Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

'Motosikletleri Fark Edin' TV Spotu (biz yapalım?)

REKLAM ALANI
    SUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley-Davidson 1200 Nightster
    Madem para işleri zor ve medyaya ulaştırmak bi okadar güç, ozaman moderatörlerimiz diğer forumların moderatörleriyle görüşüp
    Türkiyenin en büyük motosiklet buluşmasını yapabiliriz.
    Toplanma alanının yerine de 50m2 brandadan motosikletleri fark edin amblemini yaptıralım. (Branda benden)

Eğer ki ortalama 500 motorcuyu alana toplayabilirsek emin olun o alanın üstünde haber kanalı helikopteri olacaktır.

Çok kişi olduğumuzda terör muhabbeti yapabileceklerini de göz ardı etmemek için emniyetten bilgi de alırım.

Madem medyaya ulaşmak zor, bırakın onlar bizi bulsun.

Bu arada geçen hafta motorumu aldığım bayan, samanyolunda spiker çıktı.
    Durumu kararlaştırdığımız an onunla da iletişime geçerim.

Yeterki bir hareket yapalım. Boş boş ekrana yazıp havada kalmasın artık.
    Unutmayalım ki ne kadar çok kişi katılırsa, ölümünü yada sakatlığını engelleyebileceğimiz anne,baba,çocuk okadar çok olur.
    Ertugyigit bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Msx 125
    Senaryo, çekim bilmem ama kurgu ve montaj işlerinde yardıma hazırım.

Motosikleti
    kuba cg-100
    Ustalar istanbulda o kadar motorcu var organize olup toplanabilrsiniz sizin sesinizi duyarlar bizim buralarda*hem motorcu az hem medyanin ilgisi yok

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    fikriniz çok güzel. ben reklamcı olarak size cevap veriyim isterseniz.

yapım amiriyim öncelikle.

bir işin en başından en sonuna kadar ilgileniyorum. bütçelendirmesinide ben yapıyorum butun organizasyonunuda.

öncelikle tahminen 60-70 bin tl gibi bir rakamı gözden çıkartmak gerekir. buda ben piyasamızdaki insanları tanıyorum bütçesiz bir iş çekiyoruz vs diyeceğim için yoksa emin olun en az 2 katı. hadi filmi çektik tv de yayınlatmak istiyor iseniz ayvayı yedik buyuk kanallarda atv- star- show- kanal d gibi mesela 10 saniyelik reklamlara 1-2 milyon tl ler ödeniyor tek seferlik gösterim için.

fakat diyorsanızki biz tv de göstermeyelim viral reklam olsun yani internette gösterilcek reklamlar. bunlar tabikide çok daha ucuz. sitenin popülerliğine göre bu rakam 200 - 300 tl den başlar 10 bin 20 bin tl lere kadar uzar gider.

birde artık sosyal medya çok güçlü mesela motor kullanan ünlüler var çokca. onlardan rica edilicek. bakın bu filmi hesabınızda paylaşın vs vs gibi kendileride motorcu oldukları için para talep etmicekler zaten edicek olurlarsa kendileri hiç bir zaman 2 teker sevdalısı olmamış demektir.
    Ertugyigit bunu beğendi.

sadi81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kanuni leopart
    Çok güzel gerekirse ünlülere email göndereceğim

Alıntı Vitus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Hepimiz yollarımızı motosiklet sürücüleri için daha güvenli bir yer haline getirmek için hepimiz kendimizce adımlar atıyoruz. Yeri geliyor 'motosikletleri fark edin' kampanyasındaki gibi yapıştırmalar dağıtılıyor/yapıştırılıyor, yeri geliyor festivallerde/şenliklerde bu konu ile ilgili bilgi verici broşürler dağıtılıyor, afişler asılıyor, yeri geliyor konuşarak insanların aklına bunu sokmaya çalışıyoruz. Mesela benim henüz bir motosikletim yok, inşallah yakın zamanda almayı planlıyorum, ama yine de taksiye, dolmuşa, otobüse vb. gibi araçlara bindiğimde şoförle sohbet ediyorsam mutlaka konuyu bir yerden trafikteki motorlara getirip 'birazcık da aklında yer etse kârdır' mantığıyla araç sürerken motosikletlileri tehlikeye atmamak için dikkat edilmesi gereken püf noktaları muhabbete yedirerek adamı da sıkmadan germeden bahsediyorum Birçoğunda da muhabbetin sonunda aşağı yukarı "kardeş aslında doğru söylüyosun ha, vallahi dikkat etmek lazım aslında adamların kelle koltukta bu trafikte" tarzı bir cevap alıyorum ve en azından bir süreliğine olsa da o adamın kafasında bu belki yer ediyor, ve en basitinden ne bileyim belki bu onun o gün karşılaşacağı bir motosiklet sürücüsünü farketmesini sağlıyor. Eyvallah bunlar hep güzel küçük adımlar tamam da, bu konu ile ilgili bu kadar çok motosiklet sürücüsü ve tutkunu olarak (yalnızca motosiklet.net de değil, sonuçta birçok bu gibi platform var, ve hiçbirinin buna hayır diyeceğini düşünmüyorum) daha güzel daha etkili şeyler bence yapılabilir.

Belki bu forumda daha önceden konuşulmuştur, veya birçok kişinin aklına gelmiştir, ama benim şu günlerde aklımda olan şey bir TV spotu, hem trafikteki diğer sürücülerin motosikletlere karşı daha dikkatli olmasını sağlamak, hem de motosikletlilerin trafiğe karşı daha dikkatli olmasını sağlamak adına. Bunun kesinlikle yapılması çok zor bir şey olduğuna da inanmıyorum. Yalnızca hepimizin mümkün olduğunca elimizden geldiğince taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor. Nasıl trafikle ilgili genel spotlar, sigara, bireysel emeklilik, Kızılay, Yeşilay spotları varsa, bunun spotu da gayet yapılabilir bir şey. Hatta belli mi olur belki küçük bir ihtimal de olsa yetkili bir makamdan destek bile gelebilir. Gelmezse de hepimiz kendimizce elimizi taşın altına sokup, örneğin motosiklet.net adına (ve forum yönetimi denetimli) bir kampanya düzenleyip, belli bir süreliğine de olsa TV'lerde böyle bir spotun yer almasını sağlayabiliriz. ben böyle bir şey için -henüz motor sahibi olmasam da- elimden gelen şeyi yapmaya, maddi manevi destek vermeye hazırım.

Ayrıca böyle bir durumda motosiklet tutkusu olduğu bilinen ünlülerin de belki destek verebileceğini düşünüyorum (en azından temenni ediyorum diyelim ) Örnek olarak kendi programı olan ünlülerin programının bir noktasında 30 saniye sürecek bu spotu göstererek destek verebilirler mesela. Düşünsenize, Acun Ilıcalı'nın herhangi bir programının reklam arası bitiminde 20-30 saniyelik bir spot olarak bunu yayınladığını, ulaşacağı insan sayısını, kitleyi bir düşünün, ki kendisinin de motosiklet kullanan ve sevgisi olan birisi olduğunu okudum, belki bu konuda destek verir

Aklıma o anda o geldiği için söyledim ama sadece Acun Ilıcalı değil, motor sevgisi olan motor kullanan bir çok ünlü var, belki onlar da buna destek verebilirler ulaşabilirsek. Hatta belki bu spotta onlar da yer alabilirler, düşünsenize ne güzel olur. Bilgilendirici bir video/anlatım kısmından sonra birkaç ünlünün birkaç cümle söylediğini, halkımız üstünde çok daha etkili olacağına eminim. Benim internette denk geldiğim, okuduğum kadarıyla şimdi aklıma gelenler Kıvanç Tatlıtuğ, Hayko Cepkin, Emre Altuğ, Okan Bayülgen, Hüsnü Şenlendirici ve Pınar Altuğ motosiklet kullanan insanlar (eminim daha bir sürü vardır). Ne güzel olur destek verseler

En kötü ihtimal hiç kimse destek vermese (ki ben mutlaka verecek biri çıkacağına inanıyorum), sadece biz elimizi taşın altına sokup kısa süreli ama etkileyici bir yada birkaç TV spotunu izleme oranının nispeten yüksek olduğu saatlerde yayınlatsak, bunun bile bu konuda çok fazla faydası olacağına inanıyorum. Tvde çıkan böyle bir şey sonuçta çok fazla kişiye ulaşacak, bir çok kişinin aklında yer edecek. En çok da büyük şehirlerde televizyon izlendiği için, böyle bir yayın aslında nokta atışı olarak şehir trafiğindeki insanlara ulaşmış olacak, yani tam olarak hedef kitlesine.

Tamam bunlar kadar profesyonelce olmasa da olur ama video olarak da İngiltere'deki THINK! motosiklet güvenliği kampanyasının videoları gibi bir şeyler yapılabilir mesela aşağıda 2 örneği var, bence çok etkileyici hepsi, yani izleyenin aklında kesinlikle ama kesinlikle yer eden 30 saniyelik videolar;

https://www.youtube.com/watch?v=NcLL7t_1OeA

https://www.youtube.com/watch?v=zl7KoeVIh-k

Ama dediğim gibi, elimizden geldiği kadarını yapmaya çalışsak bunlar kadar olmasa da düz siyah ekranda birisi konuşsa bile kârdır. Önemli olan bir şekilde mesajı vermek.

Evet işte benim bir süredir aklımda olan şey bu arkadaşlar. Gönül ister ki bu burada forumda bir sohbet olarak kalmasın, hepimiz bu konuda bir şeyler yapalım, bizler, site yönetimi, destek verebilecek herkes, ve bu olay hayata geçsin. Sonuçta kazanın yaşanması ve yaşanmaması arasındaki fark çoğu zaman o yarım saniyelik farketme / farkedememe durumu, ve bu farkındalığı kazanmış her kişi de belki engellenmiş potansiyel bir kaza veya kayıp. Hepimizin istediği şey de bu.

Tüm motosiklet.net ahalisinin ve site yönetiminin yorum ve görüşlerini bekliyorum

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Ünlüler bu kunuya sıcak bakabilirler bence de. Tamer Karadağlı olsun Kıvanç Tatlıtuğ olsun Acun Ilıcalı, Timur Acar bu konuda yer alabilirler zannediyorum. Kamu spotu edasında konuşup birkaç da halktan oyuncu yardımı ile bir kısa film gerçekleştirilebilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------

Okan Bayülgen in de büyük yardımı olur bu konuda. Barkın Bayoğlu nu davet etmişliği var birkaç kez ve bisikletci grubundan da konuk almışlığı vardı bisiklet yolları hakkında konuşulmuşdu fakat ne oldu havada kaldı. Belediyeler sıcak bakmadı bu konuya. Dedilerki ''coğrafi yapımız bisiklet kullanımına elverişli değil'' ''kent yerleşimimiz ve yollarımız bisiklet yolu için uygun değil ve uygun alan yok'' denmişti.

İnşaallah bu motosiklet konusuda hava civa olmaz. Aslında Bu konuya Barkın Bayoğlu Başta Öncülük yapmışdı.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)