Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum arkadaşım. Ama bu, insanların karşısına çıkıp bizim farkımızıa varın demekle olmaz ki... Çünkü senin varlığını farkedecek adam zaten bunu yapmaz. BU çaba, trafikteki öküzlerin ancak %5'ini ıslah eder.
Kalan 95? onların davranışları, temelde trafik ve kurallarla alakalı değil. Yolda motosiklet üstünde sana saygı göstermeyen o insanların çoğu, yolda yürürken yanlışlıkla çarpsan seni dövmeye de kalkar... seni kaldırımda dövemeyecek olan adam, metal bir kafesin içine girince, o kafesin verdiği güvenle seni hor görüyor.
Bu kafayla alakalı. O yüzden o adamlara " hey bana bak, benim de hakkım var farket " dedin mi suratına bi tokadı yersin " ne hakkı lan " cümlesiyle beraber
...
Tekme tokat hepsini dövsek bile bu işi daha kötü bir hale sokmaktan başka bir işe yaramaz.
Ne yapılabilir? iki şey.
1 - en basiti ve saçma olanı, motosikleti bırakabilirsin.
2 - Trafik kuralları, güvenli sürmene yetmez. Ayrıca bir trafik kültürü ve bir sürüş kültürü edinebilirsin.
Birkaç arkadaşın dediği gibi, kazaların çoğu dikkatsiz ve cahil motosiklet sürücülerinin sebep olduğu kazalar. Şu bi gerçek ki, 20 - 30 motosiklet kullanıcısından sadece birisi trafik bilinciyle sürüş yapıyor. ve muhtemelen sen onlardan birisi değilsin.
Elbette motosiklet sürmekten keyif al. Ama motosiklet üzerinde iken ciddi bir işin başında olduğunu farketmelisin.
Yakın zamanda yamaç paraşütü sporuna başladım. Emin ol uçmak, motosiklet sürmekten 10 kat daha güvenli
en azından düşecek olsan düşene kadar dua edecek vaktin var :D