Bütün vucuduma wd-40 sıkıcam
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar...
Sabah ofise geçerken baktım anahtar zor bela dönüyor...Servise gidicekdim nerdeyse
Neyse benzinlikte gördüm bu ürünü...Kontakt kısmına sıktım yağ gibi oldu hiç bi zorlanma yok...Gaz kolundan hafif sürtünme sesi geliyodu az sıktım düzeldi,
ayaklığı kaldırıp indirirken pat diye atmıyordu azıcıkda oranın bağlantı yerlerine sıktım ilk günkü gibi oldu...Debriyaj ve fren manetinin bağlantı kısımlarına, vitesin kolunun bağlantı yerlerindeki hareketli vidalara bile kullandım...
Hepsi yumuşacık ilk günkü gibi oldu şuan bu üründen habersiz geçen günlerime nalet ediyorum
Şimdi baştan aşşağı kendime komple wd-40 sıkmak istiyorum,sanayiden kiloyla alıcam
(not:yetkili satıcısı filan değilim)
Reklamlar
-
WD-40... İçilemeyen kutsal sıvı derler. Sıkışan somuna, dönmeyen/zor dönen anahtar tuvasına, zor çalışan hareketli parçalara uygulanır, pas giderir, cillop gibi olur. Fakat bir motosiklet kullanıcısı olarak bu ürünü yeni keşfetmenize şaşırdım açıkçası Zincir kilit vs kullanıyorsanız ona da sıkın, genelde zor dönerler. Eski olmasına falan gerek yok aldığınız gün sıkın, çok farkediyor. Hatta satıcının tavsiyesi bu işlemi ayda bir tekrarlamam yönündeydi. Kilitlerin ömrünü uzatır anahtarın kırılma ihtimalini azaltır
-
Ben ayakkabılarımı cilaladım bu sabah WD 40 ile. Tavsiye ediyorum.
-
Ayrıca dişlilerdeki o siyah lekeleri sıkıp bezle silerseniz ilk günkü haline getiriyor. Camdan çıkardığınız yapışkanlardan kalan izi lekeyi de aynı şekilde pırıl pırıl yapıyor
-
Kapı kilitlerinden gıcırdayan menteşelere işe yaramadığı alan yok yahu.
Vücut meselesini iyi hatırlattınız, akşam bi dişlerimi fırçalıyım bakalım ne olacak
-
yusufozugenc adlı üyeden alıntı
Ayrıca dişlilerdeki o siyah lekeleri sıkıp bezle silerseniz ilk günkü haline getiriyor. Camdan çıkardığınız yapışkanlardan kalan izi lekeyi de aynı şekilde pırıl pırıl yapıyor
Yusuf hocam boşuna zincir/dişli temizleme spreylerine dünya kadar para vermişim ben daha dün aldım 20 küsür lira tuttu bi kere sıktım bitti meret :D...Bununla yaparım artık kolay kolayda biticek gibi durmuyor hemde ucuz...
-
Egsoz temizliğine filan birebir :D WD-40'ı nasıl yeni duydunuz kaç senedir motosikletcisiniz aa kınadım :p
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
flame adlı üyeden alıntı
Egsoz temizliğine filan birebir :D WD-40'ı nasıl yeni duydunuz kaç senedir motosikletcisiniz aa kınadım :p
Hocam bende kınadım kendimi en ufak birşeyde servise giden adamım bunca sene çile çekmişim resmen
-
-
çok güldüm yahu.. WD40 iyidir candır süperdir.. Akşam yatmadan bir çay kaşığı yutulursa boşaltım sistemi yağ gibi akar sabaha hiçbirşey kalmaz
-
2-3 aydır kullanıyorum gerçekten çok faydalı
-
faydası olacaksa banada lazım
-
Yalnız küçük bir uyarı olarak WD-40'ın yağlama özelliğinden ziyade yağ çözme özelliği vardır. Yağ içeren hareketli parçalara sıkmamanızı tavsiye ederim. İlk başta yağlıyormuş gibi dursada kuruduktan sonra öyle olmadığını göreceksiniz. WD-40 benzeri yağlama yapan spreylerde mevcut.
Özellikle zincirlere sıkayım demeyin . Daha ayrıntılı bilgiyi internet aleminden alabilirsiniz eminim.
-
rasta07 adlı üyeden alıntı
Yalnız küçük bir uyarı olarak WD-40'ın yağlama özelliğinden ziyade yağ çözme özelliği vardır. Yağ içeren hareketli parçalara sıkmamanızı tavsiye ederim. İlk başta yağlıyormuş gibi dursada kuruduktan sonra öyle olmadığını göreceksiniz. WD-40 benzeri yağlama yapan spreylerde mevcut.
Özellikle zincirlere sıkayım demeyin
. Daha ayrıntılı bilgiyi internet aleminden alabilirsiniz eminim.
Farkettim hocam lakin zincir, dişli temizliği yapmakta bi sakınca olmaz sanırım zaten peşinden normal spray zincir yağıyla yağlıyoruz...
-
WD40 ile zincirinizi sadece temizlersiniz!!! Sonrasında iyi bir yağlayıcı ile mutlaka yağlamalısınız.. Önemli bak bu konu..
-
aga vücudu ma derken aman diyim gören yanlış anlar ha
-
-
Önemli uyarı. FRENLERE SAKIN AMA SAKIN WD-40 BULAŞTIRMAYIN. Frensiz kalırsınız. Balatalar kazara bulaşanı emer. Ya balata değiştirmek zorunda kalırsınız ya da balataları benzinde bekletip güneşte kurutmakla uğraşırsınız. Diske bulaşanı temizlemek de ayrı işkence. Çok tehlikeli. Fren konusunda aman dikkat!
-
İşin gırgır kısmını bırakıp ciddiyete geçmekte yarar var tamam
Bu malzeme öncelikle temizlik amaçlı kullanılmalı, çünkü üstünlüğü mükemmel derecede pas, kir ve yağ çözücü olmasındadır. Örneğin pas nedeniyle açamadığınız somunlarda gerçekten işe yarar.
İlk mesajımda bahsettiğim gibi kapı menteşesi vb gibi yük altında çalışmayan unsurlarda aynı zamanda yağlayıcı olarak iş görüyor ve uzun vadeli çözüm oluyor. Ancak motorumuzun zincirinde ve diğer ağır yük altında çalışan tüm dişlilerde, birbirine sürtünen malzemelerde yağlayıcı değil temizleyici özelliğinden yararlanılır. O-Ringli zincirlerde kullanılmaz.
zersura espri olsun diye mi yazdı bilemiyorum ancak durum gerçektir, deriye can verir.
-
Başlık çok erotik, sansür gelir buna.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)