Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

irc lastik yüzünden bu kaçıncı vatan toprağı öpmek !!!

REKLAM ALANI
    oguzhanlal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tahsins adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    michelin pilot güzelde.
    üstünde taşıma kapasitesi <= 230kg yazmış. motorla ben 280kg yapıyoruz zaten.
    hatta bazen artçı alıyorum motor ve yük 380kg yi bulabiliyor :/
    lastik başına 230 kg dır o

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bajaj boxer 2015 + doblo safeline 1.3mjet 2012
    Alıntı oguzhanlal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastik başına 230 kg dır o
    haa doğru yav. iki tekerede yük biniyor. motosiklet ve yükü toplam 400kg bile olduğunda arka tekerede da %60 yük binse 240kg yük biner arkaya.
    ozaman sorun yok
    salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
    bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Bence bazı yanlışlıklar var...

Yıllardır irc kullanırım. Fabrikadan motor üzerinde gelenler hariç sorun yoktur. Karda buzda yağmurda rahatlıkla kullanılacak kaliteli bir lastiktir. Uzun yola defalarca çıktım. Hele ki yağmurda kayma olayı diye birşey yok. Ha sen, yağmurda karda kışta aynı yaz günü gibi kullanıyorsan derdine derman olacak bir lastik yok zaten.

Hani bir laf vardır ya; " Lastik bu kardeşim, senin bütün ihtiyaçlarını karşılayamaz ki! "

Bu işleri yapan arkadaşlarım var adam yılların tamircisi, bir tanesinin de micheline bir kucak para verip motoruna taktığına şahit olmadım, " neden irc? " diye sorduğumda " küçük sslerde aynı lastik kardeşim niye iki kat para veriyorsun? " lafını çok kişiden duydum. Bu adamlar bizi motorda üçe bölüp katlayacak çakalları bu işin. Herifler yarışlara filan giren profesyonel tipler. Aslında olay veya bakış açısı biraz psikolojik. Hele ki bizim küçük ss motorların lastiklerinde irc veya michelin aslında aynı lastiğin tıpkısıdır. Hammadde aynı kalite aynı. Sadece şekillerinde fark vardır olsa olsa. Bir de üzerine marka basınca fiyat üçe katlanır o olur yani.

Yoksa ülkemizde yüzde doksanı irc kullanır. Kullanıcı hataları psikolojik baskı yaratıp lastiğe mana bulma olayı da var bence...

dr.asc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS ADVENTURE
    michelin pilot güzelde.
    üstünde taşıma kapasitesi <= 230kg yazmış. motorla ben 280kg yapıyoruz zaten.
    hatta bazen artçı alıyorum motor ve yük 380kg yi bulabiliyor :/
    biz 3 kişi binmek zorunda kalmıştık gayet güzel çekmişti yani sıkıntı yok
    tahsins bunu beğendi.
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Motosikleti
    Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yıllardır irc kullanırım. Fabrikadan motor üzerinde gelenler hariç sorun yoktur. Karda buzda yağmurda rahatlıkla kullanılacak kaliteli bir lastiktir. Uzun yola defalarca çıktım. Hele ki yağmurda kayma olayı diye birşey yok. Ha sen, yağmurda karda kışta aynı yaz günü gibi kullanıyorsan derdine derman olacak bir lastik yok zaten.

Hani bir laf vardır ya; " Lastik bu kardeşim, senin bütün ihtiyaçlarını karşılayamaz ki! "

Bu işleri yapan arkadaşlarım var adam yılların tamircisi, bir tanesinin de micheline bir kucak para verip motoruna taktığına şahit olmadım, " neden irc? " diye sorduğumda " küçük sslerde aynı lastik kardeşim niye iki kat para veriyorsun? " lafını çok kişiden duydum. Bu adamlar bizi motorda üçe bölüp katlayacak çakalları bu işin. Herifler yarışlara filan giren profesyonel tipler. Aslında olay veya bakış açısı biraz psikolojik. Hele ki bizim küçük ss motorların lastiklerinde irc veya michelin aslında aynı lastiğin tıpkısıdır. Hammadde aynı kalite aynı. Sadece şekillerinde fark vardır olsa olsa. Bir de üzerine marka basınca fiyat üçe katlanır o olur yani.

Yoksa ülkemizde yüzde doksanı irc kullanır. Kullanıcı hataları psikolojik baskı yaratıp lastiğe mana bulma olayı da var bence...
    ben şimdi michelin i takmadığımdan yorum yapmayayım. ama herkes irc kullanıyor aaa bu çok iyi diyemem. ha bu irclerin üstünde 15.000 km yol yaptım. yaz kış kar buz çamur fırtına.artık tüm karakterini biliyorum irc lastiğin. bugüne kadar dayanıklılık harici "oh be iyiki irc almışım" diyemedim. dedirtmedi sağolsun. hep kaydı. hep kaydı. tek güzel tarafı kolay aşınmaması.
    michelini yarın yada pazartesi takacağım. irc ile farkları yazacağım. ama ben sana diyeyim hocam.. irc lastik değil. varmı var lastiğidir. kaç kez kaza yaptım kendisi sayesinde. sayamıyorum artık. üstünde kocaman "nylon" yazan lastiği kapıma sokmam bundan sonra..
    dr.asc bunu beğendi.

Lastikte.mıchelin gerisi hikaye.
    dr.asc bunu beğendi.

dr.asc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS ADVENTURE

hocam bence ikisini de bi kullan ondan sonra tekrar bi yorum yaz yani alakası bile yok çünkü. benim babamda 30 yıllık motosikletçi senin tabirinle işin profesyoneli ne de olsa tecrübedir değil mi ama iş sadece seneler vermekle bitmiyo işte.babam sıfır cbf 150 aldı orjinal duro lastikler iyi güzel ben begeniyorum diyo.şimdi işin sırrı şurda lastiği zorlayacak hiç bir harekette bulunmazsan en kötü lastik bile işini görür yani.bu da ne demek hep yavaş kullanmak her virajda yatmanı gerektirmeyecek kdr yavaşlamak,ani fren yapmamak vs vs..e bunda ne var kardeşim diyebilirsiniz bende illa kendini riske at gaza bas demiyorum bu yanlış birşey ama gaza basmaya korkmakla yatmaya gerek yok demeyle motorcu olunmaz. bugun ne zamandır konuştugumuz kontra tekniğinden bahsettim babama sonra bindik motora slalom yaptık ,80 le girilebilecek viraja 50 ye kadar düşmeye gerek olmadığını göstererek girdik virajlara ve babam dedi ki oglum biz motor kullanmayı bilmiyormuşuz.işte demek istediğim motosikleti hakkını vererek kullanacaksan adam akıllı bir de lastiğin olacak.yağmur yağıyo motora binilmez hava soguk hiç binilmez ,zaten aynı maddeden yapılıoMUŞ deniyorsa almasın arkadaş.benden demesi benim düşüncemde budur.
    Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı dr.asc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam bence ikisini de bi kullan ondan sonra tekrar bi yorum yaz yani alakası bile yok çünkü. benim babamda 30 yıllık motosikletçi senin tabirinle işin profesyoneli ne de olsa tecrübedir değil mi ama iş sadece seneler vermekle bitmiyo işte.babam sıfır cbf 150 aldı orjinal duro lastikler iyi güzel ben begeniyorum diyo.şimdi işin sırrı şurda lastiği zorlayacak hiç bir harekette bulunmazsan en kötü lastik bile işini görür yani.bu da ne demek hep yavaş kullanmak her virajda yatmanı gerektirmeyecek kdr yavaşlamak,ani fren yapmamak vs vs..e bunda ne var kardeşim diyebilirsiniz bende illa kendini riske at gaza bas demiyorum bu yanlış birşey ama gaza basmaya korkmakla yatmaya gerek yok demeyle motorcu olunmaz. bugun ne zamandır konuştugumuz kontra tekniğinden bahsettim babama sonra bindik motora slalom yaptık ,80 le girilebilecek viraja 50 ye kadar düşmeye gerek olmadığını göstererek girdik virajlara ve babam dedi ki oglum biz motor kullanmayı bilmiyormuşuz.işte demek istediğim motosikleti hakkını vererek kullanacaksan adam akıllı bir de lastiğin olacak.yağmur yağıyo motora binilmez hava soguk hiç binilmez ,zaten aynı maddeden yapılıoMUŞ deniyorsa almasın arkadaş.benden demesi benim düşüncemde budur.
    Şimdi, yorumumda zaten sözünü ettiğimiz küçük ss motorlardır dedim. Bunlarla yapacağın hız ve limitleri belli. Yanlış kullanım dışında bu motorlara bu lastikler yeterlidir. Ha, "ben 80 le viraja girerim" dersen yanlış. Trafik kuralları acı tecrübelerin neticesidir. Tavsiye etmem kimseye. Hız yapılacak yer var yapılmayacak yer var.

Kimse de ve özellikle de genç kardeşler buna kızmasın. Zaten lastiğe güven aşırı hızı getiriyor ve aşırı hızın da ne getirdiği belli. Ben irc ile bursadan kuşadasına genellikle 100 -120 arası gittim ama yoluna göre. Yani yerine göre bilinçli hızlanırsın, yerine göre 50 ye 40 a da düşmeyi bileceksin. Can bu arkadaş telafisi yok. Lastiğin süper ötesi de olsa 80 le girdiğin virajda o hızla insan hatası olamaz mı? Hadi lastik sorun çıkarmadı da o hızla senin yanlışın oldu Allah göstermesin.

Hiç gerek yok kardeşler. Doğru kullanalım gerektiğinde yavaş olmayı da bilelim...

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Bizde sava aldik, syanur de okusun

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E güzel kardeşim değiştirsene....
    eğer ucuz yollu istiyorsan en uygun hamurlusu SAVA...
    1 sezon kullanır sonra çöpe atarsın ama yumuşak hamuru virajda ve frende çok iyi...
    ,
    ama yağışta affetmez..
    Gene yeri öpmen an meselesi...

FermanogLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011-Red Cbf150
    Ben de irc kullanıyorum.
    Islak zeminde çok kötü.
    Ama kuru zeminde gayet iyi.Hele lastik ısındımı yol tutuşu daha iyi oluyor.

Motosikleti
    valla ben irc ten kurtuldum arkadaşlar.
    sıradaki parça istediği lastiği sevipte kavuşamayan irc zedelere gelsin..

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    valla ben irc ten kurtuldum arkadaşlar.
    sıradaki parça istediği lastiği sevipte kavuşamayan irc zedelere gelsin.. :

http://img33.imageshack.us/img33/659/dw0i.jpg

http://img856.imageshack.us/img856/7505/igkx.jpg
    Hayırlı-uğurlu olsun yeni lastiklerin Tahsin.... Bu arada arkadaki Givi topcase kaç litre? (üstü havalandırmalı)...
    The Power of The Dreams.

tahsin kardeş yaşadıgın olay bugun başıma geldi, ben yanlış yöne girdiğim için önüme araç çıktı arkaya asıldım motor kaydı, banada motorada birşey olmadı ama fena benzin aktı,

Motosikleti
    Alıntı dyavol-77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı-uğurlu olsun yeni lastiklerin Tahsin.... Bu arada arkadaki Givi topcase kaç litre? (üstü havalandırmalı)...
    67lt türk malı kappa son versiyon (cidden 67lt hacmi var )
    10tl para saydım plastikçiye ..boru değil

devamlı 35 kg taşır topcase im. sayısız kazada hem motoru hem beni korumuştur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------

Alıntı david3 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tahsin kardeş yaşadıgın olay bugun başıma geldi, ben yanlış yöne girdiğim için önüme araç çıktı arkaya asıldım motor kaydı, banada motorada birşey olmadı ama fena benzin aktı,
    maalesef benimde her kazamda benzin akıyor karburatörden. sonrada bayaa marş basmam gerekiyor çalışması için... normalmiş öyle dediler..

cemolos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache klanından tvs
    Şimdi, yorumumda zaten sözünü ettiğimiz küçük ss motorlardır dedim. Bunlarla yapacağın hız ve limitleri belli. Yanlış kullanım dışında bu motorlara bu lastikler yeterlidir. Ha, "ben 80 le viraja girerim" dersen yanlış. Trafik kuralları acı tecrübelerin neticesidir. Tavsiye etmem kimseye. Hız yapılacak yer var yapılmayacak yer var.

Kimse de ve özellikle de genç kardeşler buna kızmasın. Zaten lastiğe güven aşırı hızı getiriyor ve aşırı hızın da ne getirdiği belli. Ben irc ile bursadan kuşadasına genellikle 100 -120 arası gittim ama yoluna göre. Yani yerine göre bilinçli hızlanırsın, yerine göre 50 ye 40 a da düşmeyi bileceksin. Can bu arkadaş telafisi yok. Lastiğin süper ötesi de olsa 80 le girdiğin virajda o hızla insan hatası olamaz mı? Hadi lastik sorun çıkarmadı da o hızla senin yanlışın oldu Allah göstermesin.

Hiç gerek yok kardeşler. Doğru kullanalım gerektiğinde yavaş olmayı da bilelim...
    iyi akşamlar
    size şöyle bir bilgi aktarmak isterim:
    michelin yıllık 600 milyon euro AR-GE'ye harcıyor.
    merak ediyorum İRC AR-GE için ne kadar para harcıyor? daha çok diğer markaları ne kadar kopyalarım diye para harcıyordur bana göre en fazla..
    şimdi bu iki firmanın nasıl aynı ürün ürettiğini iddia edersiniz?

Motosikleti
    ben irc ve michelin arasında bariz fark gözlemledim. ama michelin i daha bugün taktığımdan psikolojik olabilir. biraz daha kullanayım yorum yaparım michelinle ilgili.. irc ile ilgili yorumum net.. kapıya bile sokulmaz..

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    tahsis takipteyim....bekliyorum karşılaştırma yorumunu.. karşılaştırma yaparken birazcık zorlayayım falan deyip tekrar bi kaza başlığı daha açmada...
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    michelin lastigine ciftine 600 lira para saymistim zamaninda su anda onun sayesinde hayattayim eger shinko lastikle o freni yapsaydim olmustum gt250r di simdi pert
    www.erkakurye.com

stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 250
    Şuan motorumda Sava var ve fena değil haa tabiki bir Pirelli yada Metzeler değil ama idare eder ama bence canımdan kıymetli değil bir dahakine açıkçası bu 2 sinden takmaya çalışacağım.

Motosikleti
    Alıntı Salih_T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tahsis takipteyim....bekliyorum karşılaştırma yorumunu.. karşılaştırma yaparken birazcık zorlayayım falan deyip tekrar bi kaza başlığı daha açmada...
    valla salih kardeşim 1-2 panik fren yaptım michelin pilot street ile. gayet güzel. kayma falan yapmadı. aradaki fark net ortada.
    kendi adıma konuşayım aptalmışım. motorcunun lafına bakıp irc lastik taktırdım.
    zaten bizim motorcularda irc dan başka lastik yok ne hikmetse. en karlısı odur büyük ihtimalle..
    irc yüzünden sayısız kez yeri öptüm. kaç kez ölümden döndüm. aptalmışım diyorum. motorcunun lafını dinledim. neymiş irc den başkası hikayeymiş.

ha birde , ben zırt pırt kayan bu irc lastiği 90tl ye taktırmıştım. ama michelin lastikte 100tl ye geldi. yani fiyat farkı falan yok. ama michelin in sırbistan üretimi olması biraz koyuyor insana. irc türk malıydı. türk malı varken sırp malı lastik kullanmak pek hoş bir durum değil.

lastiğin şakası yok arkadaşlar. bulabildiğiniz en kaliteli ve yumuşak hamurlu lastiği alın. motorcuların lafına inanmayın.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)