Fren yaparken motor çırpınıyor !?
Reklamlar
-
Arkadaşlar 75cc'lik scooter'ım var. Daha alalı 2ay oldu. Yokuş aşağı giderken ön fren'e bastığımda (2pistonlu disk) motorun ön tarafı çirpiyor, sanki amörtisörler hızlı ve sert bir şekilde yaylanıyormuş gibi oluyor. Bundan 1ay öncesi motoru bakım'a götürmüştüm. Bakım sonrası usta "amörtisörlere yağ koydum" dedi. Yani amörtisörlerden kaynaklanmadığını düşünüyorum... Sizce problem nedir?
Ön frenimle ilgili bazı şeyler daha yazıyım belki yardımcı olabilir :
1. Ön fren levyesi tam çekilemiyor,1- 2cm çekiliyor ondan sonra baskı altındaymış gibi duruyor.
2. Bazen giderken ön fren (heralde balatadan) gıcırtı sesi geliyor
3. Hidrolik yağ dolu.
Bu kadar arkadaşlar , lütfen sorunu bulabilen varsa yazsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:19 ----------
Bundan anlayan yokmuuu??
Reklamlar
-
Ön freni kullanma
-
Muhtemelen gidon bağlantılarında boşluk var. orta sehpa varsa motoru orta sehpaya al. ön teker havada iken gidonu ileri geri sallamayı dene. bir boşluk hissediyorsan sorun muhtemelen budur.
Değilse, fren kaliperin veya fren diskin gevşek olabilir. yani sanki gevşek birşeyler var.
-
-
sessizsakin adlı üyeden alıntı
Muhtemelen gidon bağlantılarında boşluk var. orta sehpa varsa motoru orta sehpaya al. ön teker havada iken gidonu ileri geri sallamayı dene. bir boşluk hissediyorsan sorun muhtemelen budur.
Değilse, fren kaliperin veya fren diskin gevşek olabilir. yani sanki gevşek birşeyler var.
Bunu kendim çözebilirmiyim??
-
evet bencede diskin eğilmiş olabilir.
-
Disk yamulmuş gibi geldi bana da.
-
ön amortisörlere fazla yağ doldurulmuş ise amostisörler yaylanmaz ve motor titrer... sen amortisörleri tekrar kontrol et...
-
ön firene hafif bastığında (motor öne yığılmıcak şekilde) direksiyonun çırpınması, vurması filan ön takımda boşluk olduğundan. Bendede aynı sıkıntı var iki kez servis düzeltti ama 50 km sonra yine sıkıntı cıkarttı 3. ye gidicem bakalım.
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
ön amortisörlere fazla yağ doldurulmuş ise amostisörler yaylanmaz ve motor titrer... sen amortisörleri tekrar kontrol et...
Abi tam bağlantıyı bilgi eksikliğim olduğundan kuramadım.
Nasıl bir etki tepkiden dolayı titremeye sebep olabiliyor ve bu titreme nerede, hangi koşullarda (ne yaparken, kalkıştamı, frenlemedemi normal seyrederken mi...) kendini belli ediyor.
Hakkaten çok merak ettim
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
ferhatkars adlı üyeden alıntı
tamamen katılıyorum. Fazla yağ konulmuşsa amarsitörler çok sertleşmiştir. Esneme payı minimumdur. Frene asılınca kütürtt.
-
Diskin eğri...
Değişmesi ya da tornacıda düzeltilmesi gerek...
-
Motosiklet Eğitmeni
-
Başlığı okuyunca aklıma ilk disk geldi Direksiyon boşluğu öyle bir şey yapmaz. Adı üstünde boşluk....
-
malum motor yok ama arabamdaki disk eğildiğinde ön frenden dolayı, direksiyonda titreme ve fren tutmada biraz zayıflık yapıyordu.. Diskin eğriliğini fren tutma şeklinde anlayabiliyordum..resmen doğal abs olmuştu.. bir tutup bir bırakıyordu...
diskin eğri olabileceğini düşünüyorum..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
ferdinandd adlı üyeden alıntı
Abi tam bağlantıyı bilgi eksikliğim olduğundan kuramadım.
Nasıl bir etki tepkiden dolayı titremeye sebep olabiliyor ve bu titreme nerede, hangi koşullarda (ne yaparken, kalkıştamı, frenlemedemi normal seyrederken mi...) kendini belli ediyor.
Hakkaten çok merak ettim
motorun amortisörü yaylandıgı zaman yoldaki çukurlarda felan motor zıplar ama amortisör yaylandıgı için sen bunu fark edemezsin...
kısaca konforlu yolculuk yani... cross motorların amortisörler daha yumusak olur daha cok engebelı arazıde dolastıgı ıcın sürücüyü rahatsız etmez...
yada baska bır örnek vereyim.... amortisörsüz bisiklete binmişsindir... zıplaya zıplaya insanın kıçı ağrır... çünkü yoldaki darbeyi emecek bir şey yok...
kendi motorumdan biliyorum, amortisöre çok yağ doldurmuştuk ve amortisörler hiç yaylanmıyordu... seke seke gidiyordu motor...
buda haliyle aşırı derece titreşim yapar...
bu arkadaşda usta amortisöre yağ doldurdu diyince aklıma bu geldi...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
Arkadaşlar ısrarla disk'in yamuk olduğunu söylemiş.
Fakat söylediklerinize bakılırsa ben disk'in yamuk olduğunu düşünmüyorum.
-
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ısrarla disk'in yamuk olduğunu söylemiş.
Fakat söylediklerinize bakılırsa ben disk'in yamuk olduğunu düşünmüyorum.
Motorunda ABS yoksa kesinlikle disk yamuk....
Israrla söylüyorum...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
-
sessizsakin adlı üyeden alıntı
eğer disk yamuksa, ön teker yere basmıyorken çevir. zaten diskin yamukluğundan kaynaklanan bir sürtme sesi duyarsın.
Fakat lakin, herkesin kendine göre bir fikri olsa da, direksiyon milinde boşluk olması kuvvetle muhtemel, burda o muydu bu muydu diye yorumlarla gece karanlıında yol bulmaya çalışmak yerine, kaldır motorun önünü, tekeri bi çevir. gidonu ileri geri sağa sola ( döndürmeden ) salla. Gidonun hiç bir boşluk yapmaması sıkı sıkıya motoru sağa sola ve ileri geriye doğru tutması gerekir. eğer itip çekerken, bir boşluk oluşuyorsa, fren yaptığında tak tuk öne arkaya bu boşluğu hissedersin. boşluğun miktarı büyük olamayacağından gidonda en fazla 2 - 3 cm'lik ileri geri yada yukarı aşağı gibi sarsındı hissedersin.
disk yamuksa tekeri çevirdiğinde anlarsın zaten. eğer ilk çevirmende birşey hissedemiyorsan çok yumuşak fren yapıp dene. teker bi zorlanıyor bir rahat dönüyorsa disk de yamuktur.
karanlıktan çık
5 dakkanı almaz bunları denemek. denemezsen burda 30 kişi daha dil dökecek. sonra sen götürüp bir ustaya vereceksin. kimse de tam olarak ne olduğunu anlamayacağı gibi başlık da bir işe yaramayıp gürültü kirliliğinden öteye geçmeyecek
Disk'de bir yamukluk göreniyorum? Bazi yerlderde çok küçük kahverengimsi paslanmalar var, ama onlar zaten balataların deymediği yerde..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)