Bu bendeki 2. cb ilkini 0 km aldım 8000 km kullandım ikincisini de 10000 km de aldım ve şuan 13000 de hala kullanmaktayım.Bırakın herhangi bir sorunla karşılaşmayı lastiği dahi patlamadı sadece periyodik bakımlarında servise götürdüm o kadar.Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkaramamış diye bir laf varya o deyimi hatırlattı bu konu bana
Yahu adamlar olayi fenerbahce galatasaray cekismesine cevirmis baksana birine ne sorun cikariyor cb diyorum adam cevap veremiyor smile yapiyor 14 yasinda ergenler gibi cevap yaziyor bir digeri cb nin cok yaktigini soyluyor.. aslinda bunlara cevap vererek degerli vaktimizi harcamamiz bile sacma. Ben ve yakin arkadasim CB aldik, arkadasim resmen canini cikariyor dag bayir kros parkuru demiyor dereye bile sokuyor motoru daha en ufak sorun yasamadi o da bende.
Dunku coluk cocuk anlatsin dursun,forumda beni taniyan kisiler cok iyi bilirler ki kullandigim motosiklet bir ariza cikarirsa ve bu benden kaynakli degilse siçar sıvarim. Ayni sey CB de başima gelirse (Allah korusun) siz ozaman seyir eyleyin gumburtuyu.
Forumda motoruna bok surdurmeyen,uzay mekigine binen(kendince) ama motosikletini gordugumuzde bi taraflarimizla.guldugumuz kisiler de oldu. Şasesi yamuk,yag yakan,elektrik tesisati sorunlu,gostergesi calismayan vs motosikletini burda "yeni aldim bebegimi tertemiz daha sıfır gibi" yazanlari da gorduk.. ee biz neler gorduk neler.. iki lastik tamr edip motosiklet ustasi olan da gorduk..taaa istanbullardan gelip kimsenin cozemedigi motorumun arizasini cozen ve ustelik tek kurus para almayan da gorduk.. yolda kaldigimizda 91 viragomuzla gece yarisina kadar ugrasip bize yardim eden 10 numara adamlar da gorduk, diger yandan on takimi ve janti yamuk motorunu kiz gibi hic sorunu yok diye kakalamaya calisan da gorduk. Siz mavali yazin biz burdan onu da okuruz, he tamam sizsiniz, 2 terim ogrendiniz 3lastik tamir ettiniz CDI dediniz cbf dediniz hepiniz basimiza muhendis kesildiniz. Madem okadar cok biliyosunuz acin bi tamirhane? Benim ustan sadece motosiklet tamir ederek 3 katli bina yapti kendine,85.000 tl lik arabasi var bir suru motosikleti var,3 cocugu var en iyi sekilde yasatiyor ve arsalari var vs vs.. bu adsm askerden geldiginde cebinde 5 kuris parasi yoktu hepsini bilgisiyle ustaligiyla yapti ve bu adsm bana CB al korkma guzel motor o paraya dedi. Siz profesorsunuz ya ondan iyi biliyodunuz ya cok.merak ediyorum ne is yapiyosunuz? Neye sahipsiniz? Nekadar kazaniyosunuz? Ah benim canim.profesorlerim.sizin 5 apartman ve 200.000 tl lik arabalara binmeniz lazim? Hayirdir neden ybr ye biniyorsunuz? Oysaki hayabusalari hak ediyorsunuz benim canim profesorlerim :( yazik harcaniyorsunuz.
forumda daha dün gece adam erzurum a çıkınca cb si kafayı yemiş vede sorunlarını okumaktan sıkıldım sen gelmiş bu kanıya nerden vardınki diyip daha yazmış olduğun konunun ne olduğunu bile bilmemezlikten geliyorsun ya da çok eğitimsizsin yazılanları idriak edemiyorsun. olayı birde fenerbahçe gs çekişmesine benzetip kendi meşrebince mantıkla ilişkilendiriyorsun ama burda bizlerin tuttuğu bir taraf yok işte diyorum ya herşeyin başı eğitim
sen ustana sor bakayım cb125 teki tirteşimi kesebiliyomuymuş sana o kadar önermişye hani? yoksa sorduğunda her motor titrer motor dediğin bi nebze titricek normal mi diyecek merak ediyorum ahahahahhaha
buda kayıtlara geçmiş bir şikayet hatta youtubedede ayrı video var birinin
http://www.sikayetvar.com/sikayet/de...itresim-sorunu
bi ybr alamadın mı beee yazııkkkk napacan mecburrrr
hadi tekerin düz bassın keyifli sürüşler dileğiyle
Mustafa Kemal Atatürk
Bu mu yani ariza dedigin? Hal bana ariza yazamadin buraya? Titresim konusu defalarca yazildi cizildi, sen rahat ol ben ybr alamadim degil almak istemedim. Ben 2008 zx6 yada bindim 96 VN1500 ede. Cb nin titredigini bilerek satin aldim ki el ayak uyusturan bir titresim olmadigini kullanan herkas bilir. Tutmussun bana sacma sapan bir sikayet gostermissin. Ybr den hic sikayet eden yok mu? Ben kac tane ybr esd sahibi gordum benim motoru gorup yanima gelip sacma sorular soran "titresim var mii?" He var titresim var pokifonik ve mms te var. Sonra o sacma sorularin devami " kac basiyo?" Gibi yani ayni surda cb yi elestirenlerin mantigi, yok 132 gordum yok 123 gordum bilmemne. Sonrada bana " keske bende honda alsaydim diyen ybr sahipleri gordum bir tanesi de 100 metre ilerde koltugunda naylonuyla satiyor ybr esd sini. Simdi ybr esd cok mu dandik? Senin mantiginla dusunecek olursak evet dunyanin en dandik motoru. Surada yazdiklarimi anlayacak biri olmadigini cok iyi biliyorum yazdiklarim da sana degil aslinda belki burada binlerce kisi bu basligi okuyacak, neyin ne oldugunu bilsinler diye.
Bu forumdan 2 kisi gecenlerde bir bulusmada denk geldi "cok titriyomus cb serkan,nasil rahatsiz ediyor mu seni?" Dediler. Bende sok oldum ve forumda cok bilen profesorlerin yanilttigi (aslinda kandirdigi) arkadaslara anahtari verdim turlayip geldiler ve ikisi de isyan etti. Isyanlari forumdaki bilgi kirliligineydi. Sen ve senin gibi çok bilmis profesorlerin, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan super ustalarin yaptigi yorumlaraydi. Bu kisilerden ikisi de ybr sahibi. Biri askere giderken ybr sini forumdan burak'a satan Berkay(nick i Sao) digeri de Ugur Ak.
Bir bsska bulusmada yalovali Mevlut abiye(mezit) dedim abi gez diye ama emanet motora binmem dedi. Amacim senin gibi işkembe-i kübradan sallayanlara ispat olsun diye, burda her basliga yaptiginiz muhabbetlerin ne kadar boş, ne kadar insanlari yaniltici oldugunu bilsin gorsunler diye. Ve simdi o adamlar senin yazilarini okuyunca eminim ki biryerleriyle guluyorlardir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:34 ----------
E yeter da artik dostum,biktik illalah geldi boylelerinden. Her konu hakkinda uzmanlar,bunlar evde harcaniyorlar.baksana Barkin Bayoglundan bile bin kat iyi biliyorlar ama ne hikmetse Barkin televizyonlarda S1000rr lari deniyor,yurt disinda ktm in henuz satisa sunulmamis modellerini deniyor ama bu vatandaslar ybr ile piknige gidiyor bakkala gidiyor. Benim uzuldugum nokta bu arkadaslarin harcanmasi. Bir Eralp nickli uyemizden ne eksikleri var? Yada motosiklet hakkinda birsey bilmedigini ima ettikleri ustam guzel paralar kazanirken,piknige 85.000 tl ye aldigi koltugunu sigara yaksa kaskonun karsiladigi arabasiyla giderken neden bu kesfedilmemis yetenekler okadar iyi durumda degil? Sen simdi uzulmedin mi? Hadi sende benim gibi yap ve cem yilmazin dedigi gibi "elini vicdanina koy"
Honda daha önce bu kadar karın ağrısı yaratmayı başarabilen bir model daha üretmiş miydi acaba?
Ben de şikayetçiyim motordan. İnsanlar üzerinde ciddi derecede karın ağrısı yaratıyor. Sanırım yan etkisi.
Ha bir de; çok az yakıyor yahu bu motor, bu kadar olmaz! Servise göstermeyi düşünüyorum. Sonra ne bileyim, şimdiye kadar hiç yolda bırakmadı. Ne biçim mekanik bir alet bu, şüpheleniyorum.
Neredeyse aynı fiyata satılan akıllı telefon diye tabir edilen son teknoloji ürünü cihaz bile arada bir donar, resatart ister ne bileyim?!..
Bir de unutmadan;
Bu motor çinlidir diye her fırsatta itin kötüne sokan arkaşalar, kendileri çinli motorlara biniyorlar ya, o noktada aha böyle kilit oluyorum:
Madem çin malı kötü sen neden biniyorsun? Param ona yetti mi diyeceksin? E aynı fiyat işte bu da?!...
Pastam dursun karnim doysun yok oyle illaki biraz sirun cikar ama bi ramzey ugur derindondurucu kadar ugrasmassin orasi kesin cin mali olmasina karsin ustunde honda yazmasi tum esksiklerini kapatir ki bu fiyata bence hersey normaldir ace dersen facia derim o ayri
Ben kullanıcısıyım diye motoru övmüyorum suan 1000 km ye yaklastım hepsi şehir içinde ufak tefek e5 e cıkmalarım oldu . 100 km de bazen gaz acmama ragmen 2-2.5 litre civarı yakıyor . Ki rodajda henüz motor. He siz dersenizki 3650 tl ye daha iyi bir motor alırım derseniz alın. Ama cb alan adam Honda kalitesini bildiği için almıstır. O çinlilerle bigün yolda kaldıgınızda kafanızı vuracak yer bulamıyacaksınız . 105 110 u gecmediği dogrudur. napsın motor 124 cc 10.3 beygir nereye gitcek ne yapsın el kadar motordan ne bekliyosunuz Ben memnunum kardeşim şu motoru kötülemekten vazgecin . Motorun üstüne birkere binmemiş kişilerin motor hakkında yorum yapmalarını hic anlamıyorum zaten.
aga ağzı olan konusuyo.. hangisi bi depoyla 600km görüyo.. hangi cinli 125 te bu kadar kaliteli bir aydınlatma var.. hangi çinli 125 in bi yeri bozuldugunda servise götürüp al kardesım senin malının burası arızalı dediğinde 2 yıl arkasında duran bi servis var.. bırakın allah askına ya. binen binsin.. binmeyen hasetlensin..
Bu saydıkların çinlimi, bunların hepsinde cdi varmışta bu yüzden mi daha az yakıyorlarmış, kaç derece açıyla yakıt artıyormuş, bu sefer hiç bişey anlamadım
Bak şöyle diyiim, bana pakette kullanılan Honda CB getir( km si önemli değil ), karşımada kaç cc olursa olsun, ona bile varım herhangi bir 50cc çinli koy, yinede daha uzun yol giderim
Yani neymiş, biri Honda imiş, diğeri Honda değilmiş... vay arkadaş dönüp duruyor mevzu
2 litreyi kac kmh hızla yakıyorsunuz acaba 50 ile giderkenmi ?)
bu kadar kötülenen bi model görmedim. Biri ak lamaya, biri pak lamaya çalışıyor. Zaten kimse yolda bırakır demiyo ama çoğu kimse benim gibi bu modeli honda ya yakıştıramıyor. Ace de öyle.
50 ile giderken cok titresim oluyo. 30 dan yukarı cıkmıyoruz biz bu hafta sonu bu forumdan bir drift kullanıcısı bir arkadas kullandı motorumu. 120 gördü yolda kendi dirftiyle.. indi benim motora bindi bi tur attı geldi sen buna mı titriyo diyosun.. al driftle bir tur at dedi..
Bi kac islemle o titresimi zıfıra indirebilir egzozda bir sürü susturucu var !
servis halleder heralde ? garanti dışı kalırmı acaba..?? pardon ya garanti zaten sözde vardı dimi..
Garanti dısı kalacagını sanmam
Garantilik isin yok lazım olursa motoru aldıgım bayi yardımcı olur motor blogu tas gibi 90 kmyi kontak kapamadan geldim
cb nin koltuğu sert ybr ve cbf e göre titreşim i var bunu kimse inkar edemez
am şöyle de bi durum var bi köylü modeli kadar da titremiyor
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)