Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EK-5 Formu hakkında

REKLAM ALANI
    jack black - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Merhaba Arkadaşlar ;

A2 fark ehliyeti için yazıldığım kurstan,bugün dosyamı aldım.Dosya içeriğinde emniyet'in sitesinde istendiği belirtilen ''Ek-5'' isimli dosya haricinde eksik bulunmuyor.

Bu ''Ek-5'' dosyası nedir? Nereden alabilirim? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar,yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Not:Şişli Emniyetinden ehliyetimi çıkaracağım.
    I am The Captain of My Soul...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    thb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda wave 110i
    Emniyete ehliyet müracatı için dosyanı götürürken, bilgisayarda doldurulmuş şekilde elinde bulunması gereken başvuru evrağı.

Temin etmek için 2 seçeneğin var.
    1. Sürücü kursları.
    2. Şoförler cemiyeti.

10tl'ye halledersin.

Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Az önce kursu aradığımda,emniyetten verileceğini söylediler,lakin kurstan tatmin edici bir cevap alamadığımı düşünüyorum.

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O evrak ek 5 mi, ek 18 mi?

Neyse gerekli ek belgesini emniyetin cevresine konuslanmis bir muameleciye doldurtucaksin. Erken git o yuzden. Ayrica karton dosya falan alman lazim hepsi en kazikcisinda 10 lira tutuyor.
    cenkito bunu beğendi.

Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Dostum ,tüm belgeler tamam.Sadece Ek-5 adı verilen dosya yok.Bir çaresine bakacağız artık..

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    O ek belgeler muamelecilerde oluyor. Kurs dosyayı eksik hazırlamışsa kursun ayıbı. Emniyette diyip başından atmış muhtemelen. Emniyete gideceksiniz, ordan da muameleciye git doldur gel diyecekler. Boşa vakit kaybı. Randevunuzdan önce muameleciye uğrayın durumu anlatın doldurtun, 5-10 tl bir şey. Bir de emniyete başvurmak için evrakların yapacağınız işleme uygun karton dosyada olması gerekiyor. Onu da kurs vermediyse o dosyayı da muameleciden alacaksınız. 5-10 tl bir şey tutar o da en fazla

Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim Dostum..Lakin,söz konusu Ek-5 formunun artık kullanılmadığını ve emniyet tarafından istenmediğinide duydum.Ben yine de her ihtimale karşı,
    söylediğin şekilde bir yol izleyeceğim.

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:02 ----------

Bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim Dostum..Lakin,söz konusu Ek-5 formunun artık kullanılmadığını ve emniyet tarafından istenmediğinide duydum.Ben yine de her ihtimale karşı,
    söylediğin şekilde bir yol izleyeceğim.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Ek-5 istenmiyor diye duyduysan böyle de olabilir. Ben yakın zamanda aldım ek-18 vardı bir de ya ek-1 ya da ek-2ydi tam hatırlamıyorum. Yine de gidip muameleciye sorarsan, ya da önceden emniyete uğrayıp sorarsan en doğru bilgiyi edinmiş olursun

Motosikleti
    YAMAHA XMAX 300
    Hayırlısı ile şu randevuyu alabilsek,geri kalanı basit
    rumelian bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Randevu işinin püf noktası basit. Sabah 9:00'da sistem açılıyor. (+- 5 dakika). Sayfa sürekli yenilenerek başında beklenir. Sistem açılır açılmaz en az tercih edilebilecek kıl tüy saatler tercih edilir. 2 gibi mesela ben 2yi seçmiştim en geç de o saat dolmuştu. Sabah ilk, akşam son, ve bir çok insanın öğle molasına denk gelen 1'den kaçınmak lazım en erken bu saatler doluyor, bilgileri doldurana kadar sistem dolmuş bile olabiliyor. Sisteme girilir, saat seçilir, şart olan bilgiler doldurulur. Adres mühim değil mahalle sokak yazsanız bile yeter. Alttaki kimlikde değişiklik yapılıp yapılmadığı kutusunu da işaretlemeyi unutmayın onaylamadan önce vakit kaybı oluyor yoksa. İş el çabukluğuna kalıyor. Onayladıktan sonra sayfa donmuş gibi olabiliyor yenilemeyin bilgiler boşa gider. Bekleyin bi süre sonra randevu onaylandı, yazdır sayfası açılıyor

Hangi emniyet? Sabah 8:30 da en gec bilgisayar basina oturacaksin. Hem randevu sayfasini acacaksin, hemde ir txt dosyasi hazirlayacaksin.
    1- randevu sayfasi: surucu belgesi islemleri vs adimlarini gececek ve dolu veya planlama yapilmamistir yazisini goreceksin. Burada alttaki geri dugmesine degil, tarayicindaki geri dugmesine tiklayacaksin. Boylece tum sectigin kisimlar (islem, basvuru yeri vs) sectigin gibi kalacak sadece captcha kodu yenilenedek. Kod zor veya gorunmuyorsa saginda yenile dugmesi var. Oradan yenile.
    2- TXT dosyasi: bu dosyaya her satira tc no, nufus dairesine kayitli oldugun gibi adresin. Varsa ehliyet numaran, verildigi yer, baba adin yazacak, turkce harflere ozen goster ve tum bilgileri hatasiz yaz kayitla.

Simdi bu ikisi hazir. Randevu sayfasinda pazartesi sali carsamba, cumartesi (bazen pazar) 8:30 dan baslayacan 11:00e kadar 1. Maddede hazirladigin sayfada ilerleyecen. Dolu veya planlama yapilmamistir, sayfasini gorunce geri gidip tekrara captcha kodunu yazip ilerleyecen. Buralarda captcha kodunu yazdiktan sonra enter dugmesine basmiyorsun, ekranda altta gorunen ilerle dugmesine basiyorsun. Bu kisimi bos zamanlarinda hem calis.
    Olur da bu safhayi gecersen ajanda sayfasi geliyor. Hizlica kendine bir saat araligi seciyorsun. Az yer kalmis olmasin. Senin keyfine gore degil.
    Sonra getirmen gereken belgeler yaziyor. Okuma! hepsinin yanindaki kutucuklari isaretle gec. Zaman kaybetme. Randevu kagidinda yazacak bu bilgiler.
    Sonra doldurman gereken alanlar cikacak. Burada txt dosyasini kullaniyoruz ve tek tek ve hizlica kopyala yapistir yapiyorsun.
    Bu adimi da gecinde randevu kagidini bastirma kismi gelecek tamam de gec, sonra bastirirsin.

Randevuyu boyle alabilirsin. Zaman cok onemli. Elin hizli olmali. Randevuyu al sonra bana mesaj at diger puf noktalari yazayim.

Edit: bu asamada google chrome kullan.

Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Emniyetten emniyete değişiyorsa bilmiyorum ben günlerce denedim başakşehir emniyet hep 9 ile 9u 5 geçe arası açıyordu

Alıntı yusufozugenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyetten emniyete değişiyorsa bilmiyorum ben günlerce denedim başakşehir emniyet hep 9 ile 9u 5 geçe arası açıyordu
    Emniyetlerin hepsi kendi kafasina gore aciyor. Kadikoy 10:30 da acmisti ben randevu alirken. En guzeli sariyer.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)