Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar,
Ben şuan 8.sınıf öğrencisiyim ve yıllardır MotoGP yarışçısı olmaya hevesliyim. Böyle bir pist yarışçısı olmak için hangi liseye gitmem gerek?
Şimdiden teşekkürler :D
Öncelikle iyi akşamlar arkadaşlar,
Ben şuan 8.sınıf öğrencisiyim ve yıllardır MotoGP yarışçısı olmaya hevesliyim. Böyle bir pist yarışçısı olmak için hangi liseye gitmem gerek?
Şimdiden teşekkürler :D
Motor sporları meslek lisesi Türkiyede yok öyle bir lise, olmayacak duaya amin denmez. Hevesini kırmak gibi olmasın ama...
Motogpde yarışanlar senin yaşında zaten pistte oluyorlar. Çocukluktan karting, pocket bike gibi dallarda başlıyorlar. 16 yaşındaki toprak şuan r6 cupta başarıdan başarıya koşuyor ayrıca RED BULL MOTO GP ROOKİES CUP da yarışıyor. Yani senden geçmiş hemşerim Ama uygun şartları oluşturduğunda TMF yarışlarına katılabilirsin, şartları kolay. Giriş ücreti,sporcu lisansı, motor, deri tulum falan.
Urfa motogp sihirbazlık ve büyücülük meslek yüksek okulu
Toprak razgatlıoğlu diye birisi var geleceğin kenan sofuoğlusu diyorlar 13 yaşındaydı sanırım yanlıs hatırlamıyorsam googleden bı yaz araştır ama o hevesler çok değişik hevesler boşver sen
Uslu bir çocuk olursan rüyanda şirinleri görebilirsin :D Şaka bir yana boşver bu ülkede o işe adamak seni geç aileninde varını yogunu sana motor ve yol parası için harcamasına sebep olur.Sponsor yok,antreman yapılacak pist yok,antrenör desen zaten yok.O motora bakıcak geliştiricek usta lazım bizimkiler mübarek Brazzers gibi buldugunu havada yakalayıp soyma işinde uzman öyle tamiratmış müşteri memnuniyetiymiş hele hele yeni birşeyler yaratıyım deneyim gibi şeylerin uğramadığı tipler.Toprak Razgatlıoğlunun babası iyi motorcu çevresi var ancak videosuda var adam varını yogunu çocuguna yatırmış daha yeni yeni ceplerinden para çıkmamaya başlamış senelerdir eksideler ve cepten yemişler yani.İleride de kazanacagının garantisi yok kısacası güzelce izleyin ve zevk alın.
Küçük arkadaşım hevesini kırmak istemem ama çok zor bir yol bu başka mesleklere yönelmeni tavsiye ediyorum ileri doğruda öyle olacak zaten.
Biz ortaokula giderken astronot olacağım diye tutturan bir arkadaşımız vardı şimdi ise fikri tamamen değişti.
kardeşim hiç bir şey için geç değildir sen önce bilinçli ol sonrası kolay..
çevrende adam akıllı motorsiklet kullanan varsa git trafiğe kapalı alanda öğren sonra içindeki yaramazı körertmek için haftada bir trafiğe kapalı alanda sürme imkanın varsa sür
yarışçı olmak istiyorsan yarışcı ol tornacı olmak istiyorsan tornacı ol burda sana brak yarışçı da neymiş - he he çok zor bi meslek gibi cümleleri kuran abilerim olur muhtemelen benim ne hattime bir bireyin isteklerini çarpıtmak.
çevrende sana bu konuda yardım edebilecekler varmı
Aile çok büyük faktör ailen ne diyor bu duruma ?
bir de bildiğim kadarıyla bu işlerin lisesi olmuyor zaten o yüzden memleket bu kadar apaçi dolu öğretseler 70 yaşındaki kadına makyaj yapsan bi fark yok şahinciler anlardı...
mumtemelen iyi ve kötü örnekler vardır etrafında onlara bak iyi'yi kötüyü sen ayırt et örnek al
sınıf arkadaşım lise 1 de pavyon açıcam diyordu liseden erken mevzun oldu (ben sonsınıf öğrencisiyim) şuan bir türkü barda garson :D
Yeterli miktarda paran varsa tabiki olabilirsin. Nice yarışçı olmuş kişiler, maddi durumlar nedeniyle yarışları bırakmak zorunda kalıyor.
Şöyle bir genel olarak özetlesek, Moto GP'ci olamiyormuyum yani ... :***(( ://
ben geçen gün valentino rossinin 4 yaşında iken motor üzerinde yaptıklarını gördüm, ona dayanarak çok geç kalmışsın diyorum.
kıyıda köşede 1 trilyon paran varsa olur... tabi devamının da gelmesi lazım...
işte gerekli ayrıntı...
Türkiye Motosiklet Federasyonu
İstanbul: A.O.S.S. Nazmi Akbacı İş Merkezi No:87 - 34398 Maslak / İSTANBUL / TURKEY
Tel: +90 212 328 34 06-07
Faks: +90 212 328 34 08
http://www.tmf.org.tr/lisans.php
supersport meslek lisesini tavsiye ederim taban puanlarını bilmiyorum iyi çalış bu sene :D
profesyonel hedefler varsa eğer motosiklet eğitimine başlama yaşı beştir. Ama eğer çok çok paran varsa, çok iyi eğitmenlerden özel eğitim alıp, sürekli pistte antreman yaparsan ancak kendini geliştirebilirsin. Bu şekilde bile çok düşük ihtimal ama en azından şansın olur. Tabi motogp için bunları söylüyorum. Yeterli bir eğitimle ve imkanla alt kategorilerde yarışacak seviyeye gelmen zor değil.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)