Ankara'nın kuru ayazını nasıl yenerim?
Reklamlar
-
Ankara bu aralar soğuk.Sabahları 8.00-8.30 gibi işe giderken üstüme gömlek,hırka,yazlık montumu giyiyorum,altıma sadece kot pantolonumu giyiniyorum.İş yeri 15 dk uzaklıkta olduğu halde bacaklarım zangır zangır titriyor.
Bu arada Ankaranın kuru ayazı meşhurdur,hava şiddetli yağış ve buz olmadığı sürece yaza kadar motorla gitmeyi düşünüyorum,kışlık mont vs alacak durumum yok.Tamamen doğal yollarla bu ayazı nasıl yenebilirim.
kışın motorlara takılan bacaklık vs iş görür mü ?
Termal içlik,kışlık buff hatta pekmez markasına kadar tavsiye bekliyorum.
Reklamlar
-
Araba Sezonu acılmıs heralde
-
kuzu yünü candır kuzu yünü iç çamaşır giy birde şu el ısıtmalı elcikler var onlardanda alırsın tamam
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
ön siperlikte işe yarıyor soğuk havayı göğüsüne gelmemesini sağlar
-
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
Araba Sezonu acılmıs heralde
Ankara malesef böyle 22 derecenin altında motorla giderken insanın etleri acıyor
-
diz örtüsü işe yaramaz mı karşıdan gelen soğuğu keser en azından
-
Sadece dizin için istiyorsan, evet dizlik rüzgarı ve dolayısıyla soğuğu azaltacaktır. Ama asla yeterli değildir.
Daha iyi sonuç için diz örtüsü alman gerekiyor. Ben soğuk havalarda alt üst içlik giyiyorum. Kısa mesafelerde mükemmel sonuç.
-
rs_guven adlı üyeden alıntı
Sadece dizin için istiyorsan, evet dizlik rüzgarı ve dolayısıyla soğuğu azaltacaktır. Ama asla yeterli değildir.
Daha iyi sonuç için diz örtüsü alman gerekiyor. Ben soğuk havalarda alt üst içlik giyiyorum. Kısa mesafelerde mükemmel sonuç.
Bu diz örtüleri motora mı monteleniyor yoksa yanımızda mı taşıyacağız?Biraz kurye görüntüsü verecek ama sağlıktan önemli değil..
-
Eskisehirdede durum boyle zaten bilirsin yazin ortasinda bile sabahari soguk olur. Napicaksin otobuse biniceksin sagligindan ödün vermiyeceksin!
-
emrb adlı üyeden alıntı
Bu diz örtüleri motora mı monteleniyor yoksa yanımızda mı taşıyacağız?Biraz kurye görüntüsü verecek ama sağlıktan önemli değil..
Motosiklete monte ediliyor.
-
yenemessin bugüne kadarkimse yenemedi.
-
Kesinlikle NEOPREN içlik almalısın. bu linktekinin fermuarlısını al
Ayaklarınada neopren çorap alabilirsin. http://free-moto.com/urunler/termal_iclik_kazak_polo_yaka.html
-
2011 şubatında ankara da olanlar yağan karı bilirler...
o kar yağışı olana kadar motorla işe gidip gelirdim..
ev-iş arası 28 km...,
normal içlik giyerdim...üstüne kot pantolon...üstüne de dört mevsim pantolon...pantolon armode... 2009 da 120 ye almıştım...
yağışlı havalarda extra olarak yağmurluk...
üst taraf da boğazlı kazak---normal kazak ve dört mevsim mont...
montum shark marka idi...2009 da 140 tl ye almıştım...
eller içinde içi yünlü elcik korumaları takardım...ellerimde hiç üşümezdi...ama eldiveni kaza anında korusun diye takardım..
kesinlikle ne üşüdüm nede hastalandım...
-
Syanur'a sor..
O senden daha dertliydi geçen sene.
Adam nerdeyse Ankarayı terk edecekti
-
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Syanur'a sor..
O senden daha dertliydi geçen sene.
Adam nerdeyse Ankarayı terk edecekti
Terk edemedim gitti şu nalet olasıca başkenti Güneye yerleşcem sinan, her sabah deniz sesi ile uyancam, küçük ama sıcak kulübemde
Beyler konu dağılmasın diye şöyle bir link paylaşayım; http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/122274-kislik-giyim.html#post3164981
-
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Ankara da 6, bilemedin 7 ay motora binmeyi düşünüyorum... sonrası ne kadar sıkıntı olsa da, otobüs, dolmuş a devam... Sen de öy yap, illaki binicem diyorsan... diz örtüleri gerekli, apache ye takılıyormu bilmem ama yüksek bi öncam.. hertürlü soğuğun ve rüzgarın etkisini kesecek termal ve yünlü kıyafetler giyilecek. İç sıcaklığı içinde tam zamanıdır, malumunüz Gırşehirliyim, pekmez ve ceviz önereceğim... Çok ucuzuna kaçmadıktan sonra marketlerden alacağın hertürlüsü işini görür..
Tabi makbulü, Gırşehir'in bağlarından itina ile toplanan o güzel üzümlerden, köylü kadınlarımızın binbir uğraş ve özenle yaptığı, katkısız bekmezimizdir. Zabahları yarım çaybardağı, üstüne 2-3 tane Kaman Cevizi... Şöyle bi düşündümde bunları yedikten sonra serinlemek için motora binersin... hatta motora binmene gerek yok fazla enerjiyi atabilmek için koşarak gidersin işe...
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
Sabahları yüzümü yıkamayı unutuyorum işe giderken, bunları ne ara yiycem Sağol ama tavsiye için ve ağzımızın suyunu akıttığın için
-
Kutahyada fena. Yazin ortasinda donuyoruz ozellikle sabah ve aksmamlari. On cam is goruyo sogugu kesiyo biraz
-
Ben motoru kapalı otoparka çektim kuş uykusuna yattı ise gittikten 1 saat sonra ellerim ısınıyordu kişlik kıyafete para vermek istemedim benim yol viyadük olduğu ıcın en iyisini almam gerekli
-
kış aylarında bende motorumla okuluma gitmeyi düşünüyorum ikinci ögretim okudugum için gecenin ayazında yol alıcam 26 km yolum var.Üst koruma tamam da dizlere çok soguk yiyoruz birde yağmurlu havada paçalarda ıslandımı buz keser valla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)