Nomad_41 ART Motodan eğitim almaya karar verdiğinde tarihi belirlediğinde haber verirsen yardımcı olmaya çalışırım. Zaman zaman düzenlenen ücretsiz teorik eğitimleri oluyor onları takip et.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Nomad_41 ART Motodan eğitim almaya karar verdiğinde tarihi belirlediğinde haber verirsen yardımcı olmaya çalışırım. Zaman zaman düzenlenen ücretsiz teorik eğitimleri oluyor onları takip et.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Paylaşımlar çok güzel ama küçük gruplar halinde bir araya gelip çayımızı çorbamızı içerken hem konuşup hem ögrenmek daha güzel olur zaten sadık beyde böyle bir fikirde bulunmuş. Hatta burada yazılanları derleyip ufak notlar halinde gelenlere verilse bence gayet makul ve eğlenceli bir eğitim olur. Sonuçta hep şikayet ettiğimiz eğitim sistemimiz de direk al bu bilgi bu diyor görsellik ve tartışma hem daha akılda kalıcı olur hemde daha fazla insanın yararlanması sağlanabilir.
Evet arkadaşlar ART Moto Akademini ücretsiz teori sunumu 26.09.2013 Perşembe akşamıdır. Faydalanabileceğiniz çok önemli dersler ve teknikler paylaşılmaktadır. Dileyen devamında pratik eğitimlerine de devam edebiliri Erkan hoca ile görüşüp ücret konusunda neler yapılabileceğini sizin için öğrenebilirim. Bu sunumu kaçırmamanızı tavsiye ederim.
26.09.2013 19:00 Barbaros ATV karşısında Aslı Börekte yapılacaktır. Herkese açıktır herhangi bir davetiye gerekmez.
Kimse sen kimsin diye sormaz ancak, istersen benim eğitimi haber verdiğimi söyleyebilirsiniz sorun olmaz.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:28 ----------
Bu arada önümüzdeki hafta başı eğitim konularındaki başlıkları açmaya başlayacağım.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Bu konu ve MT bitmiştir eğitim konusunda destek talebi olanlar yada fikirlerini paylaşmak üzere görüşmek isteyen arkadaşlar sdksonmez@yahoo.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
çorbada tuzumuz olsun.
Motosiklet Sürüş Teknikleri
içinde görseller filan da var. fazla okumayı sevmeyenler için. ama öğrenmek için okumak lazım, matrix gibi değil hayat maalesef, yükle baba motosiklet uzmanı olayım, yükle baba akrobatlık yapayım hem de bana hiç bi'şey olmasın
Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.
Güzel konu...
Tavsiye, karı-kız konuları, modifiye vs gibi gereksiz konular açılacağına... Neyse UP.
çok teşekkürler konu için Sadık Bey,
aşağıdaki konular ile ilgili görsellere müteşekkir kalırım.
1) Lastik tamir kiti ile lastik tamir videosu
2) Buji değiştirme videosu
3) Far ampulü değiştirme videosu
4) amortisör için ayar videosu (hangi ağırlığa ne kadar ayarlamak gerek nasıl anlarız içerikli)
5) zincir sökme ve geri takma ve gerginlik ayarlama videosu
Sevgiler saygılar
Buji nasıl değiştirilir ?
http://www.uzmantv.com/motosiklet-bu...l-degistirilir
Far değiştirme;
http://www.uzmantv.com/motosikletin-...l-degistirilir
Zincir germe;
Zincir temizliği;
Bu videolar temel olarak sorduğunuz bazı sorulara cevap verebilir.
Teşekkür ederim Uğur bey,
Zincir temizliğinden ziyade sökme takma var mı?
6) Yağ filtresi değiştirme videosu
7) Hidrolik yağ değiştirme videosu
böyle yağmur gibi listeliyorum hoş görün lütfen. Açıkcası bu sayfa en azından benim için değerli bir arşiv olacağı için.
bir soruda ben sorayım, şimdiye kadar virajlarda hep motosikleti yatırıyordum oysa kendinizi yatırmanız gerekiyormuş yani moto GP yarışlarını izlerken fark ettim
bukonuda düşüncesi olan?
açıkcası zincir temizliğini bu videodan öğrenmiştim ve Mustafa beye her temizlikte ayrı dua ediyorum.
Barkının ve diğer beyin videolarının çok aydınlatıcı olduğunu söyleyemem.
Konuya "belki buji nedir, nere bulunur" ile daha kapsamlı bir video ile başlanabilir? elinde buji ile başlayınca ben zaten orada bitiyorum.
ampul değişim videosusu ise benim için hobi olarak kaldı açıkçası.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
8) debriyaj kavrama noktası ayarı videosu
9) debriyaz teli değiştirme videosu
10) rolanti ayar videosu
(servis açacağım da)
bir atölye olsa da ustalar çıraklar buluşsak. şu işleri birbirimize öğretsek. takılacağımız bir mekan olsa. uğrak yer gibi. Pisti de olsa. Hafta sonlarını iple çekerdim herhalde.
Motosiklet üzerinde 3 şekilde viraj ve dönüş tekniği vardır.
1. Yarışlarda gördüğünüz sarkma tekniği
2. Kross yarışlarında gördüğünüz sürünün dik konumunu bozmadan motoru yatırması
3. Motor ile birlikte aynı düzlemi bozmadan yatırmak.
Bunların arasında hangisi ile güvende hissediyorsanız onda kalmanızda bir sakınca yoktur bence. Ancak eğitmenlerin bu konuda fikirleri özellikle uzun soluklu yolculuklarda üçün seçeneğin değerlendirilmesi.
Motosiklet üzerinden sarkarak viraja girmeniz için yüksek süratlerde gidiyor olmanız gerekli, bu nedenli vücut ağırlığınız ile motoru dengelemek için sarkarsınız. Ama bu yorar.
Sadece gördükleriniz ile karar vermek yerine eğitim alarak öğrenmek var karar vermekte fayda var.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
Enfes olmuş.Yararlı bilgiler için teşekkürler.Bu bilgileri bedava(hele bu zamanda) bulabilmek çok önemli..
sarkarak dönüşe bu bir örnek olabilir mi?
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Zaten bahsettiğimiz eğitim sistemi tek başına okuyarak olacak bir şey değil. Çünkü okumak sadece bilgi verir, pratik olmadıktan sonra bunları tecrübe edemeyiz.
Benim bahsetmeye çalıştığım konu bir türlü ilgi göremediği ve talep gelmediği için başlık açıp farklı konularda eğitim konularını tamamlayamadık.
Burada her soruya cevap verebiliriz ancak verdiğimiz cevapların uygulanması noktası sıkıntıya neden olur. Biraz yukarda üç farklı viraj ve dönüş tekniği başlığını yazdık ama nasıl yapıldığını buradan anlatarak yapmamız mümkün değil.
Mesela arka fren kullanımı ile dar dönüşler, panik fren ve engelden kaçma çalışmalarını burada sayfalarca yazsak ve birileri bunları okusa ne kadar fayda verir deneyerek tecrübe etmedikten sonra.
Ayrıca Canım ülkemde okuma alışkanlığı o kadar da kötü durumda değil aslında bence. Sadece insanların okuma alışkanlığını edindirecek şekilde yazılar yok henüz.
Hiç kitap okuma alışkanlığı edinmemiş insanlara tuğla büyüklüğünde kitap verirseniz okumaz. Okullarda okuyup özet çıkarın diye ödev veren öğretmenler varken okumak ok eğlenceli değil.
Birinci öncelik okumasını teşvik edecek şekilde insan yetiştirmek. Bizde murada eğitim ile ilgili merakı ve hevesi olan insanları yakalayabilirsek eğer önce meraklarını uyaralım, sonrasında ufak ufak bir şeyler aktaralım ve ben adım gibi eminim ki bir defa eğitim aldıktan sonra sonraki eğitimleri iple çekecek insanlar. Çünkü aslında şu anda kimse ne kendi nede motosikletinin limitlerini bilmeden kara düzen kullanıyor.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
Gayretlerinize Teşekkürler Sadık Bey,
aldığımız eğitimlerle yapabildiklerimiz geliştikçe, limitlerimizi belirleyen korkular yerine bilgiler oluyor.
Bunu fark eden sürücü de limitlerini arttırmak için cesarete değil, eğitime ihtiyacı olduğunu fark ediyor.
Ben de böyle en azından.
Tekrar teşekkürler
=== Eğitim Şart ===
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)