi daha babam binmedi deyip yapmaya deyip iniyorlar :D
-
cok cok zor durum olmadıkca ne verırım ne alırım.emanetın canı burnunda olur derler malım kıymetlıdır ıyı bakarım. bu yuzden vermem. baskasının kı benımkınden daha degerlıdır. zarar vermeye kıyamam bu yuzden de almam.bu konuda hassas oldugum ıcın karsımdakıler de saygı gosterır. he gostermeyene kıbarca bıldırırım. YOĞĞ ağabeyyy bısey olmaz dıyene dısımı gosterırım. zira kesınlıkle bısey olur. murphy kanunu dıye bısey var yahu. olmaz olmaz. o bıner olur dıyecegım o kı. net ol. verme canın gıdecekse ;)
-
2008 senelerinde emanet aldığım 600RR'ı virajda patlattım. 3500 küsür bir ücret ödedim (parçaları e-bay)'dan getirdik... Ki o zamanın parasıyla 5000civarları bir ücret çıkarmışlardı.
Emanetin canı ağzındadır derler. Emanet almamda-vermemde... Hatta ölüceğimi bilsemde almam bu saatten sonra
Emanet verme olayına gelince; RR için konuşursak mesela... Yok abi konuşmaya gerek yok, kimseye vermem
-
gaz teli gidik , yolda stop ediyor, vs fren tutmuyor gibi şeyler söyleyebilirsin. çok kıramayacağın biri ise gideceği yere bırakmayı teklif et.
-
al sana dersin (elinle nah yaparak) şakaya vurursun
-
ne alırım ne veririm de konu kapansın
-
Ben fren kitliyor gaz takılıyor gibi bahaneler söylüyorum çok acil derse gideceği yere kadar götürüm 2-3 tane çok iyi arkadaşım var onlara şüphesiz veririm onlarda bana verir çnkü hepsi çocukluk arkadaşım ve en ufak sıkıntıda birbirimize yardımcı oluruz.
-
sakin ol brokoli biz de verip almıyoruz ama işin inceliğini öğrenmek istiyorum.babam "tövbeliyim, kusura bakma" der mesela arabasını isteyenlere.
"abi daha babam binmedi deyip yapmaya deyip iniyorlar" bu da çok geçerli ve nazik bir cevap.benim amacım gönül kırmadan bu işi halletmek.teşekkürler cevaplar için
-
"Mümkün değil dostum" dediğinde karşındaki kişi konuyu anlayışlı bir şekilde kapatacaktır.
live fast, die young
I am fucking crazy, but I am free
-
Okadar kötü bir durumki , 1 kez karşılaştım . En yakın arkadaşımdı mecburen verdim. Ama sanırım birdaha vermem gibi gözüküyor. Sanırım safım , hayır cevabını veremiyorum, içimden gelmiyor.
-
Birisi demişti. Motor diş fırçası gibidir sadece sahibi kullanır diye . Aynen o hesap Motoru isteme benden buz gibi soğurum senden dersin hehe
-
biz türküz AT AVRAT SİLAH emanet edilmez,
bu üçlüde atın yerine günümüzde motor geliyor
-
motor dükkanın önünde dururken kıramayacağım bi abim geliyor.ver şu anahtarıda 2 tur atıyım yeaa falan yapıyor bende şakayla karışık getir 4.800 veriyim,sağ salim gelirsen paranı geri veririm diyorum.Allah korusun motor bu
-
Güveniyorsam , ehliyet sahibiyse veririm , verdiğim gibi isterim , yani temizlik ve yakıt !.
-
Söylenenler ilaveten işin hukiki boyutunuda düşün derim..
Mesela emanet verdin,allah korusun diyelimde kişi kaza yaptı yaralandı veya vefat etti..
kendisi veya ailesi size çok rahat tazminat davası açar ve mahkeme yolları başlar..
karar nasıl olabilir bir araştır istersen..
vesselam..
-
mitmuallim adlı üyeden alıntı
Söylenenler ilaveten işin hukiki boyutunuda düşün derim..
Mesela emanet verdin,allah korusun diyelimde kişi kaza yaptı yaralandı veya vefat etti..
kendisi veya ailesi size çok rahat tazminat davası açar ve mahkeme yolları başlar..
karar nasıl olabilir bir araştır istersen..
vesselam..
2009 muydu 2008 mıydı neydı babamın arabası vardı. Satmıştı bi arkadaşına arabayı çevirmişler adamda ehlıyet yoktu araba babamın ustuneydı ama adam işlemlerle fln ugrasamam dıye parayı verıp anahtarı alıp kullanıyordu araba onundu artık. arkadsıydı pederin. arabayı cevırmısler babama ceza kesmısler ehliyetsiz kişiye araba satma cezası diye. Birde bu arkadsın dedı gıbı dusunsene kaza yapıcak birinin canına kast edicek vs fln sıkıntııı ki kendi canınıda dusun yanı . Oyuncak değil dostum bu kusura bakma derım ben olsam
-
benim dediğim istediğin yere götürürüm ama anahtarı vermem ha şöyle bir olay var gelirler rolantide motor çalışır çok titriyor bu lan diyenler kendi motorunda vidalar yere düşcek benim motorun titremeyi takanlar var :D
-
beko12345 adlı üyeden alıntı
Okadar kötü bir durumki , 1 kez karşılaştım . En yakın arkadaşımdı mecburen verdim. Ama sanırım birdaha vermem gibi gözüküyor. Sanırım safım , hayır cevabını veremiyorum, içimden gelmiyor.
beko kızma ama cok guldum ya :D hızlıca okudum cumlelerı. hey allahım ya :D
gercekten ozur dılerım tekrar
-
Olmaz diyorsun. hepsi o kadar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)