Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda Goldwing- BMW 1200 RT Karşılaştırmada Artı ve Eksileri Nelerdir ?

REKLAM ALANI
    Yanagisawa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC gitti Hayabusa Alma Arifesinde
    Arkadaşlar Goldwing ve Bmw 1200 RT arasında karasız kaldım kafamda iki motordan biri var ama iki motorunda çok detaylı kullanıcı başlıkları yok
    Goldwing sahipleri ile konuşup görüştüm mükemmel bir motor herşeyinle denge ,yol tutuş konfor süper diyorlar ,ama BMW 1200 RT sahipleride kendi motorları için aynı şeyi söylüyor açıkçası karasız kaldım aranızda bu konuda bilgisi veya bu motorlara sahip olmuş artı ve eksilerini bilen biri varsa karşılaştırma yapıp tecrübelerini paylaşmalarını isterim. Bir çok kişi BMW 1150 RT daha güzel vs diye tavsiyede bulundu kafam iyice karıştı.
    Yarı durgun olmamalı deniz; ya durgun olmalı,yada kudurmalı..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    tavsiyem: hangisini alırsan al bana haber et bir artçın olayım
    ikisini iyice incele, eksilerine bak ve hangisi hoşuna giderse onu al. insanlara sormanın pek bir faydasını göremezsin ikisi de güzel.
    Yanagisawa bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı cemolos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tavsiyem: hangisini alırsan al bana haber et bir artçın olayım
    ikisini iyice incele, eksilerine bak ve hangisi hoşuna giderse onu al. insanlara sormanın pek bir faydasını göremezsin ikisi de güzel.
    Bmw 1200 RT arkadaşımda olan ve sürekli kullandığım bildiğim bir motor süper ama gönlümde Goldwing var ve onu test etme şansım malesef hiç olmadı olucak gibide gözükmüyor oyüzden Goldwing tecrübesi olan motoru samimi olarak anlatıcak birileri lazım,3000 lira gibi servisten faturayla çıkanları duydumda açıkçası ne kadar doğrudur bilemiyorum

Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    R1200gs Adv. hepsinden daha iyidir.

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Goldwing ile R1200 RT kıyaslamak doğru değil. Goldwingin karşılığı R1200 LT dir. LT almayacaksanız tabiki goldwing derim.
    Yanagisawa bunu beğendi.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    hocam yapma etme o kadar para verilmi bu motora gel sana araba alalım :D
    bize bu kadar araba alaydın diyen var seni goldwingle görenler vallaha taşlarlar seni
    Yanagisawa, sardokar, arca94 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam yapma etme o kadar para verilmi bu motora gel sana araba alalım :D
    bize bu kadar araba alaydın diyen var seni goldwingle görenler vallaha taşlarlar seni
    Goldwing de pek motosiklet sayılmaz be hocam
    2 tekerli limuzin
    Yanagisawa, cenkito ve xawa bunu beğendiler.
    Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...

Nietzsche

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    forumumuzdaki nice goldwing ve 1200RT kullanıcıları sorunuzu birazdan cevaplayacaklardır
    Yanagisawa bunu beğendi.

Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    Size baba diyebilir miyim?
    pistolpitt, nietzsche ve Yanagisawa bunu beğendiler.

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    "Al bi cbf " ciler dolar birazdan hocam ne olduğunu anlamadan kendini temiz bir ybr nin üstünde bulursun.
    şaka bi yana, şimdiden hayırlı olsun, her ikisi içinde

goldwing'in servisten 3000tl fatura edilmiş bakım masrafına hiç şaşırmam. Aksesuarlarıyla 80000tl ye ulaşan bir fiyatı olan motordan bahsediyoruz.
    Yanagisawa bunu beğendi.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Gürüldügü üzere forumda Golwing ve 1200RT tecrübesi olan arkadaş pek yok Fakat bariz gerçekler var. Örnegin BMW'nin patentli süspansiyon sistemi Telelever. Buna ek olarak alacagınız bmw'nin üretim yılına baglı olarak sundugu servo 2-3 abs sistemleri. Bu konuları araştırmanızı öneririm.

Teleleverin avantajıyla ilgili birşeyler ekleyelim.
    TELELEVER

BMW, patentli telelever ön tekerlek süspansiyonu ile süspansiyon tasarımında bir adım önde. Bu sistem tekerlek yönlendirme ve sönümleme/süspansiyon işlevlerini basit ve etkin bir şekilde ayırarak sürüş konforunu büyük ölçüde iyileştiriyor. Tekerlek yönlendirme işlevi kayar ve sabit borulardan oluşan iki destek ile gerçekleştiriliyor. Mümkün olan en iyi kesişime sahip bu tasarım yüksek seviye denge sağlıyor.

Şasinin önüne takılan bir taşıyıcı bağlantı çatal ve ön tekerleği destekliyor. Merkezi bir destek ise süspansiyon ve sönümlemeden sorumlu. Standart teleskopik çataldan farklı olarak telelever sisteminin çatalı, fren yaparken veya kasislerden geçerken daha az esnek tepki veriyor. Bu yüzden sabit ve kayar borular birbirinin üzerinde sıkışmıyor.

Geleneksel teleskopik çatallarda bulunan direklerden daha küçük çaplı telelever direklerine sahip bu tasarım, hem ağırlık avantajı hem de son derece tepkisel bir performans sağlıyor. Düşük yaysız ağırlıklar ve süspansiyonun hızlı tepki vermesi engebeli zeminde mükemmel yol teması sağlıyor.

Telelever sistemi, ani fren manevralarında denge bozulmasını en aza indiren geometrilere izin vererek sürücüye daha gelişmiş tepki verir. Telelever sisteminin başka bir avantajı ise, Kilitleme önleyici sistemin (ABS) elektronik regülasyonunun iyi şekilde ayarlanmış olmasıdır. Titreşimli fren kuvvetlerine rağmen savrulma olmaz. Tümü ele alındığında telelever sistemi sürüş konforu ile sürücünün spor ve hız tutkusunu güçlendirir ve kritik sürüş durumlarında güvenliği artırır.
    Teleleverin bildigim tek dezavantajı yolu yeterince hissedememek. Touring/Sport Touring bir motosiklet için sorun olmasada limitlerde kullanılan bir racing'de asfaltı yeterince hissettirmiyor olması sorun olabilir.. Bu nedenle BMW yüksek hacimdeki motosikletleri arasında sadece safkan racing olan S1000RR da Telelever yerine klasik teleskopik çatalı tercih etmiştir.

Bunlara ek olarak aradaki kalite farkıyla ilgili yaşadıgım bir olayı anlatıyım. 2012'de katıldıgımız Batum motosiklet festivalinde 1200 RT ile yeni model bir Goldwing'den muzik dinleme imkanımız olmuştu. İnan bana arada dağlar kadar fark var. 1200RT'deki ses sistemi gercekten iyiydi.

İkisinide kullanmadıgım için sana şunu al diyemiyorum ama kagıt üzerindeki verilere bakıldıgında 1200 RT daha iyi görünüyor.
    Yanagisawa bunu beğendi.

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şehir içerisinde de kullanma ihtimaliniz var BMW derin biraz daha cüssesi küçük ve esnektir. Goldwinge gelince konfor, yol tutuş, v.s. gibi konularda tartışmasız mükemmeldir. Benzinin bittiği yere kadar yorulmadan bıkmadan gidebilirsiniz. Diğeri de rahattır ancak oturuş pozisyonu geçeği ve sele yapısı nedeni ile Goldwingle karşılaştırılmaz bence.

Hangisi olursa olsun hayırlısı olsun. Kazasız belasız binin.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
    Yanagisawa bunu beğendi.

cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    goldwing dolmuş modunda bir de o var :D
    Yanagisawa bunu beğendi.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Beni evlatlık alın önce bi sonra bakarız ne alacağımıza
    Yanagisawa bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    RT ve Goldwing'i karşılaştıran biri olsa olsa troll msg için atmıştır. Birinin 2 silindirli kiminin sevdiği kiminin nefret ettiği 1200cc boxer motoru diğerinin son modellerinde 6 silindir 1800 cc motor var.

arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Bi dk salyalarımı sileyim. Başlığı okuyunca akmaya başladı birden, neden anlamadım.
    Yanagisawa bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı cem_fb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    RT ve Goldwing'i karşılaştıran biri olsa olsa troll msg için atmıştır. Birinin 2 silindirli kiminin sevdiği kiminin nefret ettiği 1200cc boxer motoru diğerinin son modellerinde 6 silindir 1800 cc motor var.
    Mesajimda son derece samimiyim bu konuda bilgi paylasanlara tesekkur ederim
    nietzsche bunu beğendi.

arca94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Hiç biri. Tek geçerim K1600GTL..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)