13-40 yas arasında her insanın hayali!! fabrikaların en cok AR-GE ettikleri tür. rekabetin en yüksek olduğu tür..dünya ve Avrupa klasmanlarında yarışların yapıldığı bir görsel Show makinası..
hersey böyle güzel değil tabiki, birkere bu makine cok masraflı,rahatsız,bakım süreleri kısa,lastik düşmanı,benzin düşmanı,yolcuyu hayattan bezdiren (ama yinede kızların en hoşlandığı tarz) yol seçen,sıcaklık seçen,lastik seçen,hava şartlarını seçen,en önemlisi sürücü seçen ve beğenmediğini direk morga en kolay yollayan makine!!
Kazalara en cok karısan ölümlü kazalarda liste bası makine acaba neden!!
kendimden örnek vereyim izmirde 30dan fazla cenazeye katılmış biri olarak sadece allah rahmet eylesin ZAGOR AHMET ABİ, gs1150 birde şahsen tanıdığım bir abimiz yozgatta yamaha fjr1300 ile vefat etmişti.. bunun dışında tüm katıldığım cenazeler SS kullanan kişilerdi. birçoğuda 3-5yıl üstünde tecrübeye sahip kişilerdi. bunun yanında 10-15 kere 9 eylül acil kapılarında arkadaşlardan gelecek iyi haberleri bekledik yine SS makine vukuatlarından sonra..
Bu makine cok yüksek seviyede tecrübe ister,tecrübe sana soğuk kanlı olmayı ve acil durumda hızlı karar verip uygulamanı sağlar. ancak bu tecrübe 13-25hp arasında motorlardan kazanılan tecrübe asla olamaz!!
o makinalar size trafiği motorun mantığını fren vites debriyaj kullanmayı,trafikte acık bir araçta seyir halinde bulunmayı ufak defek riskleri kısacası sana yol arkadaşı olarak refarans verir.
Ancak 600-1000 fark etmez kesinlikle sana dost değildir. en küçük bir hatanı af etmez. senin onu sevdiğinin 100de 1 kadar seni sevmez.. en buyuk düşmanının üstünde dolaşıyorsun aslında.. güce hükmetme arzusu adrenalin tutkusu insanda bağımlılık derecesinde duygulara neden olabiliyor zaten sorunda burda başlıyor.
Millet olarak atak bir toplumuz herseyi yaparız biliriz,zekiyiz yetenekliyiz güçlüyüz hazırız filan falan kısa ve net NAH öyleyiz
dünyada cok iyi yaptığımız herkese örnek olacak neyimiz var ki bu konuda olsun? kısacası cahil okumuş cahillerin cok fazla olduğu bir ülkeyiz. cahillik ve cesaret arasında iince çizgi vardır ve çoğu zaman karıştırılır..
etrafın ilgisini çekmek bukadar önemlimi? ses bukadar önemlimi?? arkadaşlarına hava atmak 2 tane kız bukadar önemlimi?? hayatından değerlimi?
SS tutkunu ve başka bir tarzla yapamayan biriyim, yollarda sıkça görmek kalabalık guruplar oluşmasını istiyorum,ancak acele etmeyin,motor bir hayat tarzı ömürlük bir tutkudur. ilk 2-3 senenizi buna hazırlık olarak geçirin,sonra ne isterseniz alırsınız ve bedeniniz müsadece ettikçe binin. 700 km de pert motorlar görmek hoşumuzamı gidiyor sanıyorsunuz? perşembe günü gsxr1000 alıp cumartesi çine virajlarında çizgiden çıkıp karsı seritte transportera patlayıp vefat eden Cemin yanına gitmeye bukadar hevesli olmayın beyler..
yada 3ayda R6 bana yetmedi ya deyip yine gsxr1000 alıp kemal paşa yolunda dobloyu 2ye bölen fatih te bu sitede ne alsam diye soruyordu!!
çok sey var söylenecek te hepsi yasanmış hepsi gerçek basımıza gelen seyler ama asıl sizin derdiniz nedir??
daha 25hp motora hakim olamadan 120-130 HP motorlara heveslenmek hatta 180-190hp lere!! bazı kelimeler yazıyorusunuz okadar belli oluyorki konuya yabancı haliniz cidden üzülüyor insan. ben bunları kimse motordan soğusun diye yazmıyorum,aksine motora uzun bir ömürlü olarak binsin aileler motoru düşman görmesin diye yazıyorum.
sıra sizde bana ben kendimi biliyorum gazlamam filan diye hikaye anlatmayın,gazlamayacak adamın zaten racingle işi ne?? pitbull alıp kurdele takıp ver patinimi diyeceksin..
neden SS??
Alıntıdır.