Aragaz hep saçma gelmiştir bana.. Motosiklet gitmiyor ama bağırıyor.. Ben birtek uyarı anlamında kullanırım( kanuni den ne kadar ses çıkarsa artık) korna kadar tiz olmadığı için..
Bu arada öpüşen insanlara bakmamak zorunda değilim demişsiniz de sahil kenarına kafa dinlemeye gelmiş insan sizi dinlemek zorunda mı? Egzoza patates tıkamasınlar sonra..
Akü bitince motoru vurdurduktan sonra akünün şarz olması için aragaz kullanırım.
aragazı yaparım ama tek şartta çok devirli olmamak kaydıyla 5.vitesten boşa atarken her vites aralığında amaç şanzumanın sessiz soluksuz vites geçmesi
bende yazayım bari
vites düşürürken bir çöğumz yapıyor zaten
ama ben zart diye yola atlayanlara ters ters bakıp az bişe atıyorum
korna çalınmayacak ara sokaklarda yoldan yürüyen insanlara
Ara gazı güzeldir.Melodik melodik homurtu hırıltı cıvlama filan.Lakin milletin moda anlayışı(benim ki onları) çarşaflı-göbeğe kadar sakkalı tipleri(benim imajım) yada öpüşen koklaşan çiftler(15 16 yaşlarında hepimiz yaptık sahil kenarında) yada abartılı çingene çadırı misali arabalar kullananlar (benim bağıran apaçi motosikletim) hepimiz onlara onlar bizlere saygı göstermek zorunda.Bu zorunluluktur.Gerek yok o şöyle o böyle diye ayırmaya...
Binin zevk alın aman dikkat yaşamaya çalışın.Gerisini boşverin.Zaten 4 silindirin,cadde motosiketinin veya Supersport'un efendi kullanımı diye birşey söz konusu değil.Hepimiz gazlar eğleniriz...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
Uzamak tabiri caizze diyeyim benim zevk aldıgım yolda gidiyorum Arkama yapısmıs araba dibimbe ne solluyor ne yavaslıyor bende uzuyorum Egsoz sesimi dinliyor yakalayamıyorda
Sol şeritte ondan süratli olduğum halde yol vermeyen beyefendinin yanına gelip bir vites küçültüp vitese geçmeden önceki kısa aralıkta sanki kendisine güzel söyler söylüyormuşçasına ara gazı verdiğim doğrudur : ))
Ttafikte saygi bekleyen motorcu profili bumudur .
Daha cok beklersiniz .
Gecende burada bir motorcu arkadas , yaninda motoru bagirtip hamile karisini korkutan motorcu icin demedigini birakmamisti .
Bu arada sahil yolunda kaldirimdan gitmekte serbest galiba .
Çok anlamsız buluyor ve sana yakıştıramıyorum barodi Gereksiz hava kirliliği, gürültü kirliliği, yakıt sarfiyatı, motorun ömründen yeme, v.s...
Şu egsoz gürültüsünden ne zevk alır insanlar hiç anlamadım oldum olası
Şahsen yaya iken ya da araba kullanırken beni en çok rahatsız eden sesler hep motosiklet egsoz ve motosiklet yırtma sesleri oluyor.
Tamam bir yayaya çekilivermesi için korna çalmadan sakince biraz aragaz verilir -ki aslında yanlış, kornadan korkmasın diye, dalgın birinin duyamayacağı bir uyarı vermiş oluyoruz.
Ya da vites geçirirken ya da motor freni için filan...
Bundan anlıyorum ki, CBR 250R'nin sesi seni hiç tatmin etmemiş, şimdi tadını çıkartıyorsun ;)
Ne yazıkki bu zihniyete de motorcu diyorlar bizlere de .
Sonra neden motorcuyu sıkıştırıyorlar , önüne kırıyorlar diye başlık açıyorlar .
Ayıptır ...
Gece 11-12den sonra evimin önünde yapanlara çok küfür ediyorum hocam :(
Nedenin bilmiyorum ama vites dusurunce yapiyorum
www.erkakurye.com
Sahilde, şehir içinde insanları rahatsız eden edepsizlik yapıyordur. Milletin kulağını çınlatırken şunu düşünün. O insanlarda ananızın bacınızın kulaklarını çınlatacak . Yoldaki yayaya ayar vermek; karıya, kıza sulanmak ne güzel şey dimi. Ananız, bacınız, sevgiliniz yoksa yapmaya devam edin.
Orhan hatunlar rest çektikçe yiyişenlere takmışın kafayı, kötü bi dönemdir bu, sinekler bile gelir kolunun üstünde çiftleşir nispet yapar gibi :D everek seni kardeşim, bitsin artık bu çile :D
Aragazı 3 şey için kullanırım ,
1- Önüme aniden atlayan ve yerli yersiz hareketler yapan otomobil sürücülerinin yanına yaklaşıp , aragaz veririm . UYARI niteliğinde
2- Vites küçültürken.
3- Yoldayken kaldırımda yürüyen arkadaşımı görürsem , aragaz veririm. ( En sevmediğim huyum fakat malesef her arkadaşımı gördüğümde yaparım )
sahile deniz manzarası seyretmeye gittiklerinde gördüklerinden rahatsız olanlar, biraz da foruma açılan bir başlığa göz atmaya gelenlerin karşılaştıkları argo kelimelerden duyacakları rahatsızlığı hesap etseler hiç fena olmaz..
seçilen kelimeler nedense bende durumdan rahatsızlık duyduğunuz değil de, kıskandığınız itibarını uyandırdı..
Ne kadar eğlenceli.
Bir film geldi aklıma.Kız arkadaş bulamayan (haliyle cinsel deneyimi de olmayan) bir çocuk kızlarla uğraşırdı hep.
Neydi o filmin adı,nereden geldiyse
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)