Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Pirelli Vs Michelin

REKLAM ALANI
    Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Arkadaşlar başlıkda'da olduğu gibi motosiklet için lastik seçimi önemlı gelıyo bana ve araştırmalarımız duyumlarımız sonucunda cbr-250'nin lastiklerinin kötü oldugunu alan kısının degıstırme ımkanı varsa kesın degıstırsın sonuclarını karsılasıyoruz lastik ebatları hakkında'ki araştırmalarımı bıtırdıkden sonra orjinal ebatlarda sizce.

Michelin lastik modellerimi ve en çok tavsiye edilen hangisidir ?

Altın elbiseli adam programı sunucusu barkın abimizin bana bir mesajında. Pirellinin lastikleri güzel ordan tercih ede bilirsin . Ve Çift hamurlu lastik seç demesının uzerıne araştırma yaptım . Pirelli fabrikasında çalısan arkadasım bizim markanın motosıklet lastıklerı hakkında çok bilgim yok ama michelin varsa onu tercih et daha kalıtelı bı markadır dedi bana . İçerden istihbarat geldi ) Yorum ve görüşlerinizi beklıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Arkadaşına sorsaydın ya neden daha kaliteliymiş michelin diye, kalkmış bize soruyorsun... Hayır ben de merak ettim şimdi neden öyle söylemiş,,,

Motosikleti
    Bilmem . sonuçta bende bi giyim markasında calısıyorum "Zara " çoğumuz bilir fakat bana gel de ki şuranın urunlerımı daha ıyı zara'nın mı oranın derım cunku kendı malımı bılırım . Sen sanırım pirelli kullanıyorsun O yüzden böyle sordun fakat sebebını bılmıyorum adam belkı michelin marka olarak pirelliden ustun oldugunu dusunuyordur tıpkı bende kendı mağzamda ki ürünlerın dıger firmalara göre biraz daha kalıtesız oldugunu dusundugum gıbı

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    michelin al . feyizoglundan sipariş verebilirsin güvenilir firmadır ben seviyorum .
    neden pirelli değil michelin ?
    bu sorunun cevabını motosiklet olarak veremiyorum ama
    eski arabamda pirelli lastikler bildiğin takoz gibiydi aşırı sert ve gürültülüydü .
    michelin ise pamuk gibiydi .
    paran varsa METZELER al tabi .
    ama cbr 250 için direk michelin modelini de söyleyeyim Pilot Activ serisi .

Motosikleti
    evet cbr250 ıcın pilot activ i söyleyenler oldu feyizoglu satıyorsa adem abi benim istanbuldan tanıdıgım bir çok kez geldı bızım magzaya hatta profıl fotografım onun dukkanından cekım guzel oldu bılmıyordum lastık işinde oldugunu adem abinin . Direk cbr250 ıcın pilot aktıv mı dusunıyım dostum

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    diablo rosso 2 neredee pilot active nerede... Savanın bir modeli vardı unuttum, onun dahi pilot active den performanslı olduğunu düşünüyorum. Alabiliyorsan kesinlikle pirelli tercih etmelisin. Michelinin de çift hamur lastikleri var ancak pirellinin daha performanslı olduğunu duydum/okudum.

Motosikleti
    Barkın abimiz bana çift hamurlu almaya bak demıstı acıklamasını yapmamıstı benım arastırmalarım sonucunda daha aktif gelıyo m. diablo rosso biraz pist lastiği gibime gelıyo ıstanbulun yolları malum bi mıcıra gireriz bi toprağa değeriz fln sonra yerle ilişkiye girmeyelım . Lastiğe 600 zorlarsam 700 gibi bütcem var saglıklı bı lastık secmeyı dusunuyorum

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Nomad_41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmem . sonuçta bende bi giyim markasında calısıyorum "Zara " çoğumuz bilir fakat bana gel de ki şuranın urunlerımı daha ıyı zara'nın mı oranın derım cunku kendı malımı bılırım . Sen sanırım pirelli kullanıyorsun O yüzden böyle sordun fakat sebebını bılmıyorum adam belkı michelin marka olarak pirelliden ustun oldugunu dusunuyordur tıpkı bende kendı mağzamda ki ürünlerın dıger firmalara göre biraz daha kalıtesız oldugunu dusundugum gıbı
    Kendi malını bilirsin de diğerlerinin malını bilmeden nasıl karar verirsin, ben oraya takıldım Ben pirelli alacaktım ama param yetmedi Pirelli de Michelin de bizim motorlarda FAZLASIYLA yeterli performansı gösterecektim, çok düşünmem yani. Ama ben arkadaşımla konuşuyor olsaydım direk tutamazdım kendimi "niye la??" diye sorardım

Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diablo rosso 2 neredee pilot active nerede... Savanın bir modeli vardı unuttum, onun dahi pilot active den performanslı olduğunu düşünüyorum. Alabiliyorsan kesinlikle pirelli tercih etmelisin. Michelinin de çift hamur lastikleri var ancak pirellinin daha performanslı olduğunu duydum/okudum.
    Sava'nın MC50 modeli var, belki o'dur. Ben onu aldım zaten. Fiyatı çok çok uygundu, 2,5 tane sava alabiliyorum Michelin fiyatına Bir de sport force diye modeli var, performansı çok iyi olduğu söyleniyor. Pilot active biraz daha alt sınıf bir model, sport force değil de MC50 ile kıyaslanabilir bence...
    #sürenadam

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    son 3 lastiğim michelindi, artık pirelli

Motosikleti
    Hmm sımdı işe cıkıcam aksam gelınce hepsını bı arastırırım degerlendırelım onlarıda. michelin pilot aktive diyorlar . pirellide sport demon diyorlar pirellinin sitesine girip motor modelini fln yazınca öneri olarak sport demon ile diablo rosso çıkıyo

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mc 50 ye baktım, benim gördüğüm lastiğin yanaklarının ''slick'' olduğunu hatırlıyorum. İleride Cbr a dönersem ve çift hamur lastikler tuzlu gelirse kesinlikle sava denemek istiyorum. Ömrü hiç önemli değil.

Karar sizin hocam, nasıl bir sürüşe sahip olduğunuzu siz biliyorsunuz. Ben olsam hiç düşünmezdim

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Sport deamon'dan memnun kalmayanı duymadım. Islakta veya kuruda. Michelin'leri pek araştırmadım, iyi olduğu aşikar. Bence 2si de tatmin edecektir.

hisvarlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1600GTL Exclusive
    Pirelli rosso2, super corsa falan al kafan rahat etsin.

gmsi61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys kle650
    Pirelli Diablo rosso2 tavsiye ederim. 9000 km kadar kullandım. Üzerindeki lastik den çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Motosikleti
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mc 50 ye baktım, benim gördüğüm lastiğin yanaklarının ''slick'' olduğunu hatırlıyorum. İleride Cbr a dönersem ve çift hamur lastikler tuzlu gelirse kesinlikle sava denemek istiyorum. Ömrü hiç önemli değil.

Karar sizin hocam, nasıl bir sürüşe sahip olduğunuzu siz biliyorsunuz. Ben olsam hiç düşünmezdim

Kısmetse mart ayında sürüşüm nasıl ogrenmıs olcam henuz almadım makineyi ilk tecrubem olcak fakat aklımda ki soru ısaretlerını kaldırmak ıstıyorum teknık donanımları sımdıden dusunuyorum lastikde bunlardan bırısıydı . Sport demon ola bılır ama pirellinin

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------

hmm . pireelinin sitesınde yazıyorum honda cbr250 diye sana gosterıyo sport demon ve diablo rosso2 yı gosterıyor . sence hangısı

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Barkın BAYOĞLU süper direksiyonu olan kusursuz bir pilot değildir ama çok tecrübeli zeki ve bilgili adamdır.Açıkcası ben söylediği herşeye büyük saygı duyar ve dinlerim...Size birşey tavsiye ediyorsa bunu laf olsun diye değil içten gelerek yapmıştır dinleyin bence...
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

Motosikleti
    Bende öyle düşünüyorum tavsıye ve onerılerını dınlerım hem onun hem sızlerın . pirellide güzel lastıkler ver ve cıft hamurlu seç dedi. bende geldım buraya. Bu sport demon ve diablo rosso2 dediklerı lastıklerde cıft hamurlumu oluyor ?

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    O konuda açıkcası hiç bir bilgim yok...Ben Gpr'a pirelli spreed demon taktım ve çok memnun kaldım...Hangi motosiklete takıcaksınız o da önemli...
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

Motosikleti
    cbr250 için alacagım motor bu . sımdı rosso2 ye baktım ön arka totalde 800 fln oluyo güzelde paraymış

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:45 ----------

hmm . pireelinin sitesınde yazıyorum honda cbr250 diye sana gosterıyo sport demon ve diablo rosso2 yı gosterıyor . sence hangısı

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    vala genç, alacağın son lastik değilse, motosiklet senin için geleceği olan birşeyse, bu gün yazı tura at. yazı gelirse michelin, tura gelirse pirelli al.

Şunu biliyoruz ki, her iki marka da çok iyi. Yani verdiğin paraya değecek lastikler yapıyorlar...

Yani hangisini alırsan al, seni yeterince tatmin edecektir. Bu sefer pirelli yada michelin aldın. bir dahaki lastik değişiminde de diğer markayı denersin. Hangisinden daha memnun kaldıysan sonraki

tercihini bu yönde kullanırsın.

Ancak çoğu arkadaş kullanım amacına bakmaksızın lastik seçimi yapıyorlar. Aracınız spor motosiklet gibi durabilir. Ancak spor lastikle sport touring lastik aynı şeyler değildirler.

Çoğu sport touring lastiğin sırtı daha sert ve uzun ömürlü, yanakları yumuşak ve kısa ömürlüdür. Sport touring'in amacı uzun yollar yapmaktır. keskin virajlar için de güvenli ve keyifli olsun diye yanları daha yüksek performanslıdır.

çoğu spor lastik ise genel olarak yumuşaktır. sport touring'lere göre daha kısa ömürlüdür. Ancak sırtı da yumuşaktır ve dayanıklılıktan performansı iyidir. Hemen ısınsın, ısınınca da çok yüksek performansta çalışsın diye tasarlanır. Soğuk bir spor lastik soğuk bir sport touring kadar iyi performans göstermeyebilir.

soğuk bir spor lastiği alıp şehir içinde tın tın gezerseniz lastik olması planlanan ısıya çıkamaz ve tam performansını hiç görmezsiniz. Sport touring lastikler uzun ve yumuşak sürüşlerde yüksek olmayan ısılarda çalışacağı varsayılarak yapılır. dolayısı ile şehir içinde gezinirken bir çok spor lastikden daha iyi ve güvenli olabilir.

Ha spor lastiği alır otoyola çıkar 120 - 150 - 180 - 200 yardırırken lastik zort diye ısınır.keskin manevralar yaparken performans tavan yapar. Ama sport touring'le bu performansı da göremezsin...

michelin mi pirelli mi? bence yazı turadan farkı yok Bu yıl pirelli daha iyi lastik yapıyor. sonraki sene michelin.
    xawa, Syanur, Nomad_41 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)