Selam;
Son günlerde trafikte maganda sayısında artış mı sözkonusu yoksa benim sinir eşğim mi gittikçe düşüyor.
Bakın 3 günde yaşadıklarım:
Gün 1: Yeniköyden istinye yönüne giderken bayanın biri sağolsun kırmızı ışıkta geçti ve dönüş için yasak yerden sola döndü. Bu sırada ben de önüme kırıp yasak yerden sola dönmeye çalışan bayana çarpmamak için zor durdum.
Kaskı çıkarıp bağırdım "Hem kırmızıda geçiyorsun, hem yasak yerden dönüyosun, hem de beni sıkıştırıyorsun nasıl bir insansın sen" diye. bayan camı açıp bana "Hoşşştt, köpek" dedi.
Siz olsanız ne yapardınız?
Ben motordan atlayıp kaskımı bayanın ön camına gömdüm. Olan kaska oldu. Sanırım bayanın insanlık seviyesinde bir artış olmadı.
Gün 2: Sabah 1. Köprüden anadolu yakasından karşıya geçerken emniyet şeridinden, trafik polislerine selam vererek 40 km hızla gidiyorum. Sağ şeritteki bir pimapen kamyonetinin garip garip gaza basmaları sağa sola kafa göstermeleri dikaktimi çekti. Adamı uyarmak için bolca selektör ve korna kullandım.
Sonuç: Ben yanından geçerken adam emniyet şeridine yani benim üstüme çıktı, benim koruma demirime ve omuzuma çaptı. Ben de bariyere çarptım.
Sonrasında adamı kamyonetten indirmiş asfalta çarparken trafik polisleri yetişip adamı kurtardı.
Adamın bahanesi ise "Görmedin, duymadım" idi. Benim çözümüm ise kulaklarını ve gözlerini çekip adamın poposundan çıkarak arkayı görmesini sağlamaktı.
Gün 3: Köprüden dönüş.
Acıbadem kızıltoprak arasındaki yolda tiky gencin teki arabadaki kız arkadaşına ve diğer arkadaşlarına hava atmak için ben 140 la giderken sol direksiyon topuzuma çarparak gazladı. Yani canıma kastetti. O süratte o yolda düşmem demek direk ölüm demekti.
Adamı Hasanpaşa girişinden önce yakaladım. Motoru önüne çektim. Hala kaçmaya çalışıyor.
Kendisini ve yanındaki tiky arkadaşını cennetten çıkma dayakla tanıştırınca da delikanlı ayakları ile "abi, yanımda kızarkadaşım var, yapma etme" dedi.
E be hayvan herif, az önce beni öldürmeye kalktın, kaçtın, yakalanıp sopa yiyince de "abi" olduk.
Sağolsın bu sırada 2 motorcu arkadaşda durup hemen destek oldular. Motorcu dayanaışmasını ilk kez gördüm ve çok hoşuma gitti.
Şimdi burada yolardaki öküz (ben dahil) sayısında bir artış mı var? Benim sinir katsayımda mı problem var? Yoksa ben gezici bela mıyım veya bela mıknatısı mıyım?
Yoksa ben motor kullanmayı bırakmalı mıyım?