14 unde olan sınav ertelendıgı ıcın sanırım bu tarihe attı bu hafta sonu yapıcaklar ama bızımkısı yanı 14 eylul sınav kervanına yetısemeyen adaylar 28-29 unda gırıcek onumuzdekı hafta yanı
14 unde olan sınav ertelendıgı ıcın sanırım bu tarihe attı bu hafta sonu yapıcaklar ama bızımkısı yanı 14 eylul sınav kervanına yetısemeyen adaylar 28-29 unda gırıcek onumuzdekı hafta yanı
Arkadaşlar az evvel sürücü kursunun aradım. Yarın sabahtan sınava giriyorum. Bahsettiğim gibi İstanbul Kadıköy ilçesi için, diğer il ve ilçelerde değişiklik var mı bilmiyorum.
hadi hayırlı olsun sınav zaten koolay
bence ara kursu ne olur ne olmaz sınav ücretin yanmasın
Aynen umarım hava yagmurlu olmaz o sabah izin isteğimi yaptım bu arada kayda işlendı artık cumartesi-pazar yanı 28-29 ızınlıyım artık
Sınava girdim sabah erkenden bugün. İlk beni aldılar. Bakalım geçtik mi akşam saat 18:00 sonrası belli olacakmış. Kurs hocasının söylediği geçtin dedi ama yinede içimde heyecan bekliyorum.
ben 14 eylüldeki sınavda iki kez stop ettirmiştim motoru 2.vitese geçmeye çalışırken biraz acemilik ve heyecan vardı ama komisyon hocası trafiğe çıkarttı beni trafikte normal sürdüm geldim araçla da takip ediyolar ama sonra öğrendim ki kalmışım kızdığım konu madem bırakacaksın niye trafiğe çıkarıyosun hoca puanlamayı ayarlayamamış zaten yeni yönetmelik ilk gün ve ilk sınava da giren ben olduğumdan böyle oldu kısmet 28 eylüldeki sınava geçicem İnşallah herkese şimdiden başarılar alanlarada hayırlı olsun
ah beee üzüldüm dostum . kaldırırken benımde bakalım umarım ıstop ettırmem veyatta hızlı kaldırmam onlarada dıkkat ederler . açık trafiğe cıkartırsa benı gozden kaybederler ama yaa onlar :D Ondan korkuyorum
şimdi yeni sınav sistemine göre kendi motorumuzla sınava girebiliyor muyuz ? sürücü kursu giremezsin diyor :D bende kendi motorumla girmek istiyorum çünkü sürücü kursunun motorunun vitesleri farklı 100 lük köylü kullanıyorlar ve fren denen bir şey yok :D kendi motorumuzla girebilir miyiz ?
onu mıllı egıtımle ılıgı kuruluslara sor bence . benım bı arkadsım 1000 lık motorumla gırdım fln demıstı bana bıraz atıyo gıbıme gelmıstı ama :D ekıpmanlarını getıre bılıyorsun varsa ama motoru bılmıyorum hocam
teşekkürler sürücü kursu bizim motorda bir sorun olmadığı sürece giremezsin dedi fakat ben o dandik motorla sınava girersem kesin kalırım :D 250 cc cross motor kullanan adamım o motora alışamadım bu kadar dandik olamaz :D bir yolunu bulup kendi motorumla girmem lazım :D
artık daha fazla denetleniyo ehliyet sınavları sürücü kurslarının motorlarından başka motora izin de verdikleri yok ama yinede şansını dene komisyon hocaları seni 30 dk süre içinde sınava tabii tutuyo sınava giriş olayıda alfabetik sırayla yapılıyo istediğin zaman da giremiyosun
Arkadaşlar;
bugün direksiyon sınavına girdim. Ben E sınıfı ehliyetimi alırken uygulamaların dandikliğine yuh demiştim. ama bugün ki sınav gerçekten komedi idi. kurs 3 adet kuka getirmiş. platform metal. 8 metre. sadece o prosedürlere uygundu. MEB denetmenleri ve hocalar kurs yetkilkisine bıraktı herşeyi. kukalarla platformu yanyana koydular. bi taraftan geçip kukaların arasından geçtik ilerden döndük, geliş tarafında da platformdan geçtik. denetmen iki tura baktı. zaten toplam 30 metre biyer. sonra dedi tamam biraz takıl. 10 dakikaya tamamla yanıma gel. 5-6 tur attım yanına gittim. tamam geçmiş olsun dedi. motor zaten mondial bi cg. ama o kadar dandikki boşa geçmiyor stop ettimi el marşı çalışmıyor ayak marşı ile 10 dakika uğraşmak lazım. stop etmeden debriyajı bırakmadan benden sonrakine çalışır vaziyette verdim motoru. eşim sınavdan önce motoru denerken dönemeyip devirdi. motorun benzin kapağı fırladı heryer benzin oldu. buna benzer bir sürü komedi.
benim kurs zaten ciddiyetsiz bu konularda. ama koskoca MEB denetçilerinin bu kadar rahat davranması çok garip geldi bana.
bu arada diğer kurslara baktım geneli bu şekilde idi. sadece birinde 6-7 tane kuka vardı onda da platform yoktu tahta getirmişler.
Kısacası sistem otururmu oturmazmı bilmem. benim ve eşim açısından kötüydü diyemeyeceğim. sonuçta geçtik. ama köklü bir revizyon olmadıkça ve kurslarla denetmenler arasında böyle garip samimiyet oldukça değişmez diyorum.
Yeni sistem deyip durduk. eskisi daha iyiymiş be....
Bana göre kurslar aşırı zor. Ehlıyetsız sürücüye hapis cezası olmalı kı . Insanlar amannn ne ehlıyetı be dıyemesın .
Herkese selamlar,
Sınava girdim ve geçtim bilgisini aldım. Toplamda 6 saatlik motor kullanımı sınavı geçmeme yetti. Bizim sınav yeri ve motorların tamamı gayet iyiydi, tamam Mondial vs. ama hepsi sağlam ve bakımları tamdı. Toplamda 8 kuka arasından geççip devam ediyorsun sonra krşılıklı kukalar arasında sekiz çizip 20-25 metre mesafede hızlanarak yerdeki yaklaşık 8-10 metre uzunluğunda 15 cm genişliğinde platformdan geçiyorsun. Toplamda 6 kulvar vardı ve her kulvarda 2 sürücü kursu ve her sürücü kursunda da 2 müfettiş vardı. Müfettişler anladığım kadarıyla zaten motordan anlamıyorlar. Ellerindeki formda sorular var ve sen o soruları düzgün gerçekleştirdiysen motoru kullanırken geçiyorsun. Sürücü başına 30 dakika süre var ama giyinmesi soyunması zaman aldığından 25 dakikaya çekiyorlar süreyi. Motor ile 4-5 tur atıyrsun zaten adam az çok anlıyor durumunu, sonra 5 dakika binleniyorsun motorun üzerinde, ardından yine 45 tur. Böyle böyle 20-25 dakikayı dolduruyorsun. Benimde gördüğüm kadarıyla iki hata oldu. Biri,ncisi sınav sonunda motoru teslim ederken aceleden ve heyecandan motoru stop ettirdim ama sınav bitmişti, benim kağıdımı kaldırmışlardı, birde sekiz çiziminde ve platorm sonrası dönüşte sinyal vermemiştim hiç. Sanırım başka hatamda yok. Hocam geçtiğimi söylediki dünde geçtiğim bilgisini aldım zaten.
28 eylüldeki sınav ertelendimi 6 ağustostan beri sınava girecem diye bekliyorum, Ekim ayının ilk haftasına attılar oda belki yada ekim ayının 13ünde girecen diyorlar varmı bilen Ankara'da ehliyet sınavı ne zaman
28 eylüldeki sınav ertelendimi ? bilgisi olan varmı?
6 Ağustosta dreksiyon kursuna kayıt oldum parayıda peşin verdim ağustosun sonunda sınav var dediler , eylülün ilk haftasına ertelendi dediler
Eylül'ün ilk haftasındanda 14 Eylül dediler , 14 eylülde 28 Eylül dediler sınav ertelendi mi ? şimdi ise Ekimin ilk haftası diyorlar bu kaçıncı gerçekten böyle bir şey varmı?
daha dur dostum benim geçtiğim yollardan geçiyorsun 5 6 ayda anca alırısn o ehliyeti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)