Chopper Alıcam Bilgi Sahibi Değilim Tavsiyelerinize İhtiyacım Var
Reklamlar
-
Herkese merhabalar;
Ailemle 6-7 süren müzakereler sonucunda motor almam için hiç bir engel kalmadı.Üniversite öğrencisiyim 2000-3000 TL arası bir bütçe ayarlayabiliyorum.
Tarz olarak sadece chopper düşünüyorum.Bilgi sahibi olmadığım için size danışmak istedim.Keeway 150 - Küba 150 modelleri görünüş olarak hoşuma gitti.Bu fiyatlarda bu tarz için bana ne nası tavsiyeler verebilirsiniz ? Alırken nelere dikkat etmeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
keeway 150 iyi diye biliyorum hatta yakın bir zamanda arkadaşım alıcak
çok fazla seçeneğin yok aslında o fiyatlara ölü çinliler var birde 150 lik chopperlar var
ha bak şimdi aklıma geldi;
regal raptorun 100,125,150 cc lik motorları var istediğin bütçee uygun bunlarada bakabilirsin
ben 100 lük regal almayı düşünüyorum 2-3 tane arkadaşı kafalarsam ortak alıp onu harbiden choppera çevirme hayalim var çok güzel olur
-
Anladım teşekkür ederim bende aldıktan sonra ufak tefek modifiyeler yapabilirim ama onun için önce bişeye karar vermem gerekiyor.Her kafadan ayrı bi ses çıkmış bu söylediğim 2 motor için o nedenle kafam karıştı.Raptor'a bakayım.
-
Dostum ben 2,5 sene cinli chopper kullandim. Butceni ele alinca superlight a bulasma derim eski ve sorunlu makina piyasadakilerin buyuk kismi parca sorunu cok fazla en ufak agrizada motorun uzun sure yatar buda motordan sogumana neden olur. Regalin 150 cc lik modellerini bir gozden gecir bence ama cinli chopperda ucuz arama cunku ucuz bulamazsin sorunlu bulursun.
-
ben mct kullanıyorum ilk aldıgımda bı kac sorunu vardı muaynesı fala yoktu suan gayet ıyı kullanıyorum tek sıkıntım askerlık zamanı geldı satmayı dusunuyorum temizini bulursna tavsıye ederım temız derken ıcı dısı bır olsun motorun ne tek dısına bak ne motoru saglam bunu alıyım de yada kanunı tıger onerırım sehır ıcı bıraz yorucu ama hızı falan tatmın edıcı
-
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Peki 150 lik chopper'dan ses beklentisi nasıl olmalı yada ses modifiye edilebiliyor mu ?
-
AnılSimsek adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Peki 150 lik chopper'dan ses beklentisi nasıl olmalı yada ses modifiye edilebiliyor mu ?
usta sen o işi hiç girme kurcalama en iyi sesi orjinal esi egsoz'u açıyorlar falan gürültü kirliliyinden başka bişey değil.
150cc den tatmin edici bi ses gelmez ama kulağı tırmalayan kötü bir seste gelmez pıp pıp pıp gidersin yani herkezin dönüp sana bakmasını bekleme
ayrıcı bu konu'un takipcisiyim bende merak ediyorum o bütçeye ne alınır ? regal'lere baktım 150cc leri 4.000 tl diyor sıfırı sanırım 2. elini bulmak zor
usta bu arada motora 3000tl ye kadar bütçe ayırmışsın motor ekipmanlarına ne kadar ayırdın malum bunun kaskı var montu var eldiveni var dizliği var
--------Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir 1985-2000 2013-20..--------
JeT KaMiL'in OĞLU
-
2 ci el regal alabilirsin kendine güvenin iyi ise 250 cc de alabilirsin bu tip motorların kullanışı,oturmu rahattır kolay kullanılır.İstanbulday san yardımcı olurum.
-
gv650i adlı üyeden alıntı
2 ci el regal alabilirsin kendine güvenin iyi ise 250 cc de alabilirsin bu tip motorların kullanışı,oturmu rahattır kolay kullanılır.İstanbulday san yardımcı olurum.
peki abi kullanış açısından rahat demişsin bende yeni başlıycam bu motorlar bence şehir içi pek kullanışlı değil özellikle yeni başlayanlar için diyer tiplere göre daha uzun şase daha iri görünüş hada büyük gidon
bunlar yeni başlayan için dezavantaj olabilirmi ?
1.500-2.000-2.500 TL arası ne alınabilir ?
malum 350-500 tl arasıda koruma ekipmanına ayıracağım
JeT KaMiL'in OĞLU
-
acemi arkadaşlar bu hatayı hep yapar !! güzel bi scooter al
-
DKN adlı üyeden alıntı
abi genelde şu anlayış hakim scooter tipi motorlara sanki ehliyet gerekmiyor yani şu konuma geçiyor
+Ehliyet aldım bi scooter alıyım
-Manyakmısın oğlum ehliyetin var vitesli motor alsana....
yani ehliyetin varsa vitesli motor kullanma zorundasın gibi bir görüş var yani
scooter aslında başlangıç için çok iyi motorun nerde durması gerektini öğretiyor trafikteki yerini öğretiyor trafiği öğretiyor ama alıcaksın 3 ay sonra yetersiz gelicek ama bi YBR 125 alsan 1-2 sene işini görür
birde bu tarz meselesi
JeT KaMiL'in OĞLU
-
DKN adlı üyeden alıntı
bana görede scooter yürüyen tabureden farksız denge yok alette.. maxiciler üstüme atlamasın lafım size değil
-
abi fazla iri olmayan yani cruiser tipi başlangıç motoru alabilecek modelleri neler ? yani nette bakıyorum koca koca benzin depoları kocaman farları yeni başlayan adama göre çok kötü bence
-
annem chopper motosiklet hastası ben ise racing benim aklımda cbr125 vardi ki annem regalleri görünce :D birazcik regali araştirdim ve 15 kişiden 13ü alma kesinlikle alma pişman olursun 2side iyi duymadım dedı :D , sonra racingi 2. motosiklet almak istedim ve drift aldim ahanda anım budur
-
aslında drift te çok güzel bir seçenek işte kararsızlık böğle bir şey
-
valla driftten cok memnunum ben tek sorunu tekerlekler degiştir bas yoluna git
-
Eğer ille chopper olsun diyorsan Yamaha Virago 250 nin Çinli klonları var.Onlara bakabilirsin.
-
o paraya cruizer tarzı istiyorsan mondial kt 125 ve ya seyhan 150 alırsın diğer modeller ikinci el alırsın. dediğim modeller tam cruiser olmasa da commuter cruiser arası bi yerde elin azcık anahtar tutuyorsa ve titreşimden rahatsız olmam dersen tavsiye ederim
-
Ben maxi alıcam diye kafama koymuş, bu dünyaya o hedefle girmiştim. Eğitimim sırasında bir gün boyunca scooter kullandık, ertesi gün ybr125 lerle vitesliye geçtikten sonra alt üst olmuş, bütün scooter isteğimi arzumu kaybetmiştim çünkü vitesli kullanmak hem daha keyifli geldi hem de motorda olmazsa olmaz bir kural, motorla tek bütün olma olayını en iyi o şekilde gerçekleştirebilmiştim, dönüş eğitimlerine geçtiğimizde de kendimi çok daha güvende hissetmiştim. Aynı gün hem chopper, super Sport, naked ve çeşitli motor hacimlerinde motorlar kullandık. Sonra birebir eğitime geçtim ve 250 CBF, belli bir süre tecrübeden sonra 500CBF kullandım. İyice acemiliği attıktan sonra motor alma aşamasında bir de kawasaki 500 enduro kullandım ama yeterli yol tecrübem olmadığı için nc 700S ile motor hayatıma başladım. Kısacası, şansın varsa değişik motorlar kullanmayı dene derim. Chopper bana zor geldi, oturuş ve de virajlarda dönüşte çok tedirgin oldum ve hiç bulaşmadım. Gerçekten meraklısına hitap eden çok özel bir motor chopper. İyi bir eğitim ve tecrübeden sonra başlamak daha iyi gibi ama benimle beraber başlayan ve benden bir kaç seviye geri olan bir arkadaş chopper aldı ve ilk zamanlar çok yoroldu ama sonra iyice açıldı. Zevk meselesi sonuçta, nasıl rahatsan ve keyif alıyorsan o motor senin için en idealdir, bu scooter da olur Super sport da olur.
Umarım yolun başında olan benim gibi birinin tavsiyeleri aydınlatıcı olmuştur Çünkü motor seçme aşamasını oldukça bilinçli geçirdim ve şimdi motorumla çok mutluyum.
-
ben de 2-3 ay sonra 1500 - 1700 bütçeyle keeway düşürmeye bakıcam ehliyet geçsin bi elime. Konuyu takip ediyorumm
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)