Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Neden racing motor?

Motovento
    REKLAM ALANI
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SS sürmeyen, o gücü hissetmeyen bir çok şeyi anlayamaz.

Hava sıcakta olsa, soğukta olsa her zaman soldakini tercih etmek mantıkla açıklanamaz herhalde.

http://imageshack.us/a/img811/9553/i7pc.jpg
    Tek mantıklı olan şey trafikte en önde olmaz.Gerisi psikopatlık

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fastturkish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    neden mizah gibi bir soru olmuş. neden racing. neden racing sorusunun tek mantıklı açıklaması şu olabilir :
    çünkü yarışa katılacam pistin tozunu atıcam en birinci ben olucam.

gerisi hikaye efendim.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Racingler bana hiç çekici gelmemiştir.

altınkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence racing seçilmesinin tek sebebi otobandayken buranın kralı benim psikolojisine sahip olmayı istemek. Bütün racingler 240 km hızla sınırlandırılsın ben eminim ki racing sayısı %90 azalır. Racingi insanlar yukarıdada belirttiğim gibi enlerde olmak için istiyor. Yoksa kimse racingin rahatsızlığını seçmez racingin o hızı, ivmelenmesi aynı matematikteki 0 gibi diğer özlliklerle çarpıldığı zaman hepsini götürüyor.

tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Satıldı
    35 yıl kadar önce ilk tanıştığım mobylette de dahil, motor benim için her zaman bir kaçış ve keşif aracı olmuştur. Trafikten, kalabalıktan, ağır kokulu toplu taşım araçlarından kaçış... Hiç gitmediğim yerleri keşif... Bu yüzden SS/Racing bize ters! Gerekmedikçe caddeye/otobana çıkmam.
    atreyu bunu beğendi.

Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    Hiç ama hiç ilgimi çekmeyen bir sınıf racing. Bana göre tek amacı sadece daha hızlı gidebilmek olan bir makinayı alıp bunu yurdum trafiğinde yarıştaymışcasına kullanmak kadar büyük mallık yoktur. Kendi canını riske atıyorsun geçtim, milletinde canını yakacaksın.
    Tourer, Cruiser, Naked hatta Offroad bile candır ama racing saçma geliyor.

nabukat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CbR 125 R BlacK
    ss demek bence tutku heyecan andrenalin vs vs bu daha uzarrr gider.Ha bak bende severim ss i ama ne yaoıyorum rotada ilerliyorum inşallah önce cbr 125 sonra cbr 250 daha sonra cbr 600 sırayla bu işler pişe pile olacak.illaki gaza gelecen ama dikkatli ve emin olacaksın.daha uzun yazardımda neyse......

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FJR 1300
    Alıntı sardokar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç ama hiç ilgimi çekmeyen bir sınıf racing. Bana göre tek amacı sadece daha hızlı gidebilmek olan bir makinayı alıp bunu yurdum trafiğinde yarıştaymışcasına kullanmak kadar büyük mallık yoktur. Kendi canını riske atıyorsun geçtim, milletinde canını yakacaksın.
    Tercihtir,ss kullanıp caddede gazlayan birine göre enduro ile dağa çıkmak mallık olarak nitelendirildiğinde hoş olmaz
    RODWIN250R bunu beğendi.

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Mallık ? Siz böyle anlamsızca konuşma hakkını nasıl edindiniz ? Kimisi gevşek ağızlı olur ama son yıllarda gevşek elli olmakta yayılmaya başladı...

Şu an Türkiye'de can ve maddi kayıp yaşanan motosiklet kazalarının %70'ini commuter sınıfı motosikletler ile olduğunu bilin...Kaba etlerden uydurma değildir.Honda'nın yayınlamadığı istatistik çalışmasıdır.

O zaman tüm commuter kullananlar sizin ithamınızla suçlanabilir ??? Böyle saçma şey olur mu ? Naked motosikletlerin gücü hakkında bilginiz varmı ? Hatta onu bunu geçin tüm japonlar asfaltta gidecek off/road üretiyor.Asfalt zeminde nasıl tehlikeli ve dikkat dağıtıcı haberiniz var mı ? Külliyen facia fren ve viraj kabiliyetiyle porrr diye dolaşan cruiserlar ?

Motosiklet %30'dur.Extrem anlamsız modeller hariç iş sürücüde biter.Tüm motosikletlerin extrası ve eksiği vardır.Çıkın artık bu genelleme zihniyetinden.
    semihss, tr_select ve celikat bunu beğendiler.
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Motorcu motorcuya MAL dememeli. Sevda aynı sevda sadece tarzlar değişik. Bir de adrenalin sevenler ve tehlike anlarında kabiliyet sergileyenler ss seçtikleri için bu adamlar MAL değil sporcu kişiler ... Bilgilerine dostum ... Sana saygılar sunarım... SS motorcu adayı

Motosikleti
    XJ6
    sezon başladı bilmeyenler okusun diye up.

Motosikleti
    XJ6
    güncel tutalım

Bu ülkede Barkın Abi ( AEA ) gibi bilgili ve tecrübeli biri SS motor kullanıyor ise insan mutlaka bir mantık arar.Kaç kere racing motora binip sliders erittiniz.SS için illa pist mi lazım.Hadi giyin reflektörlü yeleklerinizi çıkan boş dağ yollarına.Size iyi eğlenceler aman haa mıcırdan gitmeyi unutmayın enduro bak her yerde gider olayı falan )))

Motora binen zevk için biner. Arabada yapmadığını motorda yapmak zevk işidir. Ben bugaddi veyron alamam ama aynı hıza çıkacak aracı alabilirim. Bu yüzden SS

ENDURO motora binip dimdik oturup nasıl rüzgar ala ala giderler hiç anlamam.Rüzgarı delmek varken

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkes racing sevecek diye kural yok mesela benim tarzım naked

suato21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200GS/ZX10R
    Ben 13 yıldır motosiklete biniyorum ister şans diyin ister tecrübe,ister dikkat.Çok şükür bugüne kadar kaza yapmadım.Ben uzun yol sevdalısı biri olarak,asla racing'e binmem..Şuanki motosikletim Ybr 125,max hızım 70-80 arası gider gelirim uzun yola..Yolda tırların kamyonların arkasına takılır eksoz dumanlarına maruz kalıyorum..Kamyon ve tırların sıkıştırmalarına maruz kalıyorum ama akşam aileme çocuklarıma tek parça halinde geliyorum..Racingci arkadaş ErknOzyurt demişya yorumunda Enduro motora binip dimdik oturup nasıl rüzgar ala ala giderler hiç anlamam.Rüzgarı delmek varken diye..) Anlamamanız çok doğal,sizin zevkiniz değil çünkü.Bazen uzun yoldayken dinlenmek v.s ihtiyaçlar için yoldaki tesislere girerim..Bakarım 20-30 kişilik bir racingci motorcu grubu,ben giriş yapınca tesise.Bana bakar hepsi ve alaycı alaycı gülerler..Güldükleri benim motorum,herkes zaten yeterince bizi dışladıkları yetmiyor gibi biz motosiklet camiasıda kendi içinde birbirimizi dışlar olduk..Kimisi der alamadığınızdan kedi uzanamadığı ciğere pis hesabı derler..Ben memurum 2 çocuğum var,çok şükür ev aldım,araba aldım taksitleri devam etmekte..Racing alamazmıyım alırım,hemde en kralından..Ama sevmediğim rahat edemediğim bir makinaya binmem,Ybr'mi değişmem o rüzgarı delen makinalara..Varsın dalga geçilsin,ben sadece gülüyorum artık..Ödenmeyen bir borç karşılığı aldığım bir ninja 250 var elimde.Garajda öylece duruyor,satılacağı günü bekliyor..Allah kısmet ederse onu satıp yazın bir inazuma alıcam...Racingci abilerime,kardeşlerime saygılar.Herkesin zevki tarzı farklıdır,bu fark başkasının zevkine tarzına ukalalık edip dalga geçme hakkıda vermez..Bana gülenlere ben gülmüyorum,sadece üzülüyorum hallerine..))
    Ahmet Abi, durmazzz ve mahyo bunu beğendiler.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Bende bu motor dünyasının içine bir SS tutkunu olarak girdim ve görüp okuyup yaşadıkça tırsmadım desem yalan olur...Çoğu insanda benim gibi tırsıp başka tarzlara kayıyor ama benim kalbim hala SS den yana Şunu söyleyeyim başlangıç olarak %99 SS alıcam ama ilerde cc büyüteceğim zaman naked almayı düşünüyorum. Rüzgarının beni engelleyip çok yüksek hızlara çıkmamı zorlaştıracağından ve oturuşunun rahat olmasıyla kontrolünün SS e göre daha kolay olması ama aynı performansı sergilemesi beni cezbediyor (haaa bir de o kasları yok mu )

Şunuda söyliyim insan ne kadar tehlikeli olduğunu bilsede SS den vazgeçemiyor. Aynı bi yamaç paraşütçüsü gibi tehlikesi yüksek ama o haz herşeye değiyor.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FJR 1300
    en kral enduro fanatiğinin bile bir sezon hızlı bir makineye bindikten sonra endurodan aynı tadı alacağını sanmıyorum ben.1200lük enduroların 100-200kmh hızlanma süresinde 1000-1300lük racingler 200den 300kmh hıza çıkıyor.

gs,tenere,transalp gibi makine kullananlar bir sezon şöyle bir xx,hayabusa tarzı motora binseler(1000lik ss demiyorum sert kaçmasın diye) bir daha o gs o tenere hep bir yanı eksik hissettirecek.çünkü fren,yoltutuş,viraj,hızlanma gibi her konuda geri kalacak bindiği motor.

94CanRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    SS de güzeldir Enduro da güzeldir.Ne biliyim birinde virajlar daha keyiflidir daha agresiftir daha heyecanlıdır, diğeri daha özgürdür daha sakindir daha rahattır.İlla takım tutar gibi birini tutup diğerine sürekli b*k atmanın ne anlamı var.Ha bu arada ben de tercihimi hep supersport motosikletten yana kullanırım ama bu enduro ya devamlı b*k atanlar şu an çoğu yol endurosu mudur nedir he işte onların ss e yakın viraj döndüğünü ve 600 ss lerden daha hızlı gittiğini hatırlatırım(SS aşığıyım).Bırakalım artık bu taraf tutma işlerini...

copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 CF 650MT- 2023 Peugeot Django
    Her zamanki klasik tutumu sergiliyoruz maalesef. insanları ve davranışları kendi kalıplarımıza sokarak yargılıyoruz.

ben hızı sevmem hatta korkarım. kalkış yapmaktan da zevk almıyorum. neden racing? benim için sadece görüntü ve oturuş pozisyonu olmuştu eskiden. şimdi bir akım çıktı, motorun üstünde baston gibi ne kadar dikilirsek o kadar doğru ve makbul oturma pozisyonu olarak algılıyoruz. bana göre bu çok yanlış. ideal pozisyon hafif yatık, motorun bacaklar arasında hissedilerek kontrol edildiği pozisyondur. bkz 600f, z750 hatta birazcık fazer.

ama dediğim gibi kime göre, neye göre.

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    SS candır, kandır. lakin nerede gazlayıp, nerede tın tın gitmen gerektiğini bildiğin zaman. altımda makina var kardeşim, ne tın tın gidecem diyenlerin sonları kötü oluyor, çok örnek var. ikinci önemli konu SS alacaksan bayılmayı ölmekten ayırabileceğin yaşlarda alacaksın. yirmili yaşlarda SS almak ölüme davetiye çıkarmak ile eşdeğer. o yaşlarda istersen milyon km tecrüben olsun, kan damarda delicesine aktığı için SS e binmek çok sakıncalı. hele ki bizim ülke şartlarında iki kere sakıncalı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:33 ----------

SS sevmeyebilirsin, ancak kullanana mal dersen bu senin kendi mallığını gösterir. ağır ol molla sansınlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:37 ----------

Alıntı altınkartal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence racing seçilmesinin tek sebebi otobandayken buranın kralı benim psikolojisine sahip olmayı istemek. Bütün racingler 240 km hızla sınırlandırılsın ben eminim ki racing sayısı %90 azalır. Racingi insanlar yukarıdada belirttiğim gibi enlerde olmak için istiyor. Yoksa kimse racingin rahatsızlığını seçmez racingin o hızı, ivmelenmesi aynı matematikteki 0 gibi diğer özlliklerle çarpıldığı zaman hepsini götürüyor.
    SS motor kime göre neye göre rahatsız? sana rahatsız olan bana rahat olamaz mı? kaç tane SS kullandında böylesi saçma bir yoruma imza attın merak ediyorum?
    ortohnt82 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)