Sırf bunu sormak için uye oldum Acil yarıdm
Reklamlar
-
ARkadaşlar daha once bi foruma uye olamdm ondan konu yalnıs yere açıldıysa ksuuruma bakmayın benim bi sorum olucakbenim fazla bi butcem yo kadanadayım mobilete yetiyor param ama sevmiyorum bi arkadasımın cup tarzı motoru vardı ve daha yuksek devirli bi motor buldu onu taktı kendi motoru bosta ben mobilet alsam aceba omotoru mobilete takabilirmiyiz ? eksozunu felan Acil yardım ona göre mobilet almayı dusunuyorum simdiden teşekkürler iyi forumalr herkese
Reklamlar
-
İzmir İl Temsilcisi
herşeyi geç takabilecegini sanmıyorum fakat diyelimki taktın diyelimki oldu diyelimki sorunsuz çalışıyor.
lastik ebatları ve jantları mobiletin cup motorunu kaldıracak kadar güvenlimi ?
100cc lik bir motoru mobilete takıcaksın hız güzel gidiş güzel ya frenler ?? durabileceginimi sanıyorsun ?
bi motorun dingil mesafesinden tut agırlık merkezine kadar hesaplanır senin yaptıgın hesaplarla bu işin güvenli şekilde oluru yok bence.
bence tamamen mantıksız gereksiz hatta tehlikeli yapmamanı öneriyorum.
ayrıca ona masraf edicegine kadar direk bir cup al 2nci el çok daha mantıklı.
-
Teşekkürler hocam cevabınız için (:
-
İzmir İl Temsilcisi
taha kardeşim zaten mobilet şasesine cub motoru nasıl oturacak bir şasenin üstüne oturtulması lazım mobilet motoru gibi el kadar degil cub motoru biliyorsun.
kendin şase yapıp cup motorunu ona koysan inan daha güvenli olur mobileti kötülemek degil amacım stok yani orjinal mobileti bende severim fakat anadola ferrari motoru takmak gibi olur.
-
-
İzmir İl Temsilcisi
motora uyan parçalar derken cup motorunun parçalarının mobilete uyması gibimi ? 2si bambaşka şeyler mercedes ile şahinin nasıl parçaları birbirine uymuyor ise onunda uyma ihtimali yok.
ses olayına gelirsek herşey egsozdan bitmiyor. sinek vızıltısı çıkarmasının sebebi cc 'den kaynaklı yani motor hacmiyle ilgili. o sesi cup egsozu takarak cup sesi çıkarmasının imkanı yok.
egsoz tahminimce takılmaz çünkü mobilet manifolt girişiyle cub motorunun manifolt bogazları birbiirine uymaz.
-
alt takım karburator vs onlardan parça alamazmıyız bide bu cupdaki abart tip egzoz giriş agzını bi şekl tuttursak ses alabilirmiyiz ? bide hızlı gitmesi için dişlileri değiştiri diyolar mobilette senin bi önerin varmı ? aklına gelen herhangi birşey
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:36 ----------
Şu motoru almayı dusunuyorum100-120 arası fiat istedielr sizce nasıldır (:
-
İzmir İl Temsilcisi
dişliler degişebilir evet ama hızlı gitmesini istiyorsanız çift motor yapıyorlar mobilete biliyorsunuz o daha mantıklı geliyor dişlilerle oynamaktansa. son hızı yüksek fakat motoru çekişten düşürürsünüz. arka dişliyi küçültügünüzde son hızı motorun artıyor.
bunu bisikletin 6ncı vitesi gibi düşünün. çevirdiginiz pedal sayısı aynı fakat 1nci vitese attgınızda bisikleti en büyük dişliye geçer yavaş gider.
6 ya attgınızda ise arkadişli küçülür çevirdiginiz pedal sayısı yine aynıdır fakat kalkışınız yavaş olur çünkü 6ncı vites agır gelir. fakat hızlandıgınızda 6ncı vitesi ayaklarınız çevirirken güçlük çekmez ve hızlanırsınız.
motordaki sistemde hemen hemen bunun gibidir.
karbüratörü uyarmı bilmiyorum fakat sanmıyorum. bir şekilde kaynakla falan takılabilir fakat sesini aman allah degişçeginide sanmıyorum.
resimde orjinallikmi arasam sinyal plakamı arasam dikiz aynamı arasam ne yapsam bilemedim
motoru alcaksanız eger bir çift dikiz aynası ve en az kask takmanızı öneriyorum .
mobiletten çok anlamıyorum ayrıca mobilet fotolardan degilde genelde sesi dinlenerek daha iyi anlaşılır.
motorun ömrü sahibinin benzine koydugu yakıt yag karışımına göre degişiyor.
-
çift motor çok pahalıya
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:48 ----------
bunun bi etkisi olmazmı sese veya neye etkisi olur ya ?
-
İzmir İl Temsilcisi
cup motorunu bir şekilde kullanmak istiyorsun taha anlıyorum seni fakat sana şöyle bir önerim var.
piyasada çok ölü cup motor var motoru bitik yatak sarmış yada ölü bir cup bulup alırsan arkadaşının motoruylada degiştirirsen bence daha iyi olur.
hatta en mantıklısıda bu gibi. sen 2nci el motorsuz cup ara yada motoru bitik cup.
-
Tmm Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:11 ----------
benim gibi kafasına takılıp yapan varmıs
cupmotoru
12 cc honda motoru :D
-
taha01 adlı üyeden alıntı
alt takım karburator vs onlardan parça alamazmıyız bide bu cupdaki abart tip egzoz giriş agzını bi şekl tuttursak ses alabilirmiyiz ?
bide hızlı gitmesi için dişlileri değiştiri diyolar mobilette senin bi önerin varmı ? aklına gelen herhangi birşey
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:36 ----------
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...09836526_o.jpg
Şu motoru almayı dusunuyorum100-120 arası fiat istedielr sizce nasıldır (:
direk cup al bence
-
Cuplar pahalı biraz burda son bi iyilik istesem :D su fotodaki eksozun adı ne bide far hangi model far
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)