Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Evli,çocuklu,motosikletli

REKLAM ALANI
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Evliyim,kendini köpek zanneden ruh hastası bir kedim var.Şimdilik uzunca bir süre çocuk yapmayı düşünmüyoruz.Evlenmeden önce eşimin ailesinden ve kendi ailemde oldukça baskı gördüm motosikleti bırakma konusunda ama kimseyi dinlemedim.Açıkçası baştan ben de eşimle beraber motosikletle gezmenin eğlenceli olacağını düşünüyordum ama eşim kesinlikle bir motosiklet insanı değil,pratik değil,çok telaşlı,çok korkak.Ani bir durumda bana kolayca kaza yaptırabilir.Bir yere giderken bavul bavul eşya alıyor onun eşyalarını motosiklete sığdırmak,onunla uzun yola gitmek imkansız.Bir de Türkiye'de sokakta düzgün yürümeyi beceremeyen insanların araba,minibüs,kamyon kullandığı gerçeğini göz önünde bulundurursak eşimin güvenliği için onu yanıma almayı pek sevmiyorum.O yüzden konu motosiklete gelince yine bekar sayılırım,zaten artçı almayı oldum olası hiç sevmem.Benim için motosiklet yalnız kalmak,kafayı dinlemek sorunlardan biraz olsun uzaklaşmak için güzel bir yol.Çocuk filan olursa sorunlar daha büyük olacağından daha hızlı kaçmak için daha iyi bir motosiklet alırım büyük ihtimalle.
    Araba konusuna gelince arabalar benim için bambaşka bir tutkudur.Ama bana zevk verecek arabalar 70.000-80.000 TL den başladığı için bu aralar sadece işimi görecek ve sadece ulaşım taşıtı olarak kullanacağım ekonomik bir dört tekerlik götürgeç arıyorum.Ama ara sıra aklım eski model tek kapı Audi,BMW,Honda ve bütçeme uygun benzer sportif araçlara gözüm kaymıyor desem yalan olur.
    TAYFUNBORA bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Cbf150
    Motorum, arabam, bisikletim var ama kızım bisikletten bile korkuyor, büyüyünce bana araba sürmeyi öğret diyor

muhittinKaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer900
    Neredeyse Evlilikte Hepinizden Tecrübeliyim.
    Hanımların Karşı Oldukları MOTOSİKLETLER değil,
    Ellerinin altındaki bebeklerinin ÖZGÜRLÜĞÜ tatmasıdır.

(Bu söz tescillidir, alıntı yaptığınızda lütfen belirtiniz)
    Thracian, TAYFUNBORA ve acemi çaylak bunu beğendiler.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı wolrath adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evlıyım . cocugum var. rr ım var. tek kapı arabam var :D
    bu arada bı de JR jack russel'ım var :D

dıyecegım o ki.sızden oncekı jenerasyonu ....tır edın hayat sızın hayatınız.karısmalarına ızın vermeyın.ama yasarken aldıgınız rısklerın bokunu cıkarmayın.herseyın lımıtını bılın.ınsan gıbı adam gıbı yasayın.duanızı edın.olursek zaten oluruz ama olmeye davet de cıkarmayalım yeter derım

TAYFUNBORA, yzerman, Thracian ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1150 R
    Sanırım en şanslı benmişim. Ilk motorumu babam aklıma soktu ve üniversitedeyken bana motor aldı.
    Eşimle 5 senedir evliyiz ve evlendiğimiz hafta altınları bozdurup motorumu değiştirdik. Kendisi çok seviyor motor ile dolaşmayı.
    Tabiki tam koruma. Bende ne varsa aynı özellik korumalar eşimde var.
    Yine son aldığım motorumuzun onayını eşim verdi ve aldık. Eski motorlarımı trafik olmayan alanlarda
    Kullanıyordu ama yeni motorumuzu kullanması gerçekten zor gözüküyor. Bir gün çocuğumuz olursa belli bir yaşta arkama oturmaya başlayacaktır muhtemelen.
    yzerman ve TAYFUNBORA bunu beğendiler.

yzerman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha fz8
    Çok güzel paylaşımlar , çok güzel fotoğraflar gerçekten..Motosiklet tutkusu bir zehir gibidir,ama tedavisi yoktur derler ya hani bende de öyle oldu.her kış biraz törpülenir ya da sen öyle sanırsın ama yaz geldi mi ,motosikletler bir bir garajdan çıktımı...işte o zaman tekrar kıpır kıpır olur insanın içi .ilk deneyimden itibaren özgürlük her an seninle.çok sıkıntılı bir anınızda bile motosiklet alır sizi bir yerlere götürür,sakinleştirir,telkin eder,tabiri caizse pamuk gibi yapar.
    Hevesli arkadaşlara eşlerini ve ailelerini ikna etmede başarılar dilerken bunu adım adım,sindire sindire yapmalarını öneririm.belki ufak bir scooter hem başlangıç için tavsiye edilirken arkasındaki çanta ile ufak tefek market alışverişleri de motosiklet almanın bahanesi olarak açıklanabilir bence ;)
    TAYFUNBORA bunu beğendi.

barisim1985 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha nouvo
    Alıntı yzerman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar ,

Çok mu yanlızız?sayıca çok mu azız bilmiyorum ama ben biraz kendimden bahsetmek
    İstiyorum ve özellikle evli ve çocuklu arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
    çok sevdiğim motorumu eşimin tüm karşı çıkmalarına rağmen aldım.hem çocuklarımız olduğundan ,onların motosikletli bir dünyaya alışık büyümelerini istemiyor hem de benim kaza yapmamdan dolayı çok korkuyordu(arabayı hızlı kullanmam eksi bi puan tabi)ama uzun uğraşlardan ,türlü sıkıntılardan sonra tüm aile baskısına rağmen kavuştuğum motorum öncelikle bir scooter idi.artçı için çok rahatsız bir selesi vardı,sonra cbf 150 aldım ve bu motorum ile bana motosiklet konusunda hep gider yapan eşimi artçı olarak arkama alıp bu nefret ve ön yargıyı biraz kırdım.sonra kendisine ful koruma ve kıyafet aldım, biraz daha heveslendi.hatta ben işten gelince motorla çıkacak mıyız, biraz dolaşsak mı gibi kelimelere bile şahit oldum Gerçektende insanın en çok hoşuna giden şey bence böylesine eğlenceli , pratik ve gerçekten özel hissettiren bir deneyimi çok sevdiği birisi ile paylaşması.daha sonra işi biraz daha büyüttük ve cbf 500 e geçtim.artık bu deneyim daha rahat ve konforlu.çekmeköyde oturduğum için hafta sonları ara sıra arkadaşlarımla şile ya da riva gibi kısa yollar yapıyorum,bazen de eşim ile birlikte çıkıyoruz...
    şimdi tekrar sorumuza geleliiim,tüm evli ve çocuklu motor tutkunlarına selamlar diyerek bağlayalım..
    evlilik ve çocuk sahipliği ile motosiklet tutkusu bir çelişki midir sizce ?
    Valla söylediğin gibi o ön yargılar kırılıyo hep EVLIYIM BIR OĞLUM VAR ama o kadar alıştılarki artık 3yaşındaki oğlum kask'ini kendi başına takip çıkartıyor hatta kontak mars derken "ben ne zaman süreceğim" diyo

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    Bende evliyim. 4 ve 5 yaşlarında iki kızım var.

Arabamız da Honda, motorumuzda Arabayı eşim kullanıyor.

Çocuklar için şimdilik sadece kask aldım. Sokaktan çıkmıyoruz, bir ileri bir geri, çok seviyorlar. Hem onlar hem ben alışıyoruz şu anda. Motoru büyüttüğümde, onlara da kıyafet alıp yola çıkmayı düşünüyorum.
    TAYFUNBORA bunu beğendi.

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    evliyim iki çcuğum ve çok sevdiğim eşimle mutluyum.
    tek kapı arabam vardı 126 bis sattım. şimcik motorlarımızla daha mutluyum, eşimden fırsat buldukca motosikleti kullanmayı seviyorum.

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    3 yaşında bi oğlum var...eşim motor almamı hiç istemedi...aldığımdan beri üzerine bile oturmadı zaten..çok baskı yapmıyor satmam konusunda...tek problem motora binmek için vakit ayarlayamam...sağa sola gitme işleri için arabayı otomatik vitesli bi arabayla değiştirdim..hatun adam akıllı sürebilsinde sağ sol çocuk gezdirme işlerini kendi halletsin diye..ya da ben olmadığım zaman arkadaşlarıyla takılsın diye..vakit olunca motor ya da bisiklet arasında tercih yapmam gerekiyor...ikisi de büyük keyif...benim peder motoru aldığımı duyunca biraz kızdı söylendi ama sonra lafını açmamaya başladı...
    TAYFUNBORA bunu beğendi.

astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    bende evliyim 2,5 yaşında hergün eve geldiğimde motorun anahtarını elimden alan bir oğlum var. arabaya henüz geçemedik

yzerman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha fz8
    Alıntı yokum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım en şanslı benmişim. Ilk motorumu babam aklıma soktu ve üniversitedeyken bana motor aldı.
    Eşimle 5 senedir evliyiz ve evlendiğimiz hafta altınları bozdurup motorumu değiştirdik. Kendisi çok seviyor motor ile dolaşmayı.
    Tabiki tam koruma. Bende ne varsa aynı özellik korumalar eşimde var.
    Yine son aldığım motorumuzun onayını eşim verdi ve aldık. Eski motorlarımı trafik olmayan alanlarda
    Kullanıyordu ama yeni motorumuzu kullanması gerçekten zor gözüküyor. Bir gün çocuğumuz olursa belli bir yaşta arkama oturmaya başlayacaktır muhtemelen.
    Tebrikler ,forumun üst sınırındaki aileyi bulduk galiba ;)

Demek ilk defa konu açıldığında herkeste aynı sıkıntı oluyor.Once şok sonra kabullenme süreci falan.Ayni şeyler bizdede oldu.Ama şu anda kabul edildi.Tabi bu süreç çok zor oldu o başka :-)

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Bekarim, annem ve anneannem, yine ikisinin muhalif oldugu bisikletim, motorum, onlar icin elimde tuttugum 5 kapi arabam ve yine onlarla oturmak zorunda oldugum icin icinde oturup keyif suremedigim bir evim var sagolsunlar. Buna da sukur..
    TAYFUNBORA bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)