Ya bir kazada kaldırıma uçup vizör bölümünü kaldırımın sivri yerine çarparsak? O zaman kırılıp gözümüzü kör etmez mi??
Ya bir kazada kaldırıma uçup vizör bölümünü kaldırımın sivri yerine çarparsak? O zaman kırılıp gözümüzü kör etmez mi??
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...
Eger kaskin olmassa parcalanak bir gozun bile olmaz.Direk olursun
Kafanı oraya vurduktan sonra zaten ne burun kalır ne göz. Ayrıca kaliteli vizörler kırılsa bile kesici hale gelmezler.
atraction ne guzel demıs ) aynen öyle
Benim kaskımın vizorü kırılmıyor test ettim.
kask takmamak için bahanemi arıyosunuz?
takma ozman arkadaşım düşünce yapısına bak...bide konu açıyor...
Buralar değerlenir :D arkadaş kask olmasa kısmını idrak edememiş daha boşa tavsiye vermeyin o anlamaz siz yorulursunuz :D
sende takma zorla herkeze tak denilmiyo. Ne demiş ünlü bir çin atasözü
Takmazsan kaskı Tıkarlar pamugu
Salak yemin ediyorum geri zekalı bu çocuk
Ben kask takılmasına karşı değilim, kendim 10 adımlık markete bile kaskla gidiyorum o ayrı. Benim bahsettiğim vizörler tehlikeli, bu duruma bi çözüm bulunmalı dikkat çekmek istediğim o... Hakaret eden hıyara zaten birşey demiyorum
http://www.dailymotion.com/video/xes...rdi_shortfilms
aklıma birden bu video geldi yanlış anlama hakaret felan atmiyorum sadece bana bu videoyu anımsattın.
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
30 - 40 liraya 60 - 70 liraya uyduruk bir kask alırsan, vizörleri hurda pet ve pleksilerden yaparlar. onlar da kırılgandır cam gibi. kırılıp orana burana girer.
Ancak 150 - 200 liradan sonara kaskların vizörleri orjinal hammaddeden polikarbon olarak üretilir. ortalama tabanca mermileri, 5 mm kalınlığında bir polikarbonu geçemez. .50 kalibre bir toplu tabancayla 8 mm kalınlığında bir polikarbona kendim ateş etmişliğim ve merminin diğer tarafa geçmediğini görmüşlüğüm var. polikarbon şu polislerin şeffaf kalkanıyla aynı malzeme. onlar da ortalama kurşunları geçirmezler.
kaskına, yedek bir kafa alıyomuşsun gibi düşünüp uygun bir bedel öde.. sonradan geri satın alamayacağın bedeller ödeme .. çözüm aramana gerek yok. teknoloji bu konuları aşalı çok oldu...
Kendi şahit olduğum ve görüntüsü her insanın kaldıramayacağı bir kazayı anlatmak isterim.
125'lik bir çinli motosiklet üstünde iki genç. öndekinde kask yok. arkadakinde kask var. kask nolan marka fullface bir kask. olay benim 300 metre önümde meydana geldi.
motosikletli, bölünmemiş yolda önünde inşaat demiri yüklü bir traktörü geçmek için var gücüyle gazlayıp sola kırdı. tabi karşı şeride baksaydı iyi olurdu. karşı şeritten araba gelmekte olduğunu görünce panikleyip sağa kırdı ve bütün süratleriyle inşaat demirlerinin arasına girdiler.traktördeki farketmedi bile. öyle iğrençti ki, demirler öndeki çocuğun kafasına vücuduna saplanmıştı. arkadakininse kaskı demirleri sıyırmıştı ve sadece bir demir omzundan saplanmıştı. traktör gitmeye devam ettiği ve demirler de çocuklara saplı olduğu için o süratte öyle bir süre gittiler. taki traktörü önümdeki araba uyardı. adam durdu...
Manzara? öndeki çocuk ölü. hiç bir şansı yok. kafasından girmiş bir demir... vücudundaki diğer yaralar ise belki ağırdı. Ama kafasından yaralanmasaydı, hastaneye yetişip bir şansı olabilirdi...
Arkadaki? bilinci açık, kımıldamadığı sürece ciddi acı çekmiyordu. Demirden çıkarıp yere uzatmak istediler engel oldum. içerde bir damarı kesmişse kanamayı engelliyordur, çıkartırsak kanaması başlarsa ambulans gelene kadar ölür. katil olmayın dedim. laf dinlediler ki arkadakine dokunmadılar...
Öndeki çocuk... Kaskı olsaydı yine ağır yaralanıcaktı... Ama kurtulmak için bir şansı olucaktı. ve bu şansı 300 - 500 liraya satın almadı... 30 liralık kask alsaydı da durum değişmeyecekti.
Sorsan ailesi kaç bin liralar verir şimdi geri gelcek olsa kask için... Ama insan ne kadar mucize gibi bir makina olsa da oldukça kolay ölebiliyor
Bu hep bizim forum yüzünden oluyor motosiklet sürerken paranoyak olun paranoyak olun dediniz bakın çocuk ne hale gelmiş nasıl bi senaryodur o öyle :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)