Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yağ'ın Performans Uzerindeki Etkileri

REKLAM ALANI
    apithin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 250
    Oncelikler merhaba arladaslar.2013 model cbr 250r sahibiyim.
    Rodaj bakimini 860 kmde honda servisinde yaptirdim.icine konulan yag 10w30 honda marka idi.
    3750 km'de tekrardan bakima goturdum ve bu defa ipone rs4000 10w40 ester bazli yag konulmasini istedim.Ancak 2 gundue farkettim ki motosikletim 6.viteste 8000 devirin uzerine cikmiyor.Daha once herhangi bir sikinti olmadan kesiciye kadar zorluyodu.
    Soruma gelince;
    Kullandigim yagin performansa bu kadar etki etmesi normal mi
    Eger ki yag'la ilgili degilse neden olabilir
    Cevaplar icin simdiden tesekkurler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TATLIHIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    (14) Yamaha Ybr (16) Yamaha Ybr
    Evet olabilir (Yag)

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Diğer viteslerde 8.000in üzerine çıkıyorsa yağla alakası olduğunu sanmıyorum. Herkesin harika dediği honda kalitesini ve servislerini alkışlıyorum sadece

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    valla her motor son vitesinde son deviri göremez rüzgar olur rampa olur farkedemezsin..

bana yağdan gibi gelmedi sonuçta koyulan yağda çok kalın değil eskisine göre

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    ipone yag la motosikletin performansı kötüleşti mi diyorsun yani
    ilk defa böyle bişi duydum
    cemolos bunu beğendi.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yağ seviyesini kontrol eder misiniz? Fazla olmasın?

apithin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbr 250
    Ipone yagla kotulesti demiyorum sadece sebebini merak ediyorum ve aklima yag seviyesi geldi goz karariyla konuldu yag motora ve bunu yapan bir honda servisi.
    Buradaki servis (manavgat honda) alanya hondaya bagli ve haftada iki gun servis veriyor.Artik garanti dısıda kalsa honda servisine motorumu goturmeyecegim.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    yağ yağdır ipone castrol repsol vs hepsi aynı sertifikaları karşılıyorsa bence sıkıntı honda da

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yağ yağdır ipone castrol repsol vs hepsi aynı sertifikaları karşılıyorsa bence sıkıntı honda da
    Demiyormuyuz kardeşim binilmez bu japonlara ;)

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Yahu hondanin butun servisleri CB ye fazla yag koyuyordu,bizler forumda sohbet ederken "1 litre fazla degil mi yahu" dedik actik service manuel e baktik ta gorduk adamlar 200 kusur ml fazla yag koyuyorlarmis. Servislere durumu bildirdik bize inanmadilar en son Honda Turkiyeyle irtibat vs derken is cozuldu ve max 800ml yag koyuyorlar yani honda servisine cok guvenme ;)

Gecenlerde kocaeli honda servisine gittim CB nin 12.000 bakimi ne kadar dedim 100 kusur tl dedi, ne yapiyosunuz dedim "yag ve yag filtresini degistiriyoruz,hava filtresi,buji ve polen filtresini degistiriyoruz,zincirler vs yaglaniyor" dedi koşarak kaçtim
    Bu arada CB lerde yag filtresi yok polen filtresi zaaaten yokk

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu hondanin butun servisleri CB ye fazla yag koyuyordu,bizler forumda sohbet ederken "1 litre fazla degil mi yahu" dedik actik service manuel e baktik ta gorduk adamlar 200 kusur ml fazla yag koyuyorlarmis. Servislere durumu bildirdik bize inanmadilar en son Honda Turkiyeyle irtibat vs derken is cozuldu ve max 800ml yag koyuyorlar yani honda servisine cok guvenme ;)

Gecenlerde kocaeli honda servisine gittim CB nin 12.000 bakimi ne kadar dedim 100 kusur tl dedi, ne yapiyosunuz dedim "yag ve yag filtresini degistiriyoruz,hava filtresi,buji ve polen filtresini degistiriyoruz,zincirler vs yaglaniyor" dedi koşarak kaçtim
    Bu arada CB lerde yag filtresi yok polen filtresi zaaaten yokk
    kör tuttuğuna misali....
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kör tuttuğuna misali....
    Hemde olayin detayi cok ilginc, once motosikletleri sattiari kisma gittim 12 bin bakim fiyati nekadar dedim ve ordaki calisan bana ilerden cikip saga donup yuruyup ordan tekrar saga donup asagi yuruyup servis bolumundeki falanca beye gitmemi soyledi. Motosiklet servis bakim isleri ile o ilgileniyormus(kendisi dahili telefondan acip soramadi) bende dedigi yere gittim ve adam mesgul diye 10dk kadar bekledim ve bu cevabi onun sonrasinda aldim.
    Yanii honda da motosiklet servis bakim vs isleriyle ozel olarak ilgilenen kisinin verdigi cevap bu bir baskasi verse bu cevabi dersin ki "yahu adam nerden bilsin araba vs akli karismistir "

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Ciddi ciddi merak ediyorum "hondanın servisleri çok kaliteli", "hondada parça sıkıntısı yok" diyen kaldı mı?

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Serk21 polen filtresi diyen eleman otomobil servisinde çok çalışmış herhalde...

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı yusufozugenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ciddi ciddi merak ediyorum "hondanın servisleri çok kaliteli", "hondada parça sıkıntısı yok" diyen kaldı mı?
    Parca sıkıntisi yasamadim,konşuk gibi prof. Servislerde de sıkıntı yasamadim ama kocaelide yasiyorum malesef. Birde cbf fren balatasi 53 tl CB ninki 107 tl yahu cbf 4.800tl cb 3650tl. Yani daha alt segment olan,daha ucuz uygun fiyatli olan motosikletin balatasi nasil iki kati fiyat oluyo? Bunu da bizim forumdan biri arayip Honda turkiyeye soyluyor ve balata fiyati 52 tl ye iniyor.. bu arada cb ile cbf fren balatalari birbirine uyuyor ve servisler cb lere cbf balatasi takiyor idi daha ucuz diye.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

Alıntı rumelian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Serk21 polen filtresi diyen eleman otomobil servisinde çok çalışmış herhalde...
    Bencede ) aslinda "klimanin gazi bitti gaz da basin" diyecektim ama yorgundum makara yapasim yoktu
    rumelian bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)