Sizce Kullanılırmı?
Sizce Kullanılırmı?
Zevk ve beceri meselesi en önemlisi de daha çok dikkat gerektiren bir koşul
kullanılır
ama ben ıslanmayı sevmiyorum motoruma kıayamıyorum temiz kalalım dersen kullanmazsın.
ben yağmurda çıkmıyorum ancak işte yağmura yakalanırsam mecbur olarak sürüyorum.
lastiklerin kaliteli ve tecrübeli bir şöförsen neden olmasın
ben kesinlikle tavsiye etmem yazın bile su birikintisinden geçtikten sonra acaiyip kayma oluyor
Hocam Bende İşe Gidip Gelmek İçin Motor Almak İstiyorum.Motora Hevesimde Var Türkiye Dünya Turu Hayalim Var.Ama Şöyle Düşünürsek İstanbulda Her Zaman Hava Günlük Güneşlik Olmuyor.Havalar Bir Yazın 3 Ay Düzgün Oluyor.Geri Kalan Zamanlar Yağmurlu Vs. Oluyor.Ben Yağmurlu Havadada Kullanmak İstiyorum.Birde Anlamadığım Nokta Geçen Çalışırken Hemen Önümde Genç Bir Arkadaş Kaza Yaptı Bildiğin Günlük Güneşlik Yerde Zeminde Temizde Dümdüz Yolda Düştü Yağmuru Düşünemiorum.Fikirleirnizi Alayım Dedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
Hocam İstanbuldada Her Zaman Hava 4*4 Lük Olmuyor.Desene Ben Motordan Vazgeçicem.Şu Videodan Gaz Almıstım:D
http://www.uzmantv.com/yagmurlu-havada-motosiklet-kullanmak-dogru-mu
Lastik kalitesi ve sürşünüze bağlı olan bir husus
Yağmur ne kelime.. Geçen yıl aldığım ilk motorumu (ki şu an yine aynı motor) yılların vermiş olduğu hasretle kış boyu kullandım, öyle ki yerde 10 cm kalınlığında buz var, lastiklerim de ybr'nin üstünde gelen Sakura Ama çok yavaş, dikkatli ve 10km'yi geçmeyen mesafelerde... Bu yüzden hiç de kaza yapmadım şükürler olsun. Gerisini sen hesap et
Kullanilmaz.
Yagmurda çamurda karda kullaniyoruz.
Ama kullanmamak lazim.
Gerçi sigarayi da birakmam lazim.
Alkolu de azaltsam iyi olacak.
Bak aklima geldi eti de yagli seviyorum ulem ben.
Manyakmiyim neyim?
Kullanılır tabii ki ama dikkat normalde olması gerekene göre birkaç kat daha fazla olmalıdır.
eğer motora kışın başlarsanız zaten yağmurda öğreniyorsunuz yazın kuru havalar traş geliyor..
yanlız ben ne ıslanmayı severim nede yağmurda motorumu ıslatmayı severim o yüzden çıkmam ama sevenide çok
bir kaç detay vermek isterim.. yağmurda ön disk ıslandığı için frenleme nerdeyse yarı yarıya düşüyor (en azından benim motorda)
arka kampana onun arasına su girdiği zaman oda çok iyi tutuyor dokunmaya gelmiyor bunlar yüzünden diken üstünde oluyorum..
o yüzden kuru havaya nazaran 1 kat daha dikkatli kullanmak lazım..
amaa bir kere uzun yolda yağmura yakalandım çok acayip hoşuma gitti fren kullanmadığım için çok zevkli olmuştu o gün
kullanılır ama virajlarda daha dikkatli olmak, takip mesafesini uzun tutmak, ani hızlanma ve gereksiz hareketlerden kaçınmak gerekir. bunların yanında lastik ve fren sistemi gözden geçirilmeli..
Kullanilir
Hatta çok zevklidir yağmurlu havada motosiklet kullanmak.
Fakat çok dikkat ister.
Balatalar ıslanacaği için, frenaj mesafesi uzayacaktir.
Bu arada kış için ''Michelin Pilot Road 3'' lastigini tavsiye ederim.
Biraz tuzludur, ama çok iyi kış lastigidir.
Suyu deli gibi tahliye eden kanalları vardir,
Ayrica soguk asfalta tutunma gücü yüksektir.
Kullanılır.
Kullanılıır kullanılııır,motoru ilk aldığımda zamanlarda gece çıkmıştım belki 2-3 sene oldu yollar buzdu yokuş aşağı yaklaşık 20 metre falan süreklendim ama güzel deneyim oluyo ,tavsiye derim
ilk motorumu aldığımda tek korktuğum şey yağmurda sürmekti ama şansıma motoru aldım yola çıktıktan sonra öyle bir yağmur yağdı ki anlatamam birde yolumu kaybettim dolan Allah dolan+tecrübesizim.Velasıl kelam 2 hafta boyunca motoru yağmurda sürdüm iğrenç lastiklerle.Dikkat edince sıkıntı olmuyor kuruda gittiğin vitesin bir alt vitesinde gideceksin ve fren mesafesini çok iyi koruyacaksın zıp diye durmuyo hayvan..
Sezonluk matorcu değilsen yağmur,çamur,kar,buz önlemini aldıktan sonra hepisi güzel.Su geçirmez korumalı kıyafetler ihtiyacın olan.Hepsinin yeri ayrı.Anma yeni başlacaksın galiba.Zamanla alışırsın.İnsan istedikten sonra neyi başarmıyoki...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)