Debriyaj kullanımı halkında ?
Reklamlar
-
Herkeze iyİ akşamlar,Daha tecrübesiz bi motorcu olduğum için aklıma talılan 2 soruyu sizinle paylaşmak istedim.ilk sorum motoru park ettikten sonra vitesi boştamı yoksa 1 demi bırakmalıyım?(geçen hafta bi kurs hocası vitesi boşta bırakmalıson demişti)2. Sorum yokuş aşağı inişlerde(özellikle otopark) sürekli debriyaj kullanıyorum bunun motor debriyaj balatadına ciddi bir zararı olurmu yoksainişlerde debriyajı kullanmamam dahamı doğru olur ? Yorumlarınız için tşkler..
Reklamlar
-
her daim vitesde yani bir de bırakmak iyidir, helede egimli yerlerde motor kayabilir, motoru viteste bırakmak arabadaki el freni cekmeye benzer,
motoru sabitler.
yokus inerken sürekli debriyaj sıkmanı anlayamadım, motoru birde yada ikide rolantide dahi bıraksan zaten motor iner, hızlanırsa da az bişey fren destegi yaparsın.
böyle uzun süreli inişlerde zzaten sürekli frenlede inmek iyi değildir bu seferde fren balatalarına cok yuk biner asırı ısınır (yayla ve dag yolları inişlerinde)
soruna gelirsek gereksiz yere debriyaj sıkmak gereksiz yere debriyaj balatasını aşındırır ,eskitir
-
-
O kursa bir daha gitme.
O hocaylada selamı sabahı kes.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)